Reklama

Reklama

Lid vs. Donald Trump

(festivalový název)
  • Velká Británie You've Been Trumped
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedním z posledních koutů divoké přírody ve Velké Británii je bezesporu pobřežní pás na severovýchodě Skotska nedaleko města Aberdeen. Tedy spíše byl, protože právě zde se rozhodl před několika lety multimilionář Donald Trump vybudovat nejluxusnější golfový resort na světě. Díky posvěcení celého projektu od skotské vlády jsou protesty místních obyvatel, kterým Trump nechává obestavět domy haldami hlíny či jim odpojit vodu, to poslední, co by arogantního podnikatele zajímalo. Britský dokumentarista Anthony Baxter ve svém investigativním snímku podrobně mapuje celý průběh kontroverzního projektu, a při snaze pomoci chudým farmářům dosáhnout spravedlnosti jej dokonce zatkne policie. Poutavý a napínavě vystavěný snímek popisuje zoufalý boj Davida s Goliášem a ukazuje alarmující moc peněz. (Jeden svět)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Markinho 

všechny recenze uživatele

ednoho světa jsem navštívil tento film. Uchvátil mě naprosto vším. vynikající dokument o "svobodě", která zmítá všemi kontinenty a jen mě utvrdil v tom, že "prachy dělaj člověka". Kdo je nemá, nemá nic, ale vlastně vše. ()

Baldrick 

všechny recenze uživatele

Mno, co dodat. Již před deseti lety byly 51 ze 100 největších světových ekonomik soukromé nadnárodní korporace. Každý soukromý komerční subjekt má již z podstaty jediný hlavní cíl: maximalizace zisku. Vše ostatní je druhořadé. Kolik takovýchto dokumentů bude muset být ještě natočeno? ... PS: Dokumentaristicky bez zjevnějšího nedostatku, arogance moci a peněz nezná hranic, odhaluje se zde sama a troufne si (zde vidíme, že úspěšně) i na tzv. tradičně demokratické struktury. A jak dokládá tento film, image si lze vybudovat i na té nejhrubší aroganci a demagogii... A v pohodě mu to prochází... ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Donald Trump v kostce: 'Miliardář' který neplatí daně. 'Génius' který před veřejností schovává své univerzitní diplomy. 'Businessman' který třikrát zbankrotoval a v posledních deseti letech prodělal víc než miliardu dolarů. 'Playboy' který si platí za sex. 'Virolog' který označil COVID za čínský hoax a vlastnoručně doporučuje injektovat do žíly dezinfekci. 'Vědec' který nevěří v klimatickou změnu. 'Mírotvůrce' který by za provádění potratů zavedl trest smrti, nemluvě o tom že přikázal brutálně zaútočit na mírumilovný protes na Lafayette Square. 'Vůdce nejsvobodnější země na světě' který si doslova zamiloval Kim Čong-una. 'Věřící/křesťan' který nikdy nečetl Bibli a nechodí do kostela. 'Sjednotitel' který si pochvaluje neonácky, fašisty, a KKK. 'Filantrop' který několikrát okradl charitativní a neziskové organizace. 'Skvělý řečník' který disponuje rétorikou osmiletého dítěte. 'Patriot' který neschvaluje imigraci a zároveň uzavřel manželství s třemi imigrantkami. 'Pravdomluvný člověk' který konstantně šíří fake news a za poslední 4 roky řekl víc než 20 000 lží. 'Nevinný muž' který je několikrát obviněn ze sexuálního obtěžování. 'Prezident' který čelil impeachmentu a byl takřka odvolán z funkce. 'Zodpovědný člověk' který nikdy nelituje svých chyb a namísto toho obviňuje druhé. 'Poctivý chlap' který udělal víc pro to aby zvrátil legitimní výsledky voleb, než aby zabránil v šíření viru. 'Vlastenec' který proklamoval frázi 'Make America great again', rozdělil společnost jako žádný jiný Americký prezident, a doslova dovedl Spojené státy na pokraj katastrofy. No a nakonec 'miláček Ameriky', aneb nejvíce nenáviděný a nejvíce zesměšňovaný prezident v dějinách novodobé americké historie. Dík Donnie za všechen ten bordel cos po sobě zanechal - teď táhni se svými konzervativními hodnotami, oranžovým xichtem, a falešnou přehazovačkou do řitě.... https://youtu.be/L5PGxMBytE0 ()

Reklama

Reklama