Reklama

Reklama

Dům u hřbitova

  • Itálie Quella villa accanto al cimitero (více)
Trailer 1

Kdysi dávno prováděl doktor Freudstein v domě u hřbitova zrůdné experimenty na svých lidských obětech. Dnes, desítky let po jeho smrti, se sem nastěhovala tuctová americká rodina. Dům ožívá její přítomností a zlo se probouzí. Už není úniku pro ně ani jejich přátele, kteří se jim snaží pomoci. Smyčka smrti se začíná stahovat s nevídanou brutalitou, při níž detailní záběry krvavých masakrů otřesou i tím nejtvrdším obdivovatelem hororů. Lucio Fulci, považovaný za umělce smrti, opět dokazuje své hrůzné mistrovství. (Filmexport Home Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (159)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

☠ Video Nasties, The Complete 72 Banned Titles List 13/72 ☠ Tak z tohoto snímku sa ťahá mŕtvolný pach "Poe-Lovecraftoviny..." ale zároveň tak trošička cítiť (aspoň vizuálny) inšpiratívny závan snímkou THE SHINNING. Temný opustený dom, skrýva hrôzostrašné tajomstvo. Vedecká komora prišla o jedného člena ktorý viedol istý výskum. Vraj zabil svoju ženu v tomto dome, kde Doktor Freudstein (to je mix mien hehehe) v minulosti experimentoval s ľuďmi. Kamarát vedca sa tak dostáva do tohoto obydlia aj s rodinou a pokúša sa vyriešiť výskum ale aj záhady ktoré sú okolo smrti jeho priateľa. Snímka je na to, že bola zakázaná fanatickými veriacimi, bola celkom podarená. Je tu slušné gore, celkom originálny dej, a má to neskutočnú atmosféru... (ako som už spomínal takú tú Lovecraftovskú, a to ja môžem). Prekvapuje ma, že hlavná decká postava bola mnohých gore scénkach a tie nechutnosti neboli veru postrihané do záberu, ako to už z detskými úlohami býva... On v tých scénkach priamo bol.... Asi preto bola snímka zakázaná. Inak paráda. Odporúčam starým béčkarom. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Byť vrcholným dílem Lucia Fulciho je pro mne Beyond, Dům u hřbitova mám rád. Za doprovodu typické italské hororové hudby 80.let (W.Rizzati) sledujeme okem neklidné kamery temný příběh rodiny, která se na čas přestěhuje do prokletého domu. Hřbitov, tajemný doktor Freudstain zabývající se hrůznými experimenty a hledající odpovědi na otázky života a smrti ( jistě připomene proslulého Frankensteina), dívka, viditelná jen pro někoho, a brutální vraždy ( podřezávání, napichování, propichování...) V momentě napětí hudba graduje, kamera ukazuje detaily očí - Fulciho copyright. Postrádal jsem tak jen režisérovo oblíbené vydloubnutí, vytržení či propíchnutí oka... Kromě masakrování nebohých obětí je velmi působivý nenápadný zašlý hřbitov ( připomene Pastora Thomase) či hrůzu budící sklep ( vzpomeňme nejen na Beyond), do kterého snad nikdo nemůže vlézt dobrovolně, leda že by to měl napsané ve scénáři. Když se obloha zatáhne, spustí se déšť a vítr se opře do korun stromů, pak je příhodné sáhnout po Domu u hřbitova... p.s.ten spratek by zasloužil vyvrhnout... ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Nijako zvlášť zaujímavý námet o jednom bubákovi v pivnici. Je tu niekoľko efektných krvavých scén, no niektoré strháva dole ich amatérske spracovanie, keď je evidentné, že miesto herečky je obeťou figurína. A vrchol všetkého je scéna s netopierom. Kedy už konečne prestanú robiť z týchto mierumilovných zvieratiek krvilačné monštrá? Môj druhý Fulciho film a tentoraz je to sklamanie, väčšina filmu nuda a keď dôjde na hororové scény, tak pôsobia skôr smiešne. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Dům u hřbitova“ určitě nebude patřit k mým oblíbeným Fulciho filmům, i když si myslím, že to, jak by se měl natočit atmosférický film, by se od něj mohli učit i jiní. S čím má on trochu problém, to je udržet pozornost diváka z hlediska dějového. Myslím, že tohle místy může být až tak divné, že to diváka odradí, a ten si ani nebude užívat tu parádní atmosféru, která se zde jinak rozprostírá. Tomu filmu by slušelo pár úprav ve scénáři. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Presne to začalo tak ako mám rád a to masakrom.Celkovo tento film má silné gore efekty a netvári sa zložito a to ani nie je .Očný kontakt je tu znázornený do najmenších detailov a tá čo strážila toho chlapca bola veľmi divná a myslím tým nesympatická.Keď sa mu Netopier zahryzol do ruky nie že by zobrali toho chlapca preč,ale on sa nato pozeral a bol celí od krvi.Fulci sa zameriava hlavne na to aby to bolo krvavé ale na logiku a všetko tým súvisiace ho nezaujíma.Preto tento film je jeden s tých priemerných a nemá čím zaujať ani prekvapiť.Niektorých momentoch to malo správnu dávku atmosféry. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (27)

  • Film bol vysielaný v talianskych kinách od 18 rokov a na DVD vyšiel až v 21. storočí s dostupnosťou v Taliansku od 14 rokov. Film však dodnes neodvysielala žiadna talianska televízia, keďže pôvodný zákaz zostal zachovaný a nebol doteraz zrušený. (Arsenal83)
  • Strop pivnice vytvoril scénograf Massimo Lentini špeciálne veľmi nízky, aby navodil pocit klaustrofóbie. (Arsenal83)

Reklama

Reklama