Reklama

Reklama

Reálná výzbroj a taktika US Navy SEALs ve filmu inspirovaném skutečnými událostmi. Když CIA odhalí teroristické spiknutí proti USA, jsou nasazeni do akce ti nejlepší z nejlepších – Navy SEALs, speciální jednotka zvláštních sil Námořnictva Spojených států amerických. Ale pokaždé, když zneškodní jednu hrozbu, objeví se další. Zasahuji po celém světě, od Čečenska a Filipín až po Ukrajinu nebo Somálsko. Členové SEALs sledují teroristy až na mexicko-americké hranice, kde má dojít k finálnímu střetu... (Bohemia MP)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (327)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Námět a příběh mohli být dobrý, stejně tak dialogy ale ty herci?? Pffff.. scénář jak kdyby jim někdo držel před xichtem a oni jen recitovali, to nevim jak to teda viděli ostatní, ale tohle mě na tom fakt jako štvalo. Pak ten začátek zbytečný scény s rodinama, když jsem vtom měl stejně bordel, nevim kdo byl kdo, zapoměl jsem na to. Jedinýho koho jsem si pomatoval z toho týmu byli ty dva hlavní a pak ten jejich vousatej šefík, kterej měl btw to nejlepší scénu z filmu, když kecal s tim dlouhovlasým hujerem na tý jachtě. Chtělo to být trošku přehlednější a mohlo to mít pořádnou štávu. Ten začátek mě ale dostal s tim zmrzlinářským autem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem koumal, v čem se to liší od podobnejch akčňáren, ve kterejch spešl émerickej tým supervojáků jede někoho vysvobodit. Došel jsem k závěru, že na vyšší úrovni je akorát akce, která tady působí skutečněji, než v obyčejnejch béčkách. Jenže co je to platný, když se vám po půlce filmu začne stejskat po Chuckovi a Jean-Claudovi a nejste schopný to ani dokoukat. 10% ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Popravdě, po těch mnohých nadšených reakcích od různých expertů jsem čekal něco trochu lepšího, a i když bylo asi od začátku jasný, že příběh nebude nijak extra, přece z toho šlo vydolovat víc.. No, ale co zklamalo podstatně víc, je to, že přes to, že příběh byl maximálně průměr, akce nebylo tolik, kolik mohlo být, a nebyla tak kvalitní, jak měla být. Rozhodně se mi líbilo, jak se tvůrci snažili zalíbit COD aspol komunitě těmi herními pohledy, ale na druhou stranu, mohlo být omezené zběsilé snímání vojáků zepředu, protože hlavně v té akci v džungli to pak v kombinaci ne s úplně klidným střihem trošku vadilo. Nicméně kdybych odhlednul od chyb v ne až tak originálním zpracování akce (což ale úplně nemůžu, po tom očekávání), máme tu stejně velmi fajn zpracování různých tvrdých operací jedné z nejlepších speciálních jednotek světa a pozorovat je v práci byla pro mně, jakožto fandu vojenské akce, fakticky dobrá věc. A to, že do té realističnosti zasunuli i západy slunce ala Bay určitě nevidím jako mínus, protože jedno se musí uznat - on vždycky věděl jak zobrazit armádu co nejvíc cool. Na druhou stranu, je to těžce patriotické, hodně verbovací a snaží se to mít nějaké hlubší myšlenky - ani jedno na mně nefunguje a to poslední, které samozřejmě využije všechny klišé, jaké jenom mohou být, včetně oběti, už neberu a tohle bych udělal určitě jinak. Jestli bude druhý díl, chci už regulérně zpracování ala COD. SUMA: Jelikož takovéto filmy nejsou moc vidět, mám rád speciální jednotky a dokonce i snesu nějaké ty hollywood hlouposti, u kterých ostatní zvrací, dám 4. Ale je tu vidět pěkný rozdíl např. od takového Generation kill.. přece jenom to asi, jak píše Adrian, je točeno zcela z pohledu Seals a oni jsou ti dobří hoši :)) Ne zcela nutně chyba, ale trošku méně patosu a více opravdového chování bych bral taky. V COD to ale nebylo no.. takže možná bude stačit jenom větší rozpočet a sakra obří perfektně nasnímáná akce a nějaký pořádný padouch. Tihle tady byli hodně zapomenutelní. PS: j, a co se týče hereckých výkonů - samozřejmě žádná sláva, někteří mně dokonce dost otravovali tou snahou něco hrát, ale pokud byli civilní, bylo to v pohodě. Přece jenom, jsou to Seals, tak at prostě jednají jako Seals PPS: technická stránka většinou dobrá, krev fajn (expendables my ass), výbuchy super (a podruhé) ale občas jakoby byla znát jakási televiznost, hlavně v konkrétnějších záběrech. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Více akce a méně nerealistického tlachání by této sondě do života členů elitní jednotky slušelo, protože akční sekvence jsou svěží, dynamické a poutavě zpracované. Naopak herectví hlavních "neherců" působí v mezihrách toporně, což ještě umocňují těžko uvěřitelné a stravitelné dialogy, ve kterých naši hrdinové vystupují jako "dobro" samo. Chápu, že tvůrci chtěli akci vložit do určitého kontextu a poukázat na fakt, že i tito tvrďáci jsou jen lidé, kteří mají své běžné starosti, ale tento způsob se mi nezdá jako šťastný, protože akční a osobní linky společně nefungují a vzájemně se podrývají. Jestli je to rekrutační bonbónek, který má pomoci naverbovat další americké kluky do řad armády, tak je v něm řečeno možná až moc (ač poměrně hloupě) ohledně negativ se službou spojených. Jinak je to fajn reklama na moderní vojenskou techniku a umírněný americký militarismus (ideje demokracie, svobody, spravedlnosti - tolikrát bych to z úst drsných mariňáků opravdu nečekal). Trailer sliboval nerealisticky moc, proto mírné zklamání. 5/10! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TENTO FILM JE NATOČEN PODLE SKUTEČNÝCH ODVÁŽNÝCH ČINNŮ“..... /// Tým. Manželé a otcové. Poslední noc doma.... patosáckej úvod a solidní teroristický uvedení do reality....záchranná akce slečny Moralles může začít. Přehlídka vybavení speciálních jednotek (holkám učaruje parádní klobouk, kterej drží i pod vodou...) a zábavná ukázka utrácení prachů daňovejch (zůstaň v klidu - Americkejch) poplatníků. Jo, akce je víc než dobrá a má (i díky zajímavýmu střihu) solidní tempo. Vlastně všechny cca 3 akce šíří radost a spokojenost. Jen ty dialogy ... (...jedna větvička se zlomí, ale svazek zůstane pevný...). Celkově, ale tahle snaha o jakousi autenticitu a vzdání pocty mužům a ženám, kteří se obětovali za svou vlast nevyznívá vůbec špatně. Ke spokojenosti chybí jen víc piva v (mojí) ledničce (za což tvůrci (asi) nemůžou) a víc (mých) emocí (za což tvůrci (určitě) můžou). Schází mě ten pocit, že su tam snima, že umřeli i za mě, že.... prostě třeba....že bych chtěl bejt členem SPECNAZ. 3* nebo 4*? Von ten příběh prostě nepsal žádnej ,,Ajnštajn“. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád lidi, co plněj truhly těly. 2.) Jsem módní návrhář a chcu vidět tu novou vestu (která není určená vobyčejnejm iráckejm křupanům). 3.) Thx za titule ,,urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu se objevují záběry ze skutečného náborářského videa k US Army, viz. nájezd útočných člunů při osvobození agentky. (tonton78)
  • Ve filmu ztvárnili role skuteční členové vojenské skupiny Navy Seals v aktivní službě. Mise ve filmu jsou pak inspirovány skutečnými událostmi. (Illuminare)
  • 70% filmu bolo natočeného pomocou fotoaparátu Canon 5D Mark II. (xpantherx)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

26.05.2012

Konkrétně Need for Speed a Shadows of the Colossus, dvě mimořádně úspěšné počítačové hry. Přestože jde o různé žánry a jejich adaptace vznikají u různých studií, oba filmy mají něco společného.… (více)

Reklama

Reklama