Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední film režiséra Martina Friče se odehrává na maloměstské poště. Bezvýznamný pražský úředník (Jiří Sovák) vymyslí jednoduchou fintu, jak přijít k penězům. Vypraví se do malého města a na zdejší poště se vydává za experta, který má prověřovat údajné padělky bankovek. V místě, které si pro krádež vytipoval, však narazí na sympatickou poštmistrovou (Milena Dvorská). Půvabná a schopná žena trpí různými komplexy a má konfliktní vztahy s manželem (Zdeněk Řehoř). Právě ona však svou laskavostí přispěje k tomu, že se v cynickém podvodníkovi probudí svědomí... Námět morality s kriminální zápletkou pochází od Jaroslava Dietla a obsahuje autorův typický živočichopis obyčejných lidí. Točí se kolem přehnaných ambicí i partnerských problémů. S jemně ironickým nádechem líčí poměry v provinčním městě, kde nechybí zahořklý udavač a vystrašený zbohatlík. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (101)

duddek 

všechny recenze uživatele

Škoda, že nebyla víc rozvedena interakce mezi Sovákem a Dvorskou, třeba i na úkor podvodného plánu. Ty "psychologické" pasáže mi totiž připadaly nejlepší. Naopak Sovákův vnitřní hlas má na můj vkus až moc prostoru (víc než herec sám). Zasmál jsem se u scény, kdy poštmistrová Dvorská s kamennou tváří píše na stroji sama sobě: "kontroluj se huso nebuď zvědavá". :) ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Pohodový malý film, ktorému by ale svedčali trpkejšie podtóny. To sa ale od tvorcov ako Martin Frič neočakávalo. Skvostný je Jiří Sovák v hlavnej úlohe, ostatní herci nijako nezaostávajú a dialógy tiež nemajú chybu. Nemá ju vlastne ani táto zábavná oddychovka, pokiaľ sme ju ako takú ochotní chápať! [70%] ()

Reklama

Ocinator 

všechny recenze uživatele

Film prošpikovaný vtipnými hláškami, konfrontace vnitřního a mluveného hlasu hlavního hrdiny baví diváka po celou dobu. Autor zde také nenásilně a velice vtipně popsal charaktery maloměšťáckých ochodníčků i obyčejných lidí, což zapadá do komediálního děje. Jednoduchý ucelený příběh, kde jsem nenašel vyloženě hluché místo. ()

kratina 

všechny recenze uživatele

One man & one microspcope show. Při ní chladnokrevnému podvodní(č)kovi století Winterovi, jehož roli si s noblesou jemu vlastní vychutnal Jiří Sovák, zacloumá se svědomím obrýlená domácí puťka, v práci však rázná vedoucí pošty Kaplanová, zahraná přesvědčivě nešťastnou Milenou Dvorskou: „Já hrozně ráda vařím a hrozně ráda jím, takže se vzájemně ohromně doplňuju.“ ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

NA POŠTE: ON: "Dobrej den, kde najdu pána poštmistra ? "....... ONA: "No u sebe, ne ?! ".......ON: "Babo nezlob, ja Ti za figuru nemůžu." V OFFICE: ONA: "Víte, já totiž hrozně ráda vařím. A taky hrozně ráda jím. Takže se vzájemně ohromně doplňuju. Jenom můj muž říká, že se prej přežíráme." ON: "Je zle, začínají se mi dělat sliny jako pejskovi pána Pavlova." ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Příběh se odehrává v obci Bystřice, ve skutečnosti se jedná ale o Benešov u Prahy. (sator)

Reklama

Reklama