Reklama

Reklama

Bývalý agent CIA Frank Moses (Willis) dává znovu dohromady svůj svérázný tým elitních agentů, aby s jeho pomocí vypátral ztracenou přenosnou jadernou zbraň. Aby uspěl, bude muset odolat hordám zabijáků, teroristů a mocichtivých vládních úředníků, kteří se superzbraně snaží zmocnit. (Bontonfilm)

Videa (43)

Trailer 2

Recenze (788)

predators 

všechny recenze uživatele

No, v tuto dobu v kině žádný velký výběr...a když už, tak s příjemný českým dabingem, který může jedině překvapit. Dle hodnocení a komentářů jsem se rozhodl pro Red 2. Ona jednička nebyla nikterak špatná, takže to nemůže dopadnout špatně, říkal jsem si. A po dvou hodinách už jsem si byl jistý tím, že zdejší hodnocení některých jedinců nemám brát vážně. Red 2 v podstatě vymílá sám sebe a další tucet "akčních" pecek. Jednička byla ve všech ohledech lepší. Taky je zajímavé, jak mi všechny zdejší ženské lezly na nervy...většinou totiž najdou u mě zalíbení. 60% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Absolutní ztráta drahocenného času a zároveň jeden z nejzbytečnějších akčních sequelů několika posledních let. V sešitech to může být zábava, během filmu ale člověk nemyslí na nic jiného, než že si "díky" tomuhle trapnému paskvilu vydělala místní hollywoodská sebranka na část hypotéky. Tohle totiž nebylo o radosti z herectví, nýbrž čistě o odměně za vykonanou práci, zdá se. ()

Reklama

lillien 

všechny recenze uživatele

Nic víc, než akční, prostoduchá blbinka na léto s triviální zápletkou (jako vždy a už tolikrát superbomba a přetahování o ni) to samozřejmě není. Ale do kategorie pokročilé relaxační zábavy to okamžitě posunují herci. Helen Mirren sedí role vysloužilé agentky dokonale. Žádná sexy dvacítka by se nedokázala filmem prostřílet s takovou grácií, šarmem a profesionálně cynickým výrazem jako ona. Výborná volba. Zamilovaný Willis je snad ještě roztomilejší, než štěńátko na cecíku. Malkovich byl vždycky blázen, takže ten si svoji roli vyloženě užívá a na rozdíl od Willise, kterému se obličej nepohnul už 30 let, Malkovich umí prodat celou škálu výrazových prostředků a to jeho xichtění má opravdu potenciál rozesmát. Stará Daglesová sice už má taky něco najeto, ale pořád má v sobě kus bohyně a roli záporňačky zvládla svěže. Zábavně působily strkanice o Willise s Mary Louise. Nato, že ve skutečnosti je dokonce o pět starší než Alfabeta ji i coby ženská zdatně sekunduje. Občas padne parádní hláška, film nemá výrazně hluchá a nudná místa, no a Hopkins je ozdoba jako vždy a všude, i kdyby za celý film jen jednou štěknul. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Tri hviezdičky s odtrhnutými oboma ušami. Nehorázne tupé, plné nelogickostí, omnoho menšou porciou akcie a prevahov trápnych či nudných vtipov voči tým skutočne humorným, a desivá Mary-Louise Parker. No vďaka Willisovej cézarovskej hláške pri nákupoch "I ty, Marvine?", akčnej naháňačke s Byeong-heon Leem a Helen Mirren v nadupanom aute strielajúcej v spomalenom zábere v sprievode najlepšej časti Bleed it Out od Linkin Parku, a ultrazloducha Anthonyho Hopkinsa. Občas človeku sadne aj takáto priblblá, dementne napísaná volovina, čo už. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Nepatrně lepší než první díl. Herecké obsazení je naprosto špičkové a v podstatě všichni si své role užívají (ačkoliv Willis opět jede na autopilota). Jen bych prosil méně Mary-Louise Parker (její postava se většinu času chová jako 12-ti letá kráva) a jejích scén s Willisem (na to, jak je ten jejich vztah nezajímavý, je mu věnováno až příliš mnoho prostoru) a naopak více božího Byeong-heon Leea, na jehož každé další zjevení jsem se těšil jak retardovaná puberťačka na nové album Justina Biebera. Zápletka je sice tuctová (ale minimálně jedním zvratem překvapit dokáže) a z hlediska stylu se opět lavíruje mezi komedií a thrillerem, ale tentokrát to působí o něco lépe vybalancované, respektive to přepínání mezi vážnými a humornými scénami není tak křečovité. Akční scény jsou nečekaně dobré (a zpravidla skvěle přehledné!), proto zamrzí, že jich není víc a nejsou delší, protože tempo občas začne lehce uvadat a akce by ho dokázala znovu pozvednout. Bez případné trojky se určitě obejdu, ale pokud vznikne, šanci jí nejspíš dám. 60 - 70 % ()

Galerie (59)

Zajímavosti (32)

  • Když je ve scéně ve výslechové místnosti zastřelen agent, který Franka (Bruce Willis) vyslýchá, spadne jeho tělo na zem. Hned v dalším krátkém záběru ale vidíme, že na zemi žádné tělo neleží. (TaNya_)
  • Scéna z ulice v Moskvě vznikla během poklidné soboty 27. října v zavřené finanční čtvrti v centrálním Londýně. Jak na zavolanou bylo ráno -6° C. (Zdroj: sms.cz)
  • Anthony Hopkins (Bailey) vzal prípravu na film veľmi zodpovedne. „Trocha som to s čítaním scenára preháňal. Čítal som ho hádam dvestokrát," povedal herec a ďalej dodal: „Ale robil som to preto, aby som si vytvoril pevný základ pre improvizáciu. Jedine tak môžete otvoriť svoju myseľ a nemusíte sa starať o text, pretože ho ovládate aj odzadu. To je okamih, keď hranie začína byť zábava." (Zdroj: Bonton)

Související novinky

Bruce definitivně po záruce?

Bruce definitivně po záruce?

17.05.2013

Ale kdepak. I když už se frekvencí výskytu ve filmech různých kvalit snaží dohnat Nicolase Cage, daří se mu nesrovnatelně lépe. Jeho poslední tři filmy (Looper, dvojka G.I. Joe a pátá Past) byly… (více)

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Padoušský casting: Thor 2, Red 2, Iron Man 3

Padoušský casting: Thor 2, Red 2, Iron Man 3

29.05.2012

Hrdina je jen natolik dobrý, jak kvalitního zlosyna dokáže zdolat. Pokračování komiksových hitů dostala v tomto směru mimořádně vydatné posily. Penzionovaní agenti ze složky Red (vrátí se Bruce… (více)

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

12.05.2012

Valí se na nás dvě seniorské týmovky. Jedna akční, druhá komediální. Začněme s Red 2, jehož premiéra byla stanovena na 2. srpen 2013. Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren a Mary-Louise Parker… (více)

Reklama

Reklama