Reklama

Reklama

Dům u hřbitova

  • Itálie Quella villa accanto al cimitero (více)
Trailer 2

Kdysi dávno prováděl doktor Freudstein v domě u hřbitova zrůdné experimenty na svých lidských obětech. Dnes, desítky let po jeho smrti, se sem nastěhovala tuctová americká rodina. Dům ožívá její přítomností a zlo se probouzí. Už není úniku pro ně ani jejich přátele, kteří se jim snaží pomoci. Smyčka smrti se začíná stahovat s nevídanou brutalitou, při níž detailní záběry krvavých masakrů otřesou i tím nejtvrdším obdivovatelem hororů. Lucio Fulci, považovaný za umělce smrti, opět dokazuje své hrůzné mistrovství. (Filmexport Home Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (159)

fcreading 

všechny recenze uživatele

"Už nemôžem ani kriticky premýšlať, tie znamenia, varovania z Freudstainovho domu." Fulciho ďalší perfektný krvavý horor, ktorý si jasne zahráva s brutalitou a strachom z otvorenia dverí, kde sa skrýva doktor Freudstain, ktorý potrebuje obete na dosiahnutie svojho cielu. Na scenári sa podielal Dardano Sacchetti (City of the Living Dead, Beyond, Zombie 2, Church), Giorgio Mariuzzo (Aenigma) a Lucio Fulci. Hudbu zložil Walter Rizzati, jeho hudba je excelentná, zahraná na klavíri, ktorá svojim vyústením silnie 100 percent. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Někdo se bojí do sklepa kvůli tmě a naprostého ticha - já kvůli Dr.Freudstainovi. Dodnes si pamatuju jak jsem tenhle kousek sledoval ve dne, když jsem byl ještě malinký, a nemohl jsem spát 14 dní. Takhle vznikají kultovky, jsou to filmy, které nás poznamenají na hodně dlouho a neztratí svou působivost. Hudba je stále hrůzostrašná, tma už nemůže být více temnější a sklepa se budu bát kvůli Quella villa accanto al cimitero. ()

Reklama

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Celým snímkem táhne podzim a zatuchlina a když už začne téci krev, teče po čertech působivě... Odpůrci italské hororové školy tohle sousto asi nepřepolknou, ale pro mě je tenhle Fulciho majstrštyk dokladem toho, že hrůza tváří v tvář neodvratnému může někdy strčit do kapsy onen tolik oblíbený strach z neznáma. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný krvák. Několik momentů má velice dobrou atmosféru, ta je však bohužel většinou záhy utopena v krvi či pohřbena „nechutnostmi“, přičemž obé občas působí až směšně. Děsivost si vcelku udržuje alespoň otevírání/zavírání Dveří (byť není tak mňamózní jako v Janghwa, Hongryeon). ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Nijako zvlášť zaujímavý námet o jednom bubákovi v pivnici. Je tu niekoľko efektných krvavých scén, no niektoré strháva dole ich amatérske spracovanie, keď je evidentné, že miesto herečky je obeťou figurína. A vrchol všetkého je scéna s netopierom. Kedy už konečne prestanú robiť z týchto mierumilovných zvieratiek krvilačné monštrá? Môj druhý Fulciho film a tentoraz je to sklamanie, väčšina filmu nuda a keď dôjde na hororové scény, tak pôsobia skôr smiešne. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (27)

  • Goregridová skupina Mortician nazvala svoje prvé mini CD "House by the Cemetery", ako odkaz na americký názov tohto filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno