Reklama

Reklama

13. komnata - Série 4 (2008) (série)


13. komnata Mileny Vostřákové (S04E01)

(epizoda)

Obsahy(1)

Známá a populární hlasatelka přišla o milovanou práci kvůli jedné větě, související s okupací Československa v srpnu 1968.

Milena Vostřáková patřila k populárním televizním hlasatelkám 60. let. Byla nejen úspěšná a krásná, ale také se stala stejně jako její kolegyně ženským ideálem. Divačky se tehdy podle hlasatelek líčily, česaly i oblékaly. Paní Milena byla zvána na různé společenské akce, uváděla řadu prestižních televizních pořadů - např. koncerty pro Intervizi a Eurovizi. Šťastné chvíle prožívala i s manželem, režisérem Miloslavem Machatou, se kterým měla dceru Annu. Procházka růžovým sadem (tak by se dal do té doby nazvat život paní Mileny) skončila v roce 1969, kdy na obrazovce vyslovila památnou větu po vítězném hokejovém zápase našich hokejistů s mužstvem Sovětského svazu: "Normálně piji urologický čaj - ale dnes připíjím vínem našim hokejistům, protože jde o vítězství nejen sportovní, ale i morální." Důsledky se dostavily v plné krutosti a nemilosrdnosti. Milena dostala totální zákaz vystupovat nejen v televizi, ale i kdekoliv jinde. Nesměla uvést ani ples ve venkovské sokolovně. Ve stejné době jí těžce onemocněl manžel a brzo zemřel. Náhle zůstala sama s malou dcerou, bez peněz, bez milované práce. Paní Milena si sáhla skutečně na dno. Ze známé a populární televizní hvězdy asistentkou scény, která hercům vařila kafe, sháněla pro ně ramínka na šaty, chodila pro účinkující do vrátnice atd. Mnozí se od ní odvrátili - báli se pomáhat někomu, kdo je na listině nežádoucích osob.
A to ještě nebylo všechno zlé, co ji potkalo. Milena zažila tři těžké autohavárie, při jedné z nich byla těžce zraněna a strávila tři měsíce v Kladrubech a rok a půl byla upoutána na lůžko. Pro matku samoživitelku to bylo opravdu krušné období.
Nakonec se však všechno pomalu začalo obracet k lepšímu. Milena začala konferovat program Milana Chladila, později se znovu provdala. Po roce 1989 se vrátila na obrazovku jako programová hlasatelka. Jako v pohádce se šťastným koncem. Ale tak jednoduché jako v pohádce to opravdu nebylo.
Průvodkyni 13. komnatou Mileny Vostřákové je redaktorka Zuzana Burešová. (oficiální text distributora)

(více)

Filmotéka

Uživatel Formát Jazyky Přidáno Pozn.
apokar DVD
18.01.2018
konrad DVD
12.10.2016
roswelll DVD
11.09.2016
Karrfik Jiné
15.02.2010
frings DVD
30.01.2010

Reklama

Reklama