Reklama

Reklama

Vražedná minulost

Trailer 2

Mladá dívka je vězněm časové smyčky, která se ale ne vždy opakuje stejně. Musí odhalit pravdu, nicméně její činy ovlivňují ji i další osoby. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (83)

Nivenx 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru opravdu takový nezajímavý průměr, který ale rozhodně neurazí. Rozhodně překvapí svou pointou na začátku kde je to vážně působivé a zajímavé. Bohužel potom už nějak nepřekvapuje a spíš nastavuje čas, kde se nic tak ohromného neděje. Haunter rozhodně není ztráta času, ale bohužel pak už to není to pravé ořechové. Příště raději zase něco jiného. 50% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Haunter“ není výjimečný horor, ale kdyby každý horor byl točený alespoň takhle, tak je úroveň celého žánru naprosto někde jinde. Ano, místy je to trochu překombinované a samo se to trochu zamotává, což není potřeba, protože ten film funguje dobře a drží divákovu pozornost. Díky tomu pak máte možnost sledovat něco, co vás bude bavit a co si užijete i jako fanoušci hororu, protože sem tam vás klidně zamrazit může. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Nepodarené ľakačky, prekombinovanosť a častá príchuť "rodinného hororu". Ale snaha o originalitu v neoriginálnom bola natoľko intenzívna, že Haunterovi fandím. Ťažko povedať či tvorcovia vyťažili viac z témy ako takej, alebo z množstva podobných filmov, ktorými sa mohli inšpirovať, tak či tak, výsledok ma zaujal. ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Prvotní nápad byl zajímavý, ale jak plynul čas, postupně se z toho stávala patlanina s lekačkama pro děcka. K mému neuspokojení velkou měrou přispěla Abigail Breslin, jelikož její ustrašený obličej a grimasy byly falešnější než nespočet pištějících blondýn v tílku utíkající v céčkových hororech před vrahem s kudlou. 20% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na bubáky je nejlepší, když se sami ustraší k smrti. Šestnáctiletá dívka zjistí, že se v domě, kde bydlí se svými rodiči a malým bratrem děje něco zvláštního a sice, že se každý den stereotypně opakuje, ale kromě ní si téhle smyčky není z rodiny nikdo vědom. Rozhodne se přijít, co za tím vězí. Pointa je taková, že je po smrti a žádný strach, že bych něco prozradil dopředu, protože film to na sebe plácne přibližně v polovině a tak nevzrušivě, že bych to ani nenazval pointou. Film v nevzrušivých kolovrátkových kolejích ve stále stejném tempu jel od té doby dál a byl tak zamotaně nepřehledný až jsem se v té změti ztrácel a ne úplně ve všem bylo jasno. Celá věc se měla tak, že rodina bydlela v domě, kde dříve vyrůstal budoucí maniak, který zabil své rodiče a následně se dívka z dochovaných tiskovin dozvěděla o záhadných zmizeních jiných mladých dívek, které měl na svědomí on. Zapeklitější to bylo v tom, že dívka v časové smyčce, kterou většinu filmu sledujeme je duch a o život přišla přibližně v osmdesátých letech podle dobového prostředí, které ji obklopovalo. A nějakým způsobem měla před další vraždou uchránit budoucí obět. Proč jí o to tolik šlo pro mě zůstalo záhadou. Ale ono to v podstatě bylo jedno, protože překombinovanost a její následné vršení způsobilo takový zmatek, že dalo pořádnou práci se zorientovat v ději i v postavách. Stačila chvilka nepozornosti a divák téměř nevěděl o co se jedná. Horší to bylo s tím, že film se vraždám jako takovým vyhýbal a vražda rodičů maniakem v pubertálním věku bylo to jediné, co lze označit za "drsnou" scénu, ke vší hororové smůle vypadala nechtěně směšně. Přestárlý a vyzáblý maniak, jež je pak vržen na scénu mnoho strachu nenahnal, když se veskrze jeho řádění omezilo na únos dvou dívek do přistaveného auta s přelepenými ústy. Horor bez krve a drastických scén nepovažuji za horor. Napínavé to moc nebylo, protože děj byl zmatený, nepřehledný a když už jsem myslel, že jsem ho dostatečně pochopil, tak zničehonic porušil pravidla, která si pro logiku věci stanovil a tím mě jako diváka opět dostal do slepé uličky. Co tím chtěl režisér Vincenzo Natali říci ví jenom on sám. Rozhodně však nelze neurovnanost filmu přisuzovat pouze režii, ale také scénáři. Natali dodal působivý vizuál a spousta scén je výborně výtvarně i barevně nasnímaných. Vycházející mladičká hvězdička Abigail Breslin do filmu hladce zapadla a ukázala se jako solidní tahoun. Ovšem rozvleklost, zmatenost a nepřehledný děj dominovaly natolik, že nelze udělit příznivé hodnocení. Když k tomu připočtu pár vykradených filmů a málo hutnou v podstatě nulovou hororovou atmosféru s výraznou absencí jakékoliv drsné scény, tak tenhle horor vyděsí akorát tak babičku, která v pozdních hodinách neklimbá u televize při sledování tohoto filmu v domnění, že se strašilo vydatně. Ne, nestrašilo. Tím pádem filmu plán být děsivým a znepokojivým hororem nevyšel. Jistý potenciál to však má. Mé hodnocení: 50% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (3)

  • Lisa (Abigail Breslin) má na sobě většinu času tričko s britskou hudební skupinou Siouxsie and the Banshees. (Kejf.)
  • Film se natáčel v Torontu a Brantfordu v Ontáriu v Kanadě. (rafix)
  • V scéne, keď Lisa (Abigail Breslin) otvára skryté dvere od "jaskyne", sa v zámku kľúč nenachádza. V nasledujúcom zábere tam už ale je. (danci7891)

Reklama

Reklama