Reklama

Reklama

Na cestě - Série 12 (2011) (série)


Na cestě po Surinu (S12E23)

(epizoda)
Česko, 2012, 26 min

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Provincie Surin je v celém Thajském království proslavená hlavně díky slonům - tradičnímu symbolu země. Každoročně se tam také koná sloní festival, kde krotitelé se svými gigantickými svěřenci předvádějí neuvěřitelné kousky. Zaplněný stadión byl tentokrát svědkem fotbalového zápasu i historické show, během které si diváci mohou připomenout, že slon nebyl jen pomocník člověka na těžkou práci, ale i první "tank" na bitevním poli. V Surinu mají svůj festival i třeba úhoři, kteří žijí na rýžových polích. Se sklizní tak přichází zároveň výlov a hned vzápětí kulinářské hody. Podél neklidné hranice s Kambodžou se staneme svědky obřadu ve starobylém khmerském chrámu a rituálů provázejících thajskou svatbu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle si dám vždycky rád.. Nevtíravý a velmi příjemný náhled do zajímavých kultur, okořeněný velmi civilním a uklidňujícím komentářem pánů Donutil/Bartoška. Sympaticky krátké, funkční, trefné, doplněné podmanivou hudbou. Tvůrci navíc téměř každý díl stihnou ovonět jídlem, atmosférou ulic, pamětihodnostmi a zvyklostmi lidí.. tenhle díl je přesně o tom a diváka může jen a jen těšit, že cyklus si svou kvalitu drží už slušnou řádku let. ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vše co se týká Thajska je těmi našimi českými filmaři natočeno tak trochu, no vlastně spíše dost, stejně. Bohužel už to můžeme porovnat. Pár dílů o Thajsku už natočili. ()

Reklama

Reklama