Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Summit G8 se blíží ke konci. Ve škole Armando Diaze v Janově v Itálii, která byla ustanovena jako společenské fórum pro novináře, se dobře baví spousta mladých lidí – navzdory násilným střetům s policií, které se objevovaly předešlého dne. Tak jako v předchozích letech v jiných zemích narazily i zde protesty proti globalizaci na policejní těžkooděnce. Nic však dosud nevarovalo tyto „dočasné obyvatele“ školy Diaz před tím, co přijde. Krátce po půlnoci vtrhla do školy policie a brutálně napadla ty, kteří zde přenocovávali. Po dvou hodinách útoků skončila téměř většina z nich v nemocnici a později byla vzata do vazby. Aby policie omluvila své činy, umístila do školy několik výbušnin. Na konci summitu G8 jeden ze zatčených zemřel. Vyprávěno z různých úhlů pohledu, kamera popisuje události onoho dne, posouvá se blíže k oběma skupinám – pachatelů a „cílů“ – dokud není celá krvavá pravda vyjevena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (77)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nebudu se vyjadřovat jestli je vždy košér demonstrování některých chuligánů, kteří ničí centra měst anebo to že v řadách těžkooděnců se často nacházejí ty největší násilnické hovada. Chyby jsou zcela jistě na obou stranách. Bohužel film je hodně jednostranný a činí z policie naprosté hovada a nedává možnost aby zdokumentoval celý summit pěkně popořádku. Takhle nás čeká ve 4 minutě vyvrcholení filmu v podobě razie do janovské školy Diaz, která je natočena stylem který bere dech a při kterém tuhne krev v žilách. Zbytek filmu tvoří již jen následky, které po sobě tato razie zanechala. Zcela jistě lepší než Vzpoura v Seatllu. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Mno, tak to som si dal púšťať si Diaz pred nočnou šichtou. To sa mi zase bude robiť veselo... Jednoducho, tento film vám na psychike nepridá! Je to jedna brutálne krvavá kúpeľ. Ku koncu filmu si frajeri urobili dokonca i šaolinskú komnatu! Film to je tak na jedno pozretie. Druhýkrát by som to nerozdýchal. Ja som si potom pre istotu pozrel radšej fotky hercov na imdb a hned' som sa ukludnil. ()

Reklama

Davson 

všechny recenze uživatele

Pořádná pecka teleskopickým obuškem přímo mezi oči! Vicarimu se v jeho rekonstrukci brutálního a neopodstatněného policejního zákroku proti demonstratům a anarchistům daří zachovávat jistý odstup, film nevytváří zbytečný patos, zároveň však není ani příliš chladný a odtažitý. Stačí lehké představení několika postav, aby násilí na plátně mělo velice nepříjemný až nechutný efekt. Film, ve kterém nespravedlnost a násilí opravdu bolí. Nějakou dobu se teď budu dívat na každého policajta jako na potenciální mlátičku, která jen čeká na záminku, aby mi mohla zlámat všechny kosti v těle. ()

=woody= 

všechny recenze uživatele

Zdravím v tomto předoscarovém čase! To, co jsem viděl dnes večer, bude ještě dlouho přilepeno na mé šedé kůře, jako žvejkačka na gatích.. Šel jsem na film bez jakéhokoliv očekávání, bál se dvouhodinové stopáže, při odchodu mi ale bylo jasné, že jsem viděl zásadní výpověď o stavu práva, pravdy a moci v současné Evropě.. Autentické a syrové drama vás donutí zavrtět hlavou kdykoliv si znovu uvědomíte, že je natočené podle skutečnosti.. Doporučuji, poutavě natočené, není co vytknout.. Mějte se filmově! Woo. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

O politických súvislostiach sa nebudem vyjadrovať, ale takto to dopadne, keď sa pod rúškom zákona dostane k činom frustrovaná a gangstersky násilnícka polícia. Poznáme mnoho filmov, keď sama polícia nedodržiavala zákony. Tu ide o skutočnú udalosť a nemám dôvod neveriť, že sa to tak odohralo. A tu sa dostávam k najväčšiemu problému filmu - nemohol som sa zbaviť dojmu, že sledujem doku-drámu. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (6)

  • Producenti dosiahli, aby sa film premietal aj v Európskom parlamente. (Sufferer)
  • Vytvoriť atmosféru demonštrácie a čo sa stalo v Diaz pomohli dostupné videá a prerozprávanie svedkami, teda obete, medzi nimi aj novinári. (Sufferer)
  • „Čo som počul a čítal, bolo horšie ako to, čo som ukázal vo filme. Viac ukázať nebolo možné, ak som teda nechcel nakrútiť horor s márovačkou,“ povedal režisér Daniele Vicari. (Sufferer)

Reklama

Reklama