Reklama

Reklama

Královský víkend

  • Velká Británie Hyde Park on Hudson (více)
Trailer 1

Vtipné a téměř pravdivé vyprávění o jednom víkendu v životě prezidenta. Je nádherný letní víkend roku 1939 a americký prezident Franklin Delano Roosevelt má na svém venkovském sídle plné ruce práce. Už zachránil zemi před hospodářskou krizí a v čele lidstva se brzy vydá do hrdinské války. Ovšem za touto fasádou se skrývá člověk, dokonce i s jistými slabinami, jak se přesvědčí mladá Daisy, která pana prezidenta zaujala. A aby toho nebylo málo, možná že se sem chystají také britský král s královnou, jejichž návštěva by mohla změnit chod dějin. (Filmbox)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (68)

andrii 

všechny recenze uživatele

Panské sídlo, letní bydlo, hlavní vřídlo pro společensko-soukromý dýchánek. Americký hot dog a anglické „thé“ – neslučitelné, nepoživatelné? Odšněrujme oficiality, ale zachovejme dekorum protokolu jménem koruny, upevněme vztahy a vstřebejme poněkud uvolněné prezidentské stavy. Cink, cink, na zdraví a opětov/a/né státní návštěvy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bill Murray exceluje. Laura Linney exceluje. Většina herců hraje velmi slušně. Se zbytkem nenápadného filmu je to už horší. V Británii byl mezi filmaři vždycky zájem o královskou rodinu. V Americe zase diváci vždycky slyšeli na vyprávění o slavných prezidentech. Ať už z pohledu propírání jejich excesů, tak i hrdinských zásluh. Královský víkend spojuje obé. Jen se nám kapku zadrhává. Nebýt Murrayho, bylo by zle. Právě jeho šibalský úsměv i vážná tvář v těžkých předválečných chvílích jsou hlavním tahákem filmu režiséra Rogera Michella, který nejednou v minulosti dokázal solidně nudit. Tady je přesně v pozici toho, který divákovi leccos neumí prodat, po jeho posledním příspěvku tak bude jeho režisérské menu stejně průměrné, jako doposud. Výsledek jako objektivní životopisný snímek to neobstojí, jako milé retro jakbysmet! Slabé tři hvězdy.. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Největším dramatem tohoto filmu je vlastně to, jestli si královský pár dá nebo nedá na pikniku s prezidentem spojených států hot dogy, které jsou jim nabízeny, anebo nikoli. Film skoro evokuje trochu absurdity, ale toho se nakonec zalekne a chce tomu dát pořádné emoce a historický smysl. To se nedaří. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Úsměvná story, která by dokázala rozsvítit den, kdyby si sama nepodtrhla nohy. Laura Linney je i před padesátkou kouzelná a Bill Murray si bez zaváhání krade celý Hyde Park pro sebe, ale nevyrovnanost jednotlivých epizod a nevěrohodná finální melodramatičnost mi nedovolují jít výš. A vzhledem k tomu, jak snaživě se Roger Michell snaží spojit politické narážky s romantikou, mě to i upřímně mrzí. ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Dost dlouho jsem se nemohl rozhodnout, jak to vlastně hodnotit. Jestli jako lehkou komedii nebo jako pokus o nějakou výpověď. Nelze totiž zřejmě ani jedno. Bill Murray je sice dokonalý, ale funguje jen sám o sobě. V širší souvislosti příběhu a jiných postav zůstává osamocen. Je to takové panoptikum zvláštních, ale přesto plochých postav. které však nemá moc co, říct. Navíc se sem vloudí až moc poněkud trapných (rádoby uměleckých) gest a záběrů, které spíše vyloudí pousmání než zamyšlení. A tak je to s celým filmem. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Auto, ktoré Franklin D. Roosevelt (Bill Murray) riadi so špeciálnymi ručnými ovládačmi, je Ford Phaeton z roku 1936. (Spilvo)
  • Vo filme sa večera konala 10. júna 1939, a hoci to v ňom vyzerá, v skutočnosti tej noci spln nebol. (Spilvo)

Reklama

Reklama