Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivní příběh se odvíjí od chvíle, kdy je z vězení na svobodu propuštěn násilník Jiří Drobný (F. Blažek). Ve svém hledáčku má ty, kteří zásadně ovlivnili jeho osud. S těmi si chce vyřídit své účty. Vysoko na jeho seznamu je i soudní psycholožka Taterová (I. Chýlková), půvabná, ale nesnášenlivá žena, která svým nesmlouvavým postojem přispěla k mnohaletým trestům dlouhé řady pachatelů. Shodou okolností je to bývalá spolužačka plukovnice Ličkové (V. Freimanová). Obě ženy se setkávají spolu s kolegy při přípravě abiturientského večírku. Ráno je ale Taterová nalezena ve svém bytě mrtvá, byla zavražděna. Podezřelých je hned několik: například jeden ze spolužáků, který ji kdysi miloval, nebo bývalý vězeň, kterému svým posudkem přitížila, a samozřejmě i delikvent Drobný. Případ je složitější, než se na první pohled zdá, je tu však zkušený vyšetřovací tým (P. Štěpán, L. Zedníčková a O. Vlach), který i tento případ zdárně vyřeší. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (58)

lukano 

všechny recenze uživatele

Taková lepší televizní krimi. Chtěl bych ocenit kameru, která je lepší než je u nás běžné a taky doprovodnou hudbu. Musel to však vzít do rukou až Řecký režisér. Je vidět, že po revoluci to tu převzala banda českých ochotnických amatérů, kteří se do dnešních dnů nic nenaučili, a proto musí kvalitu dovážet z ciziny. ()

homerr 

všechny recenze uživatele

Co je moc, to je moc. Policejní ředitelka sedí zády k předpokládanému vrahovi, který jí může vystřejit na hlavu, kde opravdu nemá neprůstřelnou vestu. Předpokládá totiž, že jí bude chtít zastřelit zepředu a do srdce. Nikde žádný zajišťující policajt, ona si jede na vlastní pěst. Tak tento konec byl opravdu nepochopitelný, nereálný, naprosto hloupý a shodil celý film do propasti. ()

Reklama

trollfjord 

všechny recenze uživatele

Dosud jednoznacne nejlepsi dil. Skvele herecke vykony, ktere az na Lucii Zednickovou provazeji cely projekt. V pribehu hrobnik zaril Tomas Topfer, jehoz postava vraha byla zahrana bez jedine chybicky. Dil Skodna zase predvedl umeni pani Medvedske. Ve smrtihlavovi exceluje Zuzana Bydzovska a taky Ivana Chylkova ktera ma sice jen maly prostor, presto prijemne zaujme. Filip Blazek se sve role zhostil na vytecnou. Sakra, ted jsem zapomel jak se jmenuje predstavitel toho vykastrovaneho udrzbare z restaurace. Zkratka, kdyz uvazim ze i Lucie Zednickova opustila svou pozu Ramba, tak to byl hodne prijemne straveny cas u monitoru. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Film, který je u mě na pomezí dvou a tří hvězd. Ale já nakonec takto. Stín smrtihlava by se mohla jmenovat i předchozí kriminálka Hrobník. Také tam byla podezřelá úplně jiná osoba. Ale to jen tak na okraj. Byla to docela zajímavá kriminálka, která ale měla své ALE. Měli jsme možnost sledovat vlastně dva zločiny, stejně jako v předešlém snímku. Filmaři nezměnili ani to, že opět jsme v jednom případu vraha znali, v druhém ne. Bohužel hlavně dialogy byly dost slabé. Pokud například Lucie Zedníčková má svůj reálný předobraz, pak se nedivím tolika vtipům na policisty. Arogantní a neústupná. Závěr byl pak vyloženě směšný. Šéfová v podání Veroniky Freimanové totiž nemohla vědět, že nebude Filip Blažek střílet na hlavu. A mohl to dokonce udělat zezadu. Takže místo, aby na něj čekala někde ve skrytu s tím, že jej prostě zatkne, čekala jako lovná zvěř, zda neudělá pachatel chybu a on ji udělal. Určitě by se takto chovala při zatýkání policie. Tři různí režiséři a tři různé filmy. Celkově na mě ale tato kriminálně-detektivní série dojem fakt neudělala a policii zase neudělala dobré jméno. ()

Emil69 

všechny recenze uživatele

Celkem předvídetelný děj.Dost nelogické jednání policistů a závěrečná totálně nesmyslná ,,sóloakce,,V. Freimanové mi sebraly vítr z plachet a už jsem jen nevěřícně kroutil hlavou. Je to prostě taková trochu přiblblá česká kriminálka . Musím říci , že jsem chvílemi Filipu Blažkovi fandil :o) A kdyby trochu používal mozek tak na něj nikdy nepřišli :oDD Dvě hvězdy s odřenýma špičkama... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Když se Jirka Drobný (Filip Blažek) vrací z vězení, hraje píseň „Aurea Prima“ od Martina Laula. Dále od autora ve filmu zazněly skladby „Femme Fatale“, „Scary Places“ a „Surprise“. (xynti)

Reklama

Reklama