Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paulette je zapšklá stará babka žijící sama v paneláku na předměstí Paříže. Důchod má malý, exekuce jí zabavila skoro všechen nábytek, odstřihli jí telefon a ona neví, jak dál. Jednoho večera se stane náhodným svědkem pochybného obchodu. Vidí v tom znamení osudu a rozhodne se, že začne prodávat hašiš. A proč by ne? Paulette byla kdysi cukrářkou. Její smysl pro obchod i kuchařský talent jsou pro ni dostatečnými trumfy, aby našla originální řešení k provozování svého nového „povolání“. Přesto ale není jednoduché stát se ze dne na den dealerem! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (197)

Siri69 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, čím to je, že se u francouzských komedií skoro nikdy nesměju... Tenhle film nebyl výjmkou. Nápad to byl sice zajímavý a děj a průběh filmu by ještě tak zlé nebyly. Ovšem pokusy o vtipné scénky, popřípadě drsné a rádoby-vtipné hlášky té báby v hlavní roli mě strašně, ale opravdu strašně nudily! 2,5* ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dejovo trochu prihlúple, ale čo sa týka dialógov a hlášiek, tak tie to plnohodnotne vynahradili. Aj keď viac ma Paulette bavila, keď bola ešte taká mrzutá a útočná. Potom neskôr sa z nej vyvinula taká milá a dobrá babička, až to stratilo svoje pôvodné čaro. Čo je teda naozaj dosť škoda. Koniec tiež dosť odveci, ale tak čo už. Aspoň prvá polovica bola super, potom to síce upadlo, ale nie až tak hlboko. Takže akurát taký priemer... ()

Reklama

el.zapikano 

všechny recenze uživatele

Pani na dochodku ma problem vyzit so 600 Eur na mesiac a tak zacne dilovat hasis. Casom vsak zisti, ze zhodnotena surovina sa da predavat s vacsou marzou. Spacecakes od Paulette sa stanu coskoro vyhladavanym artiklom. Neocakavany uspech jej vsak zacina prerastat cez hlavu a zacina sa ozyvat mafia aj policajti. Riesenim je prestahovanie celeho kolacikoveho biznisu do Amsterdamu. Paulette je pohodovy, "rodinny" filmik. (STV2) ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Opět se mi potvrdil jeden fakt, totiž že Francouzi jako snad jediní stále umějí dělat opravdu vtipné komedie. Žádný patos, žádná klišé a fekální humor. Tři ingredience, bez kterých se neobjede 90% současných amerických komedií. Frantíci však toto nahradí černým bezskrupulózním humorem, osobitými postavami a nečekanými a originálně vymyšlenými (zpověď, báby s kvérama atd.) situacemi. Bavil jsem se navýsost dobře, tudíž pěkné 4 hvězdičky. (HD, orig.) ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Hezký, milý, vtipný film podobného rázu jako Bílá vdova. Na to, že jsou babči dávno v důchodu, tak dokáží pobavit a rozesmát úplně stejně (možná i více, protože jim to prostě věříte) než nějací trapní mlaďáci v rádoby vtipných teen komediích. Za mě 3* + jedna osobní bonusová. Konečně jsem se zase pořádně zasmál. ()

Galerie (28)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Reklama

Reklama