Reklama

Reklama

Brána do záhrobí

(festivalový název)
  • Česko Zombie: Město duchů (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Luisiana 1927: jedné noci přijíždí do zdejšího hotelu skupina mužů a z pokoje č. 36 vyvlečou násilím muže, který je podezřelý z provozování černé magie. Zavlečou ho do sklepení hotelu a tam brutálně ukřižují. Svým činem však způsobí otevření jedné ze sedmi bran pekla, o které se píše v magické knize Eibon. Luisiana 1981: do opuštěného starého hotelu přijíždí mladá žena, která zde hodlá začít nový život. Brzo však zjišťuje, že s hotelem není něco v pořádku... (caligari)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (154)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem byl spíše zklamaný, ten prostinký příběh se tak strašně táhne, až mi to subjektivně přišlo skoro nekonečné, a ta přehlídka samoúčelných gore nechuťáren už mi ke konci přišla téměř komická, jak film urputně servíroval stále nové a nové - protože s ničím jiným jinak přijít nedokázal. Osobně sice mám pro tuhle pokleslou filmařinu slabost, a v tomto případě to má dobrý soundtrack a v jednotlivostech to obsahuje dobré momenty, ale jako celek mi to přišlo hodně slabé, a dost mě to uspávalo, což je prostě špatně. Z podobného ranku filmů jsem viděl rozhodně zábavnější kousky. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Hotel zdarma? Blbá karma.“ Vysoká mortalita řemeslníků při rekonstrukci je fajn, faktury můžou letět do koše. Ušetříme za malíře, instalatéra zedníka, zámečníka, kominíka a správcovou. I za pokojskou, neb prostěradla zdarma škrobí syn správcové, mírně retardovaný Arthur, při práci zpocený jak úchyl, co měsíc abstinoval. ZAZDĚNÉ OKÉNKO: [][] Nejveselejší momenty této vykopávky: 1) Pipi Krátká punčocha, coby budoucí sirotek Pipi Kalné oko. 2) Louže malinového sirupu, honící copatu holčičku po pitevně. 3) Rozpouštění gumové maminky, ze které bublaly celé barely tělesných tekutin stylem Hrnečku, vař! 4) Slepá, která vyběhla (!) z baráku takovým fofrem, že za ní běžící slepecký pes nestíhal. 5) Jeden uživatel z TOP50, čili tzv csfd zombie :-), který neví, že bubínková zbraň se nazývá revolver a tak tomu říká „pistole“. [][] Scénář sice je spíchnutý horkou jehlou patologa (co ani mrtvole neoholí gorilí hlupy na hrudníku, než ji začne pitvat) , ale zase jsou v tom taková „kvanta slizké samoúčelnosti... a nesourodá směs všemožných gore scén“ (© Mr.Apache), které hravý úchyl Fulci točil s láskou k žánru, že si fandové i po 40 letech pošmáknou. Proto nad scénářem své kalné oko přimhouřím a čtyři lopaty nehašeného vápna do krvavých ran sypu. ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Pane Fulci, byl jsem fakt v napjatém očekávání, protože hned úvodní scéna s lynčováním jednoho nebožáka v domě byla výborným vtahovákem do příběhu. Ten je ale poměrně rychle degradován a stává se tak plytkým, nezáživným a neuvěřitelně nudným, že se Brána do záhrobí stává otravnou podívanou k dočumkání. Opravdu ztráta času, jen jediná věc, která stojí za zmínku jsou naprosto luxusní gore efekty, kterých tu je požehnaně. A jedná se občas o pěkně bizarní situace ze kterých někomu "lehce" hrkne. Zařazení ve Video Nasties seznamu je spíš k podivu, protože se o nic tak bouřlivě šokujícího nejedná. Slabý kousek. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Už ten začiatok keď mučili toho chlapa tak som si prišiel na svoje a bol to riadny masaker a vedel som v tej chvíli že ma tento film baviť bude a viac menej sa tak aj stalo.Hudba sa sem veľmi hodila a vytvárala taký strašideľný obrazec.Len sa nemožem ubrániť pocitu že sa tu použilo veľa gumených kostýmov bolo to dosť očividné.Takýchto filmov je veľa,dom alebo hotel v ktorom je brána do pekla bla,bla,bla.Príbeh a dejová súvislosť bola s tých slabších ale film si to kompenzoval veľmi hutnou atmosférou a rozleptanými tvárami,bolo ich tu viacero v tom sa L.Fulci asi vyžíva.A Emily ti jej oči sa mi zarezali priamo do mozgu,ale bola nepríjemná.Neznášam pavúkov a po tomto filme ich priam nenavidím ale logika akosi sa vyparila a to narážam aj na tú scénku s pavúkmi.A ta scéna pes a Emily bola stých veľmi vydarených.Film zaujal gore efektami,hudbou ale bez logiky a s fádnym príbehom.No a ty zombíci boli viac na smiech ako aby zbudili strach,lebo vyzerali ako po silnými sedatívami. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

Nesesaditelný film z čela italské horrorové klasiky.. sejšn mistrů horrorové zručnosti Fulciho, Frizziho, Lentiniho, Rossiho ani nemohl dopadnout jinak... Těžko někdo překoná tento nesmrtelný makabrozní mejdan zmiňovaných gigantů svého oboru !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! veledílo. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Fulciho L'aldilà, vo Veľkej Británii známa pod názvom The Beyond, sa v novembri 1983, po premietaní v anglických kinách (1981) a následnom uvedení filmu na VHS nosiče (1982), zásluhou distribučného štúdia Vampix dostala na zoznam tzv. “Video nasties“ - t.j. zoznam zakázaných filmov. (Kusko.t2)
  • Zombie řádění bylo doděláno až na žádost německých distributorů, protože v Německu filmoví divací po zombie hororech šíleli. (Chatterer)

Související novinky

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Reklama

Reklama