Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý učitel Kang In-ho nastupuje na nové místo do školy pro sluchově postižené děti. Brzy zjišťuje, že tu není něco v pořádku a postupně odhaluje, že děti jsou sexuálně zneužívány učiteli a dokonce i ředitelem školy. Ve spolupráci s aktivistkou za lidská práva Seo Yoo-jin se snaží v následném soudním procesu dosáhnout spravedlivého potrestání viníků. Není to ale vůbec snadné, jelikož korupce je všudypřítomná a policie ani státní zastupitelství nemají zájem, aby pravda vyšla najevo. Film byl natočen podle skutečné události. (lola3121)

(více)

Recenze (247)

emma53 

všechny recenze uživatele

Skutečně zdrcující film, kdy mně po skončení projekce nebylo úplně nejlíp. A tady šlo navíc o děti, ale aby toho nebylo málo, tak o hluchoněmé děti. Zmítala se mnou celá škála emocí od znechucení, bezmoci, smutku, lítosti, zlosti a tak bych mohla pokračovat dál a stejně to nic nezmění na tom, že se takové věcí budou dít dál. A to nemluvím o tom, co ten příběh vypovídá o justičním systému, který se tady předvedl v celé své kráse, protože je nad slunce jasné, že lepší to rozhodně nebude a korupce a konexe budou přibývat, co si budeme namlouvat. Dětští představitelé to zahráli opravdu velmi uvěřitelně a přesvědčivě. Silenced je jeden z velmi silných a drsných filmů, které jsem v poslední době viděla a který se mnou silně zamával. ()

Tuskík 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně silnej film plnej bezmoci, korupce, duševních nemocí (nejen ze strany dětí), kterej vás bude dostávat do kolen v pravidelných intervalech od začátku až do konce. I přes tu všechnu beznaděj si lze zapamatovat hlavní motto a díky němu se nezabít - Neměli bychom bojovat za to, abychom změnili samotný svět, ale abychom ho nenechali změnit to, čím skutečně jsme.... Dogani aneb totální masakr ani nemusí být plný krve....95% ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Depresivní až beznadějné drama bohužel podle skutečných událostí. Korejci se s tím nemazali a řadu scén pojali fakt dost syrově, při některých momentech až mrazí. Kvituji, jak se dokáží vyhnout zbytečnému patosu i v těch k tomu nejvíce vybízejících scénách. Největší sílu filmu vidím ve fantasticky podaném vnitřním boji hlavního hrdiny, kterého systém neúprosně tlačí jinam, než mu velí jeho zásady a hodnoty. Odolat pokušení a nepoddat se vyžaduje obrovské odhodlání a charakter. Za pět to ale není, film místy formou nestačí obsahu a vyloženě špatně (naivně a nereálně) je napsaná postava aktivistky Seo Yoo-jin. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Divím se, že se tu ve filmu objevilo pohromadě tolik nemorálních lidí. Snad jen učitel a jeho kamarádka uvažují normálně. Přitom východní asiaty považuju za více morálně zdatnější než nás a západ. Na druhou stranu, u nás by takovýto případ nikdy nevyšel najevo a soud by se ani nekonal, protože by se výpovědi dětí nemohly dostat do novin bez souhlasu opatrovníků, a protože soudy by nepřipustily takováto svědectví. Na mě asi moc hustej film. Takhle kdyby tam byl GTO a všem pořádně namlátil, tak by se mi šlo spát daleko klidněji. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Pokud jste před zhlédnutím filmu Dogani měli dobrou náladu, tak vězte, že po doběhnutí závěrečných titulků ucítíte tu nejtrpčí hořkost v ústech! Tento snímek vás totiž chytne za srdce! Ono již filmařsky se jedná o precizní podívanou ve všech ohledech, na každém záběru je vidět, že za kamerou seděl mistr svého oboru. No a přičtěte k tomu tak závažné téma vycházející ze skutečných událostí a máte zaděláno na žánrovou pecku! Hlavní hrdina nesmírně sympatický, divák s ním soucítí po celou stopáž a jen nevěřícně kroutí hlavou při sledování prohnilosti celého systému, která se táhne až k těm nejvyšším místům. Emocionálně tíživý zážitek, ty naturalistické scény zneužívání těch hluchoněmých děcek ve mně budou ještě dlouho rezonovat. A ten konec? Člověk fakt nenachází slova, ta nespravedlnost zde byla doslova hmatatelná! Doufejme, že justiční systém se v Jižní Koreji díky tomuto případu změnil. Doufejme...Kinematografický skvost. 9/10 ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Námět filmu vychází z románu „Dogani“ od Ji-young Gong z roku 2009, který byl inspirován skutečnými případy, které se staly ve škole pro sluchově postižené osoby v Gwangju v Jižní Koreji. (Dragoni)
  • Škola, ve které se příběh filmu odehrával, byla i nadále v provozu, přičemž jeden z podezřelých se do školy vrátil a dále v ní pracoval. Ředitel školy pak zemřel na rakovinu slinivky v roce 2009. (Dragoni)

Reklama

Reklama