Reklama

Reklama

Koncert hrůzy

  • Itálie Un gatto nel cervello (více)
Trailer

Obsahy(1)

Absurdní, bizarní, děsuplné i masochistické - to všechno jsou přídavky, které si vysloužil tento filmový kousek ikony žánru pokleslých hororů Lucia Fulciho. Italský režisér v něm představuje sám sebe, režiséra totožného jména, kterému jeho filmy plné násilí už tak lezou na mozek, že ztrácí v reálném životě přehled o tom, co je fikce a co realita. Představy, které většinou Fulci do filmu nastříhal ze svých předchozích hororových kousků, konzultuje s psychiatrem, jenž mu rovněž asociuje sadistické monstrum. Jedná se o další pacientovu paranoiu, anebo před ním stojí skutečný masový vrah, který se Fulciho filmy dokonale inspiroval? (duklak2)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Úspěšná kariéra jednoho z „mistrů“ hororového žánru se pomalu ale jistě začala chýlit ke svému konci. Svá nejlepší léta měl již dávno za sebou a na jeho věku (tedy lépe řečeno jeho posledních dílech) se to začalo projevovat. Osobně řadím tento film mezi to nejhorší, co jsem měl od něj prozatím šanci vidět. Přestože se Fulci pokusil přijít s něčím novým, nedokázal to dle mého názoru ukočírovat do zdárného konce. K dobru mi připočítám jen to, že se sám objevil v hlavní roli a nabídl nám několik ukázek ze svých ostatních filmů (formou svých halucinací). To je ovšem tak vše, co bych zde pochválil. Tedy kromě dobrého vkusu na rádoby herečky, které se ani zde nebály poodhalit svá těla. Jinak ovšem tento splatter moc kvalit nepobral. Samotný scénář byl dost chabý a většina dialogů doslova ubíjejících. Už dlouho jsem se tak u jeho filmu nenudil. Sice se nám to pokusil vynahradit záplavou gore a nejrůznějších bizarních scén, ovšem jen některé z nich byly opravdu dobré. Hlavně začátek filmu se mi líbil i ono okořenění černým humorem. Jenže jak plynul čas, začaly se stále častěji objevovat scény, které byly dost amatérské (triky otřesné) a navíc i spousta nelogických prvků. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky Fulciho goreparád docela povinnost.  Mistr vyhřezlých očí se tu po svém zamýšlí a ohlíží za svou specifickou tvorbou a tak trochu si střílí sám ze sebe.  Z filmů plných násilí a smrti začíná zkrátka a jednoduše blbnout, obrátí se tedy na psychiatra, ale dobrý nápad to zrovna nebyl.  Koncert hrůzy pak zůstává věren svému názvu, poněvadž nic jiného než přehlídka smrti, krve, hnisu a hnusu vás v tomhle filmu nečeká. Dekapitace pak hraje prim a nikdo si nemůže být jistý svým životem. Ale je to vše skutečné?  V závěru nám režisér odpoví. Kolemjdoucí ruce rozhodně pryč, koukat na tenehle film by bylo to samé jako byste s Kingem začínali s Temnou věží.   Já byl spokojen. ()

Reklama

giallo 

všechny recenze uživatele

Fulci ohlednutí za jeho kariérou s velkým nadhledem. Samotný námět, kdy režisér hraje sám sebe a začíná šílet ze svých filmů a představ mi přišel výborný a neotřelý. Do toho spousta gore scének, které se přelévají ve splatter za vydatné podpory frizziho hudby (když ve filmu zazněl motiv z The beyond, běhal mi mráz po zádech). Normálně bych dal za 3, ale za ten feeling, který na mě sálal, dávám 4. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Fulci sa tentoraz teda vyznamenal :/ Obsadiť sám seba do titulnej úlohy ako režiséra Fulciho točiaceho tie svoje krváky z ktorých mu už riadne pripeká na mozog, no dajme tomu. Smola je však tá, že z filmu mám taký pocit, že to nie je ďaleko od skutočnosti. Horor teda fakt dokáže zblbnúť človeka. PS – z toho neustáleho vyslovovania Fulciho mena, mi bolo miestami už fakt zle. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Aj ked som uz nieco od Fulciho videl /Cerna Kocka, Aenigma, Bily Tesak/, jedno musim uznat : coraz menej a menej mu rozumiem. Pribeh ziadny, scenar je slabucky, akurat milovnici gore si pridu na svoje. Mne osobne sa to gore zdalo az samoucelne a snaziace sa zakryt rezisersku a herecku nemohucnost. 25 % ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama