Reklama

Reklama

Má největší láska

(festivalový název)
  • Tchaj-wan Na xie nian, wo men yi qi zhui de nu hai (více)

Obsahy(1)

Dospívání je jako průtrž mračen. I když chytneš rýmu, těšíš se, až to zase zažiješ. Ko-Tcheng má několik blízkých přátel, kterým se líbí dívka Shen Chia-Yi. Spolužáci společně přejdou z nižší střední Ching Cheng na vyšší střední školu s cílem „ulovit" Shen Chia-Yi. Vidí ji vyrůstat a nakonec jsou svědky toho, jak jejich milovaná Shen kráčí uličkou, aby se stala ženou někoho jiného. Chlapcům na prahu dospělosti je udělena lekce o tom, že štěstí se nesmí nechat utéct. Musí se za ním jít... (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (22)

Mkqp

všechny recenze uživatele

Většina tchaj-wanských filmů co jsem viděl má pro mě děsné první poloviny, ale dokážou to nějak zlepšit tou druhou. Pak je tady tento filmek, kterému jsem tu šanci ani nedal a po hodině jej přesunul na konec s tím, že se podívám jak to dopadlo. Vážně to bylo děsné. Někdo si tam to své najde, ale já určitě ne. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Lepší 3 *. Líbilo se mi, že ve filmu sledujeme vývoj postav na nějakých 5 -10 let, a ocenil jsem, že kromě konce se nějak moc netlačí na romantickou linku a slzopudnost; že jde hlavně o studenty, dospívající děti, a jejich první sbližování. Bohužel humor je takový jednoduchý, opravdu zasmál jsem se jen párkrát. 70 % ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JENOM DEBIL BY SE O TEBE SNAŽIL TAK DLOUHO JAKO JÁ“...... /// Ko – Teng vypráví: to jsou moji kamarádi, a tohle…. cca hodinka vo životě na střední (trochu uchyláci ne? Fóry se stojícím pérem, honitbou ve třídě atp…) - to by mohlo potěšit všechny kolem puberty. Školní romantika, snaha balit holku na svoji nešikovnost a moudro, že učení bolí…. (no aspoň se neprdí, neháže fekáliema a nekrká…). Pak vejška – přehlídka novejch exotů, vztah na dálku, Vánoce, hraje taková ta romantická hudba, pouštěj se ty balóny (lampiony štěstí ty neromantický hovado!) a pak… a pak je to pořád delší a delší a není to vtipný (ale to vlastně nebylo ani před tím). Ty 3* berte s rezervou. Tenhle příběh totiž není pro mě. Příště sem radši napište, že je to teenegerská slaďárna s ftipem pro huberťáky. A mě pošlete na Tchaj-wanu jinam. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou autobiografickou knihu, kterou napsal slavnej Tchaj-wanskej spisovatel Giddens Ko číst nebudu. 2.) Připadá mi vtipný, když dělám že piju a nepolykám to (hmm a to s tím honěním né?). 3.) Protože vidím smysl v promasturbovaným dnu (celým vole, nevojebávej to!). 4.) Thx za titule ,,_coffee_“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * (ať nežeru!) AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Len na úvod trochu poopravím Adriana, čo sa týka prekladu režisérovho pseudonymu: 九把刀 je skôr deväť nožov :). Snád najzaujímavejším momentom filmu je jeho chlapčenský uhol pohľadu, čo vyplýva tiež z faktu, že hlavný hrdina je nielen režisérovým alter egom, ale vlastne je jeho egom. Takže tu máme romatickú komédiu / film o dospievaní, s jemným, sentimentálnym (?) humorom, podanú cez chlapčenské narezanie sveta, chlapčenské spomienky na to, čo bolo super a čo považoval za úplne správne a nutné urobiť. Mladícky pohľad dodáva filmu dalšie tromfy - napríklad NADHĽAD a licenciu na "kecanie" (teda zasnívanie sa a tak) a istú dávku pravdepodobnosti, že kdekoľvek na svete sa nájdu diváci, ktorí sa ne niečo podobné zo strednej školy, dospievania a tak pamätajú, ked už by sa náhodov nechytili na "domáce" narážky na napríklad Jaya Chou, ktorý sa, tuším, ocitol aj v soundracku . Okrem nepopierateľného šarmu, návštevnosti prospelo Giddensovo renomé ako spisovateľa (a autora predlohy). ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Výborná vec. Pre príbehy o prvej láske som mal vždy slabosť. Ešte väčšiu ak sa jednalo o romantiku z východu. Film You are the Apple of My Eye je veselý, úsmevný a po mnohých stránkach technicky a príbehovo veľmi dobre zvládnutý. Giddens vytvoril jedinečnú atmosféru strednej a vysokej školy a rozohral uveriteľné charaktery mladíkov a dievčaťa, ktorá bola triednou obľúbenkyňou, ale len jeden z mladíkov si k nej dokázal nájsť cestu. Veľmi sa mi páčilo, že film dokázal neustále prekvapovať a nikdy nespadol do sentimentu, alebo samoúčelnosti. Koniec je čaro smutný a do celkového vyznenia filmu sa hodí dokonale. Každá jedna dramatická scéna je komponovaná z neuveriteľnou ľahkosťou vďaka čomu film nepôsobí prehnane a pomaly sa vám dostane pod kožu. Filmy o starostiach dospievania a o tom ako sa človek snaží nájsť svoje miesto v živote ma vždy nútia spomínať a prebúdzajú vo mne tú najlepšiu formu melanchólie, kedy rozmýšľam nad tými svojimi premárnenými šancami. Michelle Chen je okúzľujúca. ()

Galerie (211)

Zajímavosti (1)

  • Giddens Ko natočil snímek podle svých skutečných zážitků a vzpomínek. [Zdroj: Cinema] (Terva)

Reklama

Reklama