Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý učitel Kang In-ho nastupuje na nové místo do školy pro sluchově postižené děti. Brzy zjišťuje, že tu není něco v pořádku a postupně odhaluje, že děti jsou sexuálně zneužívány učiteli a dokonce i ředitelem školy. Ve spolupráci s aktivistkou za lidská práva Seo Yoo-jin se snaží v následném soudním procesu dosáhnout spravedlivého potrestání viníků. Není to ale vůbec snadné, jelikož korupce je všudypřítomná a policie ani státní zastupitelství nemají zájem, aby pravda vyšla najevo. Film byl natočen podle skutečné události. (lola3121)

(více)

Recenze (247)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Podepisuji se pod komentář Flippera, ten dle mého vystihl implicitní poselství tohoto příšerného filmu (to co se na obrazovce děje, nemohu nazvat ničím jiným než svinstvem první ligy - proto, zvolené adjektivum) naprosto přesně. Ještě se hodí jedna otázka, vzhledem k tomu, že je film natočen dle skutečné události - Co jsme to za lidi, když TOHLE dovolíme? 90% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem přející člověk a tak z celého srdce přeji všem, kteří si tento snímek užili, aby je opíchal zvrhlý ťaman. Podle mého nepodstatného mínění si totiž člověk v průběhu svého života užije bezpráví a bezmoci natolik, že dívat se na podobný snímek, a ještě z něj být nadšený, považuji za zvrhlé. Jsem zkrátka příliš malý sadista, a léky na pedofílii mi asi taky zabírají poměrně slušně, na to, abych si užíval bití a sexuální zneužívání dětí. A to, že se mi z něčeho udělá nevolno od žaludku, opravdu není znakem kvalitního filmového řemesla, ale pouze důkazem zvrhlosti autora při snaze šokovat. Jinak mám samozřejmě radost z toho, že korupce mocných spolehlivě funguje i mimo naši republiku a poučil jsem se v tom, že řvát na hluchého je celkem zbytečně vynaložené úsilí. Jako upozornění na problém tento snímek beru, ale jiné pozitivum jsem v něm nenašel ani při odborném rozřezání filmového pásu. ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Pán riaditeľ nemôže zneužívať deti, veď je to dobý kresťan! Hrozne ťažko sa mi hľadajú slová, ktoré by vyjadrili silné pocity, ktoré vo mne film vyvolal. Všeobecne sú snímky zaoberajúce sa súdnym sporom veľmi silné a emotívne vypäté. Kde sa však divákove emócie dostanú pri sledovaní procesu ohľadne sexuálneho zneužívania a týrania detí? A kde sa dostanú ak sa jedná o postihnuté, a už tak osudom ťažko skúšané deti? Juhokórejci si vzali na svoje plecia obrovské bremeno. Až odporne skutočný príbeh, ktorý pohne hádam každým. Bravúrne herecké výkony, chladná atmosféra a výborná hudba dokresľujú príbeh plný krutosti a neprávosti. Samotné scény týrania či zneužívania vo mne doznievali ešte dlho po projekcii. Zvrátene nádherný klenot. Moja "hviezda navyše" za skutočný príbeh sa nedostala ani k slovu. ()

Tuskík 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně silnej film plnej bezmoci, korupce, duševních nemocí (nejen ze strany dětí), kterej vás bude dostávat do kolen v pravidelných intervalech od začátku až do konce. I přes tu všechnu beznaděj si lze zapamatovat hlavní motto a díky němu se nezabít - Neměli bychom bojovat za to, abychom změnili samotný svět, ale abychom ho nenechali změnit to, čím skutečně jsme.... Dogani aneb totální masakr ani nemusí být plný krve....95% ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Spoilery... Po skončení tohto snímku sa ma zmocnili všelijaké myšlienky a nie som schopný správne vykresliť svoj názor. Po konečnom rozsudku som dúfal, že správni ľudia zoberú moc do svojich rúk a rozhodnú sa niečo spraviť, no napokon to skončilo tak ako skončilo. Som maximálne dožratý a titulky s textom "V súčasnej dobe pracujú niektorí z útočníkov stále v školstve a rozsudky prípadu sú konečné" ma úplne otrávili. Momentálne naozaj nie som schopný tento film detailne opísať a zhodnotiť, zmôžem sa už len na toto: DO RITI S TÝMI SKURVENÝMI KOKOTMI (mäkší výraz som nenašiel). ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Námět filmu vychází z románu „Dogani“ od Ji-young Gong z roku 2009, který byl inspirován skutečnými případy, které se staly ve škole pro sluchově postižené osoby v Gwangju v Jižní Koreji. (Dragoni)
  • Škola, ve které se příběh filmu odehrával, byla i nadále v provozu, přičemž jeden z podezřelých se do školy vrátil a dále v ní pracoval. Ředitel školy pak zemřel na rakovinu slinivky v roce 2009. (Dragoni)

Reklama

Reklama