Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Když utichly trumpety nás přivádí přímo na bitevní pole, hluboko do bahna a válečného šílenství. Americké jednotky mají za úkol chránit most ostřelovaný nepřátelskými tanky. Muži, kteří jsou již tak ohroženi nebezpečím minových polí, musí čelit smrti číhající na každém kroku, včetně nepřátelských leteckých útoků. Stovky životů jsou ztraceny, a zbylí vojáci jsou zranění a psychicky vyčerpaní. Teď však vše závisí na čtyřech mužích: vystrašeném vojínovi povýšeném na kapitána, statečném a odhodlaném lékaři, zlostném mladém seržantovi a nezkušeném novém rekrutovi. Jedinou věcí, která je jim všem společná, je zoufalá vůle přežít. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (114)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Takhle se má točit pro televizi. John Irvin, který stvořil nevyrovnaný, ale realistický Hamburger Hill, se vrací do válečného pole tentokrát druhé světové války. Co potřebuje voják, aby přežil? Nejen fyzicky, ale i psychicky? Válka se podle mě nedá v obrazech pochopit, pouze lze všechnu tu hrůzu přiblížit a doufat, že dokážete zprostředkovat, co nejvíce emocí a vrstev války. To se rozhodně filmu povedlo, protože od beznaděje, až po nenávist k těm, co rozhodují od stolu a kafíčka svých teplých kanceláří, film funguje a děsivě jednoduše upozorňuje na většinu důležitého, co každý o válce má znát (od cukru a biče až po její absurditu). Tady nikdo nepotřebuje slavné hvězdy ani obrovské peníze, tady se dá kafe a cíga a jde se na popravu... Jednoduše zprostředkovaná syrová realita války. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není špatný film. Nízký rozpočet moc není vidět, vojáci jsou zahraní civilně a bez patosu, všude je bláto, mlha a beznaděj. Ale scenáristicky a režijně to nějak nejede. Příběh nikam negraduje, postavy moc nepoznáme, je to celé takové odtažité. Raději si pusťte pátý a šestý díl Band of Brothers - je tam to stejné, jen lépe (tedy strašlivěji, krutěji, věrohodněji). ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní, ale drahé monumentální velkofilmy Zachraňte vojína Ryana a Tenká červená linie rozsekává na hadry tento malý TV film z produkce HBO. Svým stylem má hodně blízko k Bratrstvu neohrožených, je ovšem ještě o něco cyničtější. Za celých 90 minut se ani na chvíli nezastaví a servíruje nám jednu výtečnou scénu za druhou (úvodní záchrana, zastřelení plamenometčíka či závěrečná záchrana). Neokoukaní herci jsou všichni dokonale přesvědčiví, nejvíce za zmínku stojí Zak Orth a Ron Eldart. John Irvin má na svém kontě již jeden podobný válečný film - Hamburger Hill. Ani v jednom z nich není místo na vlastenectví, filozofování či hrdinství. Jen krev, bláto, sníh, smrt, ranění, mrtví a jediný cíl - přežít. 95%. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

ja neviem čo je "televízne spracovanie" a čo nie je. Prdím na to. Tento film bol moc dobrý na to aby som sa zaoberal takou prkotinou. Toľko pravdivých reálií, tak krásne uhraté scény strachu, za tie krvavé stopy v snehu či odtrhnuté končatiny na moste to sa môže Tarantíno schovať, tomuto sa dalo veriť. Stačí sa vžiť do situácie nováčika na ktorého spadne mŕtvola spolubojovníka vyhodeného do vzduchu mínou. Asi jeden z najlepších filmov o bitke v Ardenách. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

bang, booooom, baaaaang, booooom !!!!!! Toto sú najčastejšie zvukové kulisy tohoto filmu. Zobrazuje realisticky špinu a blato vojenského bojového prostredia niekde v lese na pomedzí Belgicka a Nemecka. Ale až príliš naturalisticky sa na obrazovke zobrazujú rôzne drastické vojenské zranenia - popálené tváre, odtrhnuté končatiny, bezvládne telá letiace vzduchom, priestrely tváre, hektolitre krvi, atď. atď..... Nemyslím si, že práve takýmto naturalizmom mohli zabodovať u divákov a dvojnásobne bola hudba k tomuto filmu nie zlá, ale priam katastrofálna. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu jsou použity následující zbraně: poloautomatická puška M1 Garand, samopal Thomson, lehký kulomet BAR a pistole Colt M1911 na americké straně, Wermacht používá samopal MP40, pušky Kar 98 a pistole Luger. (liebgott)
  • Hlavní postavy filmu jsou z 28. pěší divize, která při bitvě měla největší ztráty. Do konce nasazení v boji byla divize zredukována na třetinu stavu, nejtěžší boje proběhly okolo městs Schimt a Vossenack, kde si divize vysloužila přezdívku „Krvavé vědro“. (liebgott)
  • Film sa natáčal v exteriéroch v Maďarsku a v budapeštianskych štúdiách. (Smok)

Reklama

Reklama