Reklama

Reklama

Kora

  • Čína Kora (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý muž z Taiwanu se vydává na cyklistický výlet do Tibetu. Chce zdolat jeho nejvyšší vrchol a naplnit tak sen svého bratra. Toto silně emocionální drama je založeno na skutečném příběhu. Shuhao je čtyřiadvacetiletý mladík z Taiwanu, čerstvý absolvent univerzity. Jeho starší bratr Shuwei, který byl od dětství jeho vzorem, zemřel na cyklistickém výletu do Lhasy. Mladík se rozhodne naplnit bratrovu cestu a doufá, že tuto výzvu zvládne. Shuhaova nezkušenost ho ohrozí – málem spadne z útesu. Téměř zahyne po otravě jídlem a přežije útok zuřivých tibetských psů. Nakonec se Shuhao dostane do Lhasy – k paláci Potola. Jeho osamělé putování je naplněno smíchem i slzami a dá jeho životu nový smysl. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Nádherný vizuálny zážitok a nevtieravá čínska propaganda. Obyvateľ jednej odbojnej čínskej provincie (Tchai .wan, ehm pardon, čínske Taj Pej, ako sa to teraz politicky korektne volá) sa vyberie do inej odbojnej provincie (Tibet) a nezainteresovaný divák uvidí nielen krásy Himalájí, ale aj pár folklórne odprezentovaných Tibeťanov (tenhle čaj je nejtradičnejší), vrcholný úspech budovania komunizmu (asfaltku vedúcu do Lhasy), odolnosť jednotlivca voči nepriazni osudu. To všetko je krásne, exotické a film výborne funguje. Ale nezabudnite si uvedomiť, že za tým je ešte iná pravda - temná, asimilačná, netolerantná, komunistická. Ako spieval Kryl: Spasibo, boľoši, nikogda ne zabudem! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Asijský filmy si moc nepředepisuju, protože od sebe poměrně často nedokážu rozeznat jednotlivý asiaty a tím krom toho, že pak mám ve filmu bordel se stává film dost neosobním což nemám rád. Leč po přečtení tématu filmu jsem zkrátka neodolal, protože ono už samo téma, že nejsilnější zážitky v člověku zanechá cestování při kterém se pohybuje vlastní silou je mně neskutečné blízký, do toho ještě ty magicky kouzelné panoramatické záběry na himalejské vrcholky a jako divák se rochním blahem. Hlavní hrdina filmu má můj respekt, protoež tohle bych fakt nedal, no možná kdyby mě uživatelka Květula hecla, ale asi bych při tom chcípnul. ()

Reklama

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Řekněte si sami, jestli dokážete přijmout, že cyklista nejede sám, protože má s sebou kolo; že může telefonovat se svým mrtvým bratrem; že nejbližší je čerstvýmu absolventovi malý tibetský chlapeček. Kdo přistoupí na upřímný masochismus náročných osudových cest, hledání sebe sama skrz zkoušky odolnosti v drsné přírodě a pro ty, co milují svobodu cestování zcela nezávisle na vlastní triko, jó pro ty přesně je Kora určená. A ti ostatní, co vyčítají Amandě Palmer chlupy nebo Picasso vi krychle, kostelu kříže a Bukowskimu chlast, tak ti ať prosím vystoupí pro vlastní dobro na jiné stanici metra. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Bicycle movie z dálného východu s přehlídkou toho nejkrásnějšího, co lze ve výškách od dvou do pěti tisíc metrů nad mořem spatřit. Nesměli by to býti ovšem asiaté, aby základem všeho nebylo sebe překonání těla i ducha, víra v povinnost a odhodlání. Snímek nabízí odhodlání dvojího druhu, někdo myslí na bratra, někdo na Zmrzlinovou horu. Cesta je ovšem velmi nebezpečná. Tibetský folklór, citlivé drama i lehký humor, a to vše s politicky nakřápnutým nádechem, jak je zde v jiných komentářích popsáno. Výborná režie v nelehkých podmínkách a klasicky poctivé herecké výkony. Pro milovníky východní filosofie určitě výborný snímek. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

V posledných troch rokoch som začal znova bicyklovať a tak mám k športu posediačky blízky vzťah. Nemám však vzťah k extrémnym výkonom, ktoré nie sú motivované dôvodom hodným zreteľa. Preto som si zachoval zdržanlivý odstup od množstva filmov, ktoré demonštrovali, ako niekto silou vôle a zanietením prekonáva pomaly aj fyzikálne zákony. Uvedomil som si, že ide iba o sfilmovateľný vrchol, pod ktorým uviazlo mnohonásobné množstvo neúspešných, niekedy až tragických pokusov. Mladík podal obdivuhodný výkon, stretnutie s drsnou prírodou, oproti ktorej sú naše Tatry neškodnými kopčekmi a množstvo peripetií pri jeho putovaní robí tento film príťažlivým, ale pre dôvody uvedené vyššie, nehodlám obetovať viac, ako tri hviezdičky. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama