Reklama

Reklama

Vzácní modří papoušci Blu a Perla žijí v brazilském Riu poklidným městským domáckým životem. S nimi tam postupně vyrůstají i jejich tři děti. Nejmladší Raubíř je věrný svému jménu a touží po dobrodružství a to hlavně tehdy, pokud se při něm dá i něco tak trochu zničit. Dalším je Bia, který se tak trochu potatil, díky čemuž všemu rozumí a všechno zná, co nezná, to si rychle nastuduje. Nejstarší z dětí je Karla, která si myslí, že už dospěla do věku, kdy se má pomalu vymanit zpod ochranných křídel rodičů a začít vyjadřovat svou osobnost – třeba pomocí hudby. Když Perla rozhodne, že se všichni musí naučit žít jako opravdoví ptáci, je už jen krůček k zásadnímu rozhodnutí – vyrazit na rodinný výlet do amazonské džungle. Blu si sice od svých přátel vyslechne spoustu důvodů, proč nemá nikam jezdit a jaká nebezpečí tam na ně čekají. Ale nakonec se zařídí podle tukana Rafaela a jeho rady, že šťastná manželka znamená šťastný život. A tak se ocitnou v amazonské džungli, kde se trochu nečekaně setkají se svými příbuznými a tím skončí i jejich přesvědčení, že jsou posledními modrými papoušky na světě. Blu se navíc v džungli necítí zrovna moc jistě. Jednak zde musí nečekaně čelit svému nejobávanějšímu protivníkovi – tchánovi – a zároveň se vyhnout ďábelským plánům na odplatu, kterou pro něj zosnoval padoušský a mstivý kakadu Nigel. (CinemArt)

(více)

Videa (45)

Trailer 1

Recenze (199)

animaxis 

všechny recenze uživatele

Předem říkám, že první díl se mi skoro vůbec nelíbil. Rio 2 mě ale už na začátku přesvědčil, že tohle bude o něco lepší než jednička. Děj nejdříve vypadal, že oproti prvnímu dílu bude lepší a to taky je. Od začátku filmu jsem viděl kvalitu děje, ale před prostředkem filmu se stoupající kvalita zastavila a začala prudce klesat. Celý film jsem měl pocit, že se schyluje k něčemu velkému. Nic extra jsem nečekal, ale myslel jsem si, že by se mi to mohlo alespon líbit. Ale ne. To, k čemu se od začátku filmu schylovalo na konci filmu opravdu bylo, bohužel to bylo horší, než kdyby k tomu nedošlo. Lidská zápletka mi přišla nezajímavá. A to je docela problém, protože se věnuje vážnému tématu. O to je ale horší, že ve mě to neprobudilo ani zvědavost jak se bude děj vyvíjet. "Ptačí" zápletka už byla o něco lepší. Zajímalo mě, jak to nakonec všechno dopadne a jak z toho hlavní hrdinové vyváznou (kdo by v tomhle filmu nečekal happy end?). Záporák a jeho partička byly fajn a právě od nich jsem toho čekal nejvíc. Záporáka už jsme viděli v první díle a jeho motiv je jasný. Pomsta! Bohužel s tou pomstou to skončilo vážně strašně. Samozřejmě jsem nečekal, že zlo vyhraje, ale že podá až tak slabý výkon?! V té scéně kdy mělo dojít k zůčtování jsem měl pocit, že film už si dělá srandu sám ze sebe. Zápletka s lidmi dopadla podobně, ale nebylo to tak zlé. Veselá písnička na konci nesměla chybět, ale ta mě už teda dodělala. Vizuálně je to skvělé, ale děj je v tomhle ohledu ještě horší než v Transformers 3 (bože, srovnávám Rio s Transformers. Filme, k čemu jsi mě to donutil?). Po shlédnutí pochopíte sami. Jako film pro děti je to skvělé, ale když tady mám vyjádřit svoje pocity z filmu, tak je vyjádřím co nejupřímněji. Oproti jedničce je to ale pořád lepší a kmen ptáků v pralese byl rozhodně originálí nápad. Zpracování celkově nění špatné, ale mě prostě nesedlo. Navíc tu není nic, co už nebylo v jiných animácích a takový pocit jsem měl po celý film. Rio 2 pro mě je ale i přesto všechno pořád svým způsobem příjemným překvapením, protože po prvním díle jsem čekal, že druhému dílu dám mnohem horší hodnocení. Naštěstí to tak není a proto dávám tři hvězdičky. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Prijde mi, ze radoby recenzenti tady nemaji s animaky absolutne zadne zkusenosti nebo minimalne nechapou, na jakou cilovou skupinu miri. A netusim s cim srovnavaji, ale zrejme videli maximalne Bolka a Lolka - uvedomujete si ze tahle polska pic..ina, kterou kreslili snad retardi ve cvokarne ma stejne hodnoceni??? "Rio 2" je jeden z nejkrasnejsich animaku vubec (navic opet 3D). Od jednicky se graficky az tolik nelisi, i kdyz zde pribylo urcite hromada renderingu - v nekterych scenach je stovky postav, at uz lidi nebo ptaku. Pohyby jsou dynamicke, rychle, nic oko nerusi "neprofesionalitou". Peri je proste dokonale, barvy vyvazene, prostredi Amazonie krasne vystizene se spoustou zivoc. druhu. Ustredni brazil. pisnicka "Você Chegou" od Barbatuques (v angl. jako "Beautiful Creatures") je primo bozska. Cele mi to navic prislo o chlup vtipnejsi nez trochu unyla (i kdyz take vizuelne krasna) jednicka. A k tomu cenny ekologicky podtext, ktery pochopi kazdy. Vpodstate je to docela podobne "Happy Feetovi" (2006). Takze se ptam - kde je problem? Bozi HF ma 54% a pritom je to oscarovy animak. Odpovim si sam - hodnoti zde prilis stari nebo nezkuseni recenzenti na to, aby dokazali zopovedne a fundovane posoudit tenhle typ filmariny. Jinak si to nedokazu vysvetlit. Tohle je film pro decka, s fotbalove letni jizanskou atmosferou (ze by reklama na MS 2014? :)...a v tom smyslu to plni ucel. A navic ma legracniho mravenecnika a "superrychle" zelvy ;) ()

Reklama

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Come on, lady, don’t let me down.“ Druhé Rio jsem vydržel do konce jen s obrovskou dávkou trpělivosti. Příběh nemohl být šablonovitější, postavy nemohly být stereotypnější a otravnější. Vysloveně protivné byly hlavní mužské postavy, člověk Tulio a papoušek Blue s debilní ledvinkou. Oba dva jsou parodií na veškeré aspekty mužnosti. Neumí se orientovat, jsou to srabi, oba se spoléhají na techniku více než na svoje smysly a oba jsou hrozní podpantofláci. Celou dobu mi vrtala v hlavě otázka, proč? Odpověď jsem nenalezl, ale je jasné, že tento film je výborným příkladem současné krize maskulinity ve filmech nejen z USA. Ale zpět k příběhu. Ten je veskrze nudný, je t oboj hodných proti zlým. Postavy za celou dobu projdou jen malinkatým vývojem, navíc dopředu zcela očividným. Písniček bylo na můj vkus až příliš, takže film ve výsledku působí jako nepovedený muzikál. Animace byla dobrá, ale to je v dnešní době standard. Rio 2 tedy rozhodně nedoporučuji. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Utahanější a otravnější než první díl. Příliš zpívání, příliš klišé, příliš málo nápadů... A navíc vykrádání Fotr je lotr (což jsem tedy nečekal, ale to neznamená, že jde o překvapení v dobrém slova smyslu). Kvůli hlasu Jesseho Eisenberga byl pro mě film navíc sledovatelný jen v českém dabingu, kdy se hlavní hrdina dal jakžtakž vydržet. Samozřejmě animace krásná, choreografie "tanečních" scén opět povedená a jedna nová postava bezchybná (mravenečník!). Jenže to bylo málo. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

I když plně souhlasím s Cervenakom co do komentáře, nechci troškařit a přidám hvězdu, když si to někdo podobně zaslouží. Už začátek sliboval vtipným úvodem šanci na vyšší úroveň a nekecej, ono to bylo dobrý celé. Některé zvířecí scény, viz esence pořadů Hledá se talent a Superstar - komár dirigent jasný vítěz, bo skončil, jak měl, i když orchestr paráda.;-) Komár fakt není můj kámoš. Rivalí zápletka bývá obvykle předzvěstí různých trapasů a přetahovaček, což opět nezklamalo ani v tomto případě. Dokonce zde překvapivě nejvíc rušily scény s lidmi. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (9)

  • Ide o jediný sequel filmu štúdia Blue Sky Studios mimo franšízy Doba ľadová pred zrušením spoločnosti 10. apríla 2021. (patrik1177)
  • Stejně jako u prvního filmu Rio (2011) vznikly i u pokračování speciální úrovně pro hru "Angry Birds". (R.K.)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama