Reklama

Reklama

Záchrana Titanicu

(TV film)
  • Česko Zachraňte Titanic (více)

Obsahy(1)

Byl pýchou Britského království a nejvěhlasnějším příkladem nejmodernějších strojírenských postupů v době přelomových vědeckých a technologických inovací v celosvětovém měřítku: RMS Titanic. Přesto se 14. dubna 1912 potopil necelé tři hodiny po srážce s ledovcem. Všichni víme, že v mrazivých vodách tehdy vyhaslo množství životů a byly zpečetěny osudy bohatých a slavných, kteří se zúčastnili první plavby této lodi a dramat, která se odehrála na palubě Titanicu v jeho posledních hodinách. Méně se však hovoří o tom, jak se tým stavitelů lodí a konstruktérů pokusil poškozené plavidlo zachránit. Devět mužů, včetně 18-letého elektroinženýra Alberta Ervinea z Belfastu a hlavního konstruktéra Josepha Bella, je hrdiny tohoto výpravného filmu natočeného podle svědeckých výpovědí. Statečně bojovali, aby se vzepřeli síle moře a udrželi pohonné systémy v chodu. Ačkoli většina těchto mužů zahynula, svojí statečností přispěli k záchraně mnoha životů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem sice jen 2.díl - jak jsem zjistila až tu :D :D Ale i tak jsem byla nadmíru spokojena. Spojení autentických záběrů a fotografií, s komentářem vypravěče a hraným filmem - dobře ztvárněno a utíkalo to tak nějak s lehkostí :) Herci - super a co bylo pro mě v tomto případě hlavní - bylo to ukázáno opět z jiného úhlu - pouze z toho "nižšího". Vyšší vrstva ani celkově "paluba se vzduchem a oblohou" se tam neukázala ani při onom "narazení na ledovec", což bylo to nejzajímavější - sledovat to s účastníky v podpalubí :) To pro mě bylo tu největší hodnotu tohoto filmu :) Zvládli to bravurně a je potřeba si uvědomit, že ti, co byli "dole" to mě nejtěžší... ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno po zhlédnutí první části. Pro mě nezáživný pohled do práce inženýrů a topičů na Titanicu. Vykašlat se na televizní formu přehrávaných scének a udělat z toho vyprávění v tradici jiných dokumentů, např. Who sank the Titanic, byl by pro mě výsledek určitě stravitelnější. A navíc, kdyby sem tam nepadl nějaký ten záběr na plány lodi, nebo na ní samotnou, snad mi ani nedojde, že se jí dokument týká. Druhá část dokumentu mě už nezajímá. 40% ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

300 komentář: Jeden z těch lepších hraných dokumentárních filmů o tragédii této lodi (a to jsem jich viděl skutečně drtivou většinu). Vše se přitom odehrává a točí okolo lidí, na které historie pozapomněla a jenž hlavně díky jejich práci, nebylo obětí daleko víc. Neříkám ale, že tento dokument neměl své mouchy. Několik faktů mi zde nesedělo (například vystřelování raket, které jde vidět v několika záběrech, probíhalo jen jednou za pět minut) a i občasné chování či jednání postav bylo až stupidní (srdceryvný hovor vrchního topiče o nevěře jeho ženy krátce před potopením lodě). Naopak mi přišlo velice sympatické, že film jasně ukazuje (i když o to v něm nejde), že před nárazem do ledovce nebyl vydán žádný zpětný chod ("plná vzad"), což moc dobře odůvodnil ve své knize Václav Králíček (Titanic: Nikdo nechtěl uvěřit). Když vše shrnu, uděluji Záchraně Titanicu krásných 75%. A rád se na něj opět někdy podívám. ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Hloupé zpraconí dokumentu o největší námořní katastrofě všech dob. Kdyby nebylo vypravěče, byl by to propadák na celý čáře a na druhou stranu, kdyby se netočily ty trapné scény, bylo by te lepší. Takhle to je bída a děs. První díl sice moc nezáživný, ale i tak se dal dokoukat. Druhý díl je ubohost. Zpracování dělníků v kotelnách je tak blbý. Ti lidé byli rozhodně stateční, ale nemyslím si, že to vypadalo takhle. I na začátku první epizody nás vypravěč varuje, že příběh byl zdramatizován, ale to by bylo lepší, kdyby se na to filmaři vykašlali. Příběh byl opravdu hodně zkreslený až nelogický a směšný. Tohle je ten nejhorší dokument o Titanicu. Už ho nikdy nechci vidět. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tak trochu podivný dokument. Jednak to nemá vůbec žádné napětí, jednak je to hrozně pomalé, nedotažené, ztrácím se v postavách a jejich motivacích. Na druhou stranu smysluplně vypráví to ortodoxně známé - jak se Titanic potopil. Čili to nové - příběh elektrikářů, topičů, apod. se moc nepovedl, to staré - jak to vlastně bylo, se povedlo zcela tradičně a průměrně. Pro mně jako nadšence do dokumentů o Titanicu spíše ztráta času. Hudba: Steve Lynch ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama