Reklama

Reklama

Zombi 2

  • Itálie Zombi 2 (více)
Trailer 3

Fulciho brutální vize plné krve a vnitřností jsou tím nejlepším, co může světový horor nabídnout. Do newyorského přístavu vplouvá opuštěná loď. Odkud plachetnice připlula a co se stalo s její posádkou? To jsou otázky, které si klade nejen dcera majitele lodi Anne, ale i novinář Peter. Vydávají se spolu na Antily, aby zde za neustálého rachotu bubnů poodhalili roušku děsivého tajemství, plného voodoo rituálů, krvavých orgií a obživlých mrtvol. (Řitka video)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (153)

movie 

všechny recenze uživatele

Pomalý, ale atmosferický rozjezd, který je zakončen sympatickým krvavým masakrem v italském podání. Fulci me ještě nikdy dřív tolik nebavil. A to nemluvím o scéně zombie vs. žralok. Nahá a samozřejmě hezky vybavená potapečka je napadená zombíkem (neptejte se mě jak se dostal na dno moře), kterého následně inzultuje žralok. Vpodstatě poetika. ()

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, je mi líto, ať mě pan Fulci třeba přijde sežrat, ale lepší hodnocení ze mne nevyrazí ani náhodou. Neočekávala jsem žádné extra výkony - to, že jsou herci snad to nejmizernější, co se dalo najít někde na ulici, hudba je hnusná, masky otřesné, postavy stupidní, to všechno jsem tušila a doufala, že to bude tedy zábavně diletantské. Inu, nebylo, z větší části jsem se nudila. ()

Reklama

Quint 

všechny recenze uživatele

Italská odpověď na Romerovy zombie filmy, kde sociální komentář nahrazují kreativní gore efekty. Souboj zombíka se žralokem pod vodou je nezapomenutelný. První podmořská scéna se zombíky se sice objevila už v The Zombies of Mora-Tau, ale tady jde o úžasně absurdní chvilkový crossover zombie filmů s Čelistmi. Něco takového opravdu nikde jinde neuvidíte. Do paměti se vám nejspíš otiskne i známý detailní záběr oka propíchnutého třískou, vyvolávající vzpomínku na Buñuelova Andaluského psa. Zbytek filmu už bohužel tak pozoruhodný není. Zombíci pořádně vylezou až někdy ke konci, a do té doby se žádná velká zábava nekoná. Ale pro fanoušky subžánru povinnost. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Tradičně naservírovaná Fulciho okázalost a smyslovost pro obraz. Neopustil od své gore image a naopak přidal několik geniálních scén. Na pomyslném žebříčku nedostižně vyčnívá podvodní scéna boje zombie s žralokem. Méně obvyklé jsou exteriéry, ve kterých se odehrává převážná většina filmu, ale na kolena ho to nesráží. Horší je to s dějem samotným, který se neskutečně vleče a během hodiny nezaznamenává skoro žádný posun. Zombies je taky pomálu, avšak jejich masky jsou perfektní. Dostačující náplastí je konec, který uzdravuje ztráty předešlých minut. Za zmínku také stojí fantastická hudba Fabia Frizziho, která podtrhuje pesimistickou atmosféru. Fulci s Zombi 2 sice nezklamal, ale ani nenadchnul. Z jeho tvorby u mě navždy jedničkou zůstane L'aldilà. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Jeden z nesmrteľných miľníkov zombie žánru, ktorý môže za vznik zlatého zombie veku. Fulciho prvý a zrejme i najlepší výlet do zombie sveta ponúka jednu z najkultovejších scén v celom žánri (zombie vs. žralok), vskutku geniálny marketingový ťah (názov filmu pôsobí ako pokračovanie Dawn of the Dead, ktorý bol v Európe uvedený pod názvom Zombi) a zaujímavé spojenie koreňov celého žánru (voodoo rituály) s Romerovou re-invenciou žánru (flesh-eaters). Páči sa mi začínajúca majstrova posadnutosť s prepichovaním očí a celková brutálna nadnesenosť, ktorá zo zombiekov robí pre mňa niečo viac ako kanibalistické horory. Z odstupom času pôsobia niektoré scény vyložene vtipne, no je to klasika, na ktorej sa síce podpísal zub čas, no nie až tak výrazne ako na iných starých kultových hororoch. (+thumb up za hudbu) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Hlavní ženskou roli v tomto filmu hraje Tisa Farrow, sestra známější Mii Farrow. Obě sestry v mládí začínaly v béčkových hororech, z nichž se podařilo Mie vymanit úspěšněji. (Cimr)
  • Něteré ze zombie hrály bratrské dvojice. Ve výsledku si byli v maskách tak podobní, že někteří diváci propadali iluzi, že všechny zombie hrál jediný herec. (Divočák)
  • Natáčení započalo 11. června 1979 a skončilo 6. července téhož roku. Točilo se v Dominikánské republice (město Santo Domingo), newyorském Brooklynu (USA) nebo na mexickém ostrově Isla de Mujeres. Dále se natáčelo v ateliérech Mafera a Elios Studios, které se nacházejí v italském Římě. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama