Reklama

Reklama

Jurský svět

  • USA Jurassic World (více)
Trailer 1

Před dvaadvaceti lety tragicky skončil sen excentrického milionáře Johna Hammonda, který chtěl na odlehlém ostrově z dinosauří DNA vypěstovat Jurský park s živými exponáty. Od té doby se ale mnohé změnilo, park jede na plné obrátky, ročně jím projdou milióny nadšených návštěvníků, kteří s očima navrch hlavy sledují v akci desítky „vyhynulých" živočichů. Jenže vedení parku stále hledá nové způsoby, jak tuto jedinečnou atrakci ještě víc zatraktivnit. A v tu chvíli přijdou komplikace. Vědecké experimenty s novými druhy mohutně podporuje strohá manažerka parku Claire Dearing (Bryce Dallas Howard), která ve zvířatech vidí především čísla. Na rozdíl od ní v nich biolog Owen Grady (Chris Pratt ze Strážců galaxie) vidí hlavně nebezpečí, zvlášť ve tvorech, které nestvořila příroda, ale laboratoř. Události mu dají za pravdu, když se jeden z takových mazlíčků doslova urve ze řetězu a začne si vylepšovat jídelníček zaměstnanci parku a posléze také návštěvníky, mezi nimiž jsou také dva synovci Claire, kteří za tetou přijeli na prázdniny. Teď už nejde o vyšší tržby ani o udržení prestiže. Cílem všech začalo být holé přežití. (Cinemart)

(více)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (1 848)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nudaaaaaaa. Vazne dneska nekomu staci vzit pribeh z 25 let staryho filmu, skopirovat ho a znova natocit s lepsima trikama, aby studio utrzilo miliardu? Evidentne jo. Nerikam, ze jsem se ke konci nebavil, po nudnym uvodu obcas nejaka akce dokaze zaujmout, i kdyz rozhodne zadnej zazrak, o napeti nemuze bejt rec. Herci jsou navic docela nevyrazny az lehce otravny. Triky ocekavane spickovy, ale vazne to staci? Abych nezapomnel, hudba taky ujde a "prekvapive" recykluje motivy z prvniho dilu. Mozna to budou mit lidi, co uchcavali z prvniho dilu jinak, ale me Jursky park nikdy zvlast nebavil, takze ani tohle me moc nezaujalo, slabsi 3*. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

To dáme na letáky - počítáme s tím, že občas někoho sežerou! Jejdanánku ježkovy voči - vykradli nám Spielberga! I s Johnem Williamsem. Zábavný dobrodružný blockbuster, který vytvořil několik historických kasovních rekordů a fanoušky původního Jurského parku zasáhl silnou vlnou nostalgie. Řekl bych, že snímek z roku 1993 měl o trochu košatější příběh, který je zde prakticky kopírován, s tím, že  zatraktivnit ho má nový zmutovaný tyranosaurus, který je o něco větší, nebezpečnější a mění barvy. Dočkáme se i několika dalších příšer, jinak film nepřináší nic extra nového. Co se triků týče - zdá se mi, že je zde zbytečně používáno modré pozadí a to i ve scénách, v nichž dinosauři vůbec nejsou. JURSKÝ SVĚT je i přes pár výše zmíněných neduhů kvalitní podívanou, kde se do sebe v závěru pustí několik dávno vyhynulých druhů. V podstatě je to slastně zábavný film. ()

Reklama

RedAK 

všechny recenze uživatele

Původně jsem přemýšlel, že bych sem také naverboval nesmyslnou armádu zbytečných vykřičníků s úmyslem se za každou cenu oduševněle vyjádřit, ale nakonec jsem si řekl mrdat, já jsem dítě mainstreamu!, takže se pěkně trapně postaru vyjádřím i k filmu, stejně jako zbytek ovcí. Ačkoliv trailery nepokrytě predikovaly blátivý etalon průměrnosti a fádní šedivosti, tak měly naprostou pravdu. Původně jsem si říkal, že Spielberg si z toho určitě atleticky zarotuje v hrobě, ale ten starý pamrd s výzorem ergonomicky svraštělých varlat prý ještě žije a dokonce to i produkoval! To jsou mi věci. Každopádně nečekejte žádnou revoluci, ani evoluci, ba ani poluci, spíš se smiřte s velmi chabou ucí a místo přerostlých ještěrek si tam mrdněte klidně Transformátory, Hobity, Evendžry, Mohameda, nebo jinou z těch fiktivních nesmyslných postaviček, protože to je jak prašť a vyhoď. Postavy mě sraly snad všechny, máme tu nabouchaného chlápka, co si v poloplesnivé chatrči leští svoji motorku a bicáky, říká jenom moudra a to ještě ke všemu pravdivá moudra, pak upocenou kozatou garáž na ptáky, která je tam jen jako protipól k Testosteron-manovi a dvě naprosto nesnesitelná děcka, jeden umaštěnej panic co vypadá jak maskot autistických ústavů a druhej ubulenej chodící květák. Člověk si nevybere. Ale jinak to odsejpá, pár nanosekund je i napínavých, takže proč ne. Docela je mi líto těch jednačtyřiceti lidí, kteří si dali film do top ten, protože se tím dobrovolně odsoudili k životu na hovno. Co když za dvacet let znova vstane Ježíš Nazaretský z mrtvých, očistí všechny lidské bytosti od hříchů a na nebi spustí holografickou projekci mapující jeho cestopisné toulky po Jeruzalému? Kam si zařadí tohle, když v žebříčku toho kurevsky nejlepšího, co kdy viděli, budou mít Jurský svět s Chrisem Prattem?! No dobře, vole, nezbývá mi, než to zakončit nějak epicky, chápej - !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Edit: Abych nebyl nařčen z demence, tak pan Blůdy Čtyřicetivykřičník svůj komentář smazal, protože si díky mně uvědomil, že i když je mu teprve třicet, tak takové komentáře na databázi nepatří, aneb příběh o tom, kterak RedAK udělal z ČSFD hezčí místo. HOME, pošli mi složenkou do Kokotova dvacet korun, dík! ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Další veliká popcornová trefa! Upřímně nemám Jurský park za nějakou obří modlu a trailery třetího pokračování moc velkou parádu neslibovaly. O to víc jsem se ale divil tomu, co Trevorrow dotlačil do kin. Velká porce jedničky, špetka Vetřelců, trocha jonesovského dobrodružství a voila, výsledkem je našlapaná akční jízda, která nezpomaluje a v poslední třetině vyloženě rve plyn až k podlaze. Jistě, postavám jako tradičně chybí pud sebezáchovy a telefony jim nefungují jen ve chvílích, kdy se to scenáristovi zrovna hodí do krámu. I tak ale Jurský svět nabízí opulentní podívanou pro celou rodinu, která nedisponuje extrémní krotkostí z ranku Transformerů nebo Pirátů a brousí vítanou PG-13kovou „brutalitu“. V překladu to znamená, že se budou dospělí bavit stejně dobře jako mladší ročníky (možná i více). A jelikož Trevorrow vedle nostalgického pomrkávání zvládá i stání na vlastních nohách, odcházel jsem z kina vyloženě nadšený. Kéž by pátý Terminátor dopadl z půlky tak dobře… (9/10) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jurský Svět mi udělal obdobnou radost asi jako dítě, které si otevírá vánoční dáreček. Jurský Svět je skvěle vymyšleným blockbusterem ( překrásné atrakce), přál bych obdobný park navštívit. Dinosauři až hmatatelně a živě zpracováni a inteligentní Indominus Rex snad největší Bad ass creautura ve filmu vůbec, především jeho inteligenci bylo úchvatné sledovat ( kamufláž, oblafnutí senzorů, odstranění GPS). Chris Pratt opravdu nový Harrison Ford, správný a férový hrdina a role Indiána Jonese mu bude velmi slušet. Chválím i velmi solidní tempo, perfektní finále, které bere dech, na PG 13 poměrně drsné úmrtí a skvěle šlapající napětí s fungujícím empatizmem. Kdo si film nevychutná, nemá srdce, neumí se bavit a filmů by se měl nadobro vzdát. 100% ()

Galerie (113)

Zajímavosti (75)

  • Zara Young (Katie McGrath) si při jízdě parkem v jednokolejce čte knihu „Bůh stvořil dinosaury“ od Dr. Iana Malcolma (Jeff Goldblum). Kopie stejné knihy se později objeví na Loweryho (Jake Johnson) stole v kontrolní místnosti. (Maulincio)
  • Film je natočen v netradičním poměru stran 2:1. Nejčastěji používané poměry stran byly v době jeho vzniku 1.85:1 a 2.39:1. (gurmanfilmu)
  • Stejnojmenná LEGO hra mapuje a paroduje události tohoto, třetího (2001), druhého (1997) a prvního dílu (1993). Někdy je i doplňuje, např. veterinář Gerry Harding (Gerald R. Molen) řekl, že nemocného šestitunového Triceratopse pojmenoval po své dceři Sáře (Julianne Moore). (ČSFD)

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Třetí Jurský svět až v roce 2022

Třetí Jurský svět až v roce 2022

07.10.2020

Odklady zásadních filmových premiér tenhle týden bohužel nekončí. Po odsunutí Bonda, Duny, několika DC filmů a Rychle a zběsile 9 (z dubna na květen) teď studio Universal posunulo také premiéru… (více)

Režisér Jurského světa vyrazí na Atlantidu

Režisér Jurského světa vyrazí na Atlantidu

23.06.2020

Colin Trevorrow teprve dokončuje třetí Jurský svět s podtitulem Dominion, koronavirus mu totiž přerušil produkci a jemu tak zbývá ještě několik dní natáčení. Mezitím už ale vymyslel koncept pro svůj… (více)

Třetí Jurský svět nastartuje novou éru

Třetí Jurský svět nastartuje novou éru

24.05.2020

S blížícím se třetím dílem blockbusterové franšízy Jurský svět, jenž tentokrát ponese název Jurassic World: Dominion, by se mohlo leckomu zdát, že se nová dinosauří trilogie chýlí ke konci. Tvůrci… (více)

Reklama

Reklama