Reklama

Reklama

Peklo na talíři

(pořad)

Šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk pranýřuje úroveň české gastronomie a stolování. Přidává i pár praktických rad, čemu se vyhnout, na co si dát v restauracích pozor a čas od času rozbírá některé zajímavé potraviny. (oficiální text distributora)

Recenze (174)

akisha 

všechny recenze uživatele

Jasně, strefovat se do ošizenejch potravin je jednoduchý jak přeprání devadesátiletýho stařečka. Vaněk není sám, kdo to ví, stačí třeba jen všechny ty spotřebitelský testy jako přílohy v novinách a podobně. Lidi se pohorší, znechutí, zanadávají si a zasmějí, hnusný konzervy si nekoupí, ale u dalších potravin na složení radši moc nekoukají, aby se nemuseli vzdát chutného vlašského salátku. Nicméně čistě z diváckýho hlediska nemám námitek. Vaněk je sympaťák, co pro vtipnou prupovídku nejde daleko, je to zajímavý a člověk se dozví spoustu užitečnejch novinek. Jako například, že polovina sortimentu v hypermarketech je zdravotně závadná. Koukat se na tohle mě vyloženě baví, hlavně když u toho vařím. ()

Uesbe 

všechny recenze uživatele

Až na tých chrobáčikov (tie sú zlé len pre deti a silných alergikov), a tú epizódu o mlieku (,,mlíko doporučuji každému"- aj alergikom?) je to veľmi fajn, hlavne mrazená pizza a samozrejme, klenot Grónska pomazánka! aj to s výrobným salámom bola sila......výborný je Vaňkov humor, odľahčuje tie horory ()

Reklama

TrebleClef 

všechny recenze uživatele

V dnešní době, kdy prodejci jsou schopní dát na pulty cokoliv, je dobré mít takové pořady. Tento dobře uvádí pravdy na pravou míru, a osvětluje skryté sdělení výrobků spotřebitelům. Škoda že je tak krátký, témata jsou tak jen nahozena, a moc už nerozvedena. Hodně mi vadí Vaněk sám o sobě. Jeho hulvátskyarogantní projev, trapné hlášky a rádobyvtipnost nemůžu vystát. S jeho příjmem je asi lehké kritizovat spotřebitele, kteří živí rodinu a nemají vysoké příjmy...V porovnání s D-testem je to jako trabant a mercedes. Ale díky za něj. ()

šerminator 

všechny recenze uživatele

Hodně se mi líbí, že alespoň někdo upozorňuje jak se to má s potravinama, které lze zakoupit v českých luzích a hájích snad všech superhypermarektech. Tento pořad se dle mého nazáru nesnaží vnutit jen "ty dražší" potraviny, pouze poukazuje na rozdíl mezi výrobkem uměle vyrobeným (obarvený, ochucený... ) a poctivým kvalitním. Obchodníci se do nás snaží nacpat ledacos, jen aby na tom neskutečně vydělali, takže buďme rádi, že nás vůbec někdo něco přiučí, a to ještě zadarmo. Pan Vaněk je jako šéf českého kulinářského institutu jistě člověk na pravém místě. Díl sice trvá pouhých 5 minut, ale je tam vždy řečeno vše podstatné, s praktickými ukázkami a lehce humornou formou. ()

B4TM4N 

všechny recenze uživatele

Typický pořad na Streamu: nula nula šeď. Etikety výrobků si každý přečte sám, inteligentnější z toho i sami vyvodí závěry a zbytek postihne výběr pana Darwina (zde rakovina). Roman Vaněk určitě gastronomii rozumí, ale tak nějak to publiku zapomněl sdělit. No a na konec si připálí Cohibu za 500 zapíkem za 3,50...troška toho pokrytectví je takovou pěknou závěrečnou licencí. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení pořadu probíhalo v Pražském kulinářském institutu na Suchdole. (janekrubes)
  • Pořad získal cenu studentské poroty na Life Sciences Film Festivalu 2012. (gogos)
  • Mezi nejsledovanější epizody prvních dvou řad patří díly o křehčeném mase, olivovém oleji či předraženém nádobí. Tyto epizody měli v roce 2013 na dva miliony shlédnutí. (gogos)

Reklama

Reklama