Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (165)

santiamén 

všechny recenze uživatele

I díky zdejšímu hodnocení jsem počítala s obvyklým standardem BBC. První díl atmosférou navnadí, ale postupně seriálu dochází dech a sklouzává do jakési dobové telenovely. Herecké výkony výborné, výpravě se klasicky nedá nic vytknout, ale po Sherlockovi jsem už asi namlsaná a očekávám důmyslnější kriminální zápletku. Ta je v Ripper Street asi nejslabším článkem. Nakonec neurazí, nenadchne. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí první řady se jednoznačně těším na řadu druhou.Velmi povedený kriminální seriál z prostředí viktoriánského Londýna vybavený depresivní atmosférou chudinských čtvrtí,kvalitním námětem i scénářem a se zajímavými postavami.Předpokládal jsem,že půjde o jeden případ,který se bude řešit po celou první řadu,místo toho každý díl přináší nový případ a jednotlivé epizody jsou spojené hlavně minulostí jednotlivých postav.Neotřelé,nápadité,zábavné! ()

Reklama

ti88na 

všechny recenze uživatele

Londýn - East End v čase tesne po vyčíňaní Jacka Rozparovača, spoločnosť žijúca v strachu a hrôze nad týmito udalosťami a poznačená skutočnosťou, že vrah nebol nikdy chytený a muži zákona, ktorí sa snažia s využitím všetkých čistých i nečistých prostriedkov udržať tento krehký systém. To je námet na seriál ako zo splneného sna. Jednotlivé epizódy boli súrodé, väčšinou si udržali svoj štandard, ale žiadna dokonalosť to nebola. Čakala som, že sa budú držať témy z prvej epizódy, teda toho zotrvačnosťou poháňaného kolotoča nezodpovedanej otázky Jacka Rozparovača, ale v skutočnosti išlo len o odrazový mostík, bez ďalšieho rozvinutia. Čo si však vysoko cením, je že jednotlivé epizódy sa väčšinou odohrávali na pozadí skutočných udalostí, alebo tieto boli priamo zapojené do deje. Štrajk robotníkov, začiatky boja žien za svoje práva, počiatky elektrifikácie, drogové závislosti a jej následky, sekty. Jednoznačne najsilnejším príbehom bol ten o Johnovi Merrickovi. To čo mi však veľmi prekážalo boli tie prehnané kvetnaté dialógy plné pátosu vychádzajúce z úst kriminálnikov, bitkárov a prostitútok. Tomu sa nedalo veriť a bolo to veľa krát za hranicou znesiteľnosti. Ústredná trojica hercov, bola sympatická, nikto z nich však nezažiaril, ale sa ani nezhodil, prekvapivo najhoršie u mňa na tom skončil Matthew MacFadyen, ktorý ma akosi o s svojej postave nepresvedčil. V každom prípade však o originálny a čo sa seriálov týka, nadpriemerný počin. A čo si môžem viac považovať ako originálny seriál v žánri krimi? ()

Styxos 

všechny recenze uživatele

Naprosto peckoidní záležitost. Zatímco první řada se místy táhla, dvojka už pořádně přitopila pod kotlem a jednalo se o zábavu od začátku do konce. Tvůrci skvěle míchají kartami osudů všech hrdinů a pořádně potěmňují - někteří se vrací do světla (Drake), jiný ukazují, že dokážou být pěkní parchanti, když přijde na věc (Reid, Susan) a jiní nalítnout (Jackson). Taky pokládá otázky, kdo jsou policajti? Kde je hranice mezi policajtem a zločincem? Protože tohle byla drsná doba, kde se drbani mlátili obuškem na ulici anebo jim při výslechu rozkřápli hlavu o mříže cely. Bude zajímavé sledovat, zda se tohoto tématu budou tvůrci držet i v další řadě. Jedinou věcí na škodu je, že hlavní linie byla u druhý řady trochu slabší. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

I přes možná příliš rychlý začátek, kdy je divák rovnou hozen do víru událostí, je pilotní díl Ripper Street velice podařenou záležitostí. Atmosféra parádní a ústřední herecké trio patřičně charismatické, aby vás hned od prvního dílu mělo zaháčkované. Pilot - 90% Na téhle stylové krimi jsem se stala závislou velmi rychle a už se těším na další sérii. 1. série - 90% Druhá řada i přes pár maličko slabších dílů opět nabídla propracovaný příběh a ještě více nutila k zamyšlení nad onou tenkou hranicí mezi dobrem a zlem. Kam až může dobrý člověk bojující proti nespravedlnosti a násilí zajít, aniž by se dostal na stejnou úroveň jako ti, kterým se snaží postavit, zatímco obětuje tomuto boji s větrnými mlýny prakticky vše. V tomto ohledu je finále druhé série neuvěřitelně intenzivní. Obrovská škoda, že BBC kvůli menší sledovanosti seriál ruší, ale pořád je tu ještě naděje, že třetí série nakonec bude realizována jinou společností. Nezbývá než doufat. (Nakonec vše dobře dopadlo, Amazon seriál koupil.) 2. série - 90% Třetí řada měla náběh na nejlepší sezónu vůbec, ale pak se bohužel děj kvůli návratu k jisté starší zápletce poněkud rozmělnil, aby ovšem v závěru zase nabral grády a vše do sebe krásně zapadlo. 3. série - 90 % --- Nejoblíbenější postava: Edmund Reid (Matthew Macfadyen) ()

Galerie (599)

Zajímavosti (15)

  • V epizóde s názvom "A man of my company" spomínajú, že pri jednej obeti vraha nastal rigor mortis (posmrtná stuhlosť) za menej ako 10 hodín po vražde. Kapitán Jackson (Adam Rothenberg) to odôvodní tým, že vo vode pri nízkych teplotách môže rigor mortis nastať okamžite. V skutočnosti však pri nízkych teplotách nastáva až po približne 4 dňoch. Naopak, pri vysokých teplotách nastáva už v priebehu pol hodiny. (Carol Pifková)
  • Fredericku Abberlineovi bylo v roce 1889 46 let. Clivu Russellovi, který hraje postavu Abberlinea, bylo ale až 67 let. (Kaufman)
  • Revolver, který používá kapitán Homer Jackson (Adam Rothenberg), je Smith & Wesson Mk.II Hand Ejector v ráži .455 Webley. Zajímavostí je, že revolver byl vyvinut až roku 1915, kdežto seriál se odehrává v roce 1889. (HectorHagman)

Reklama

Reklama