Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý herec Gwynplaine, který si od malička nese velké stigma, putuje zemí s kočovnou společností. Později se sice dozvídá o svém urozeném původu a ohromném dědictví, jeho starý kočovný život jej stále vábí zpět. Variace na stejnojmenný román Victora Huga, v jedné z hlavních rolí s Gérardem Depardieu, vznikla částečně i v české koprodukci v Barrandovských ateliérech. (Dny evropského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

Tragická, obrazově poutavá pohádka o milosrdném samaritánovi, který objal dva ubohé sirotky, ačkoli chtěl být sám a o nikoho se nestarat. V tu chvíli by člověk neznalý předlohy čekal zneužívání a krutost. Násilí a opovržení však přichází z venčí a my jsme svědky nečekaného souznění a výchovně-morální harmonie, která by dnes mohla imponovat leckterým učitelům i rodičům. Co je však na francouzsko-českém dramatu okouzlující, je jemnost vztahové triády, nicnevyčítající oddanost, partnerská upřímnost a láska jako nejvyšší dar. ()

Setanta 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Nádherný vizuál je prvním a posledním kladem tohoto filmu - i když možná je to i tím, že jsem to musel sledovat s dabingem a ten mě ubíjel. Nudná kamera, příšerná režie, scény poslepované vteřiňákem, bídná gradace, neskutečná teatrálnost (a to já mám teatrálnost rád!!) a odporně deklamující Depardieu. Boreček je skrytej komunista a na co nakonec zmůže po svým velkým proslovu? Ach, jak jsem se na ten film těšil, tak o to víc mě nakrk. ()

Reklama

Metal.God 

všechny recenze uživatele

Velké nesrovnalosti s knihou tu samozřejmě jsou, ale když to budu hodnotit jako něco úplně jiného, tak je to i celkem dobré. Nejvíce se mi líbí začátek filmu. Malé děti hrají své role dobře a příběh je pěkný. Celé se to ale postupem zhoršuje. Velká chyba je ve vizáži Gwynplainea, který je až moc krásný. Zahrán je ale téměř stejně výborně jako Ursus. Jenže ani ten není podle knihy, stejně jako všechny ostatní postavy. Ale jinak jeho složitý charakter vystihl Gérard Depardieu skvěle. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,UDĚLEJ CO MUSÍŠ, JAK TI RADÍ SRDCE. NAŠE NÁKLONNOST, NAŠE DŮVĚRA A NAŠE LÁSKA JSOU BOHATSTVÍM, KTERÉ ZŮSTANE NAVŽDY TVÝM VLASTNICTVÍM…“ /// Myslím, že i režiséra napadlo, jak by tomu seklo Burtonovo vidění světa. Těžko říct, jestli myslel i na hereckej ansábl…, každopádně v týhle učebnicový tragédii si užijete divadelní polohy G.Depardieu do sytosti. Příběh o tom, že chudoba není to nejhorší, co se dá v životě zažít a že pravou tvář nenajdete na ksichtě, ale uvnitř je sice dramatickej, ale myslím, že vejš by ho nedostal ani ten Burton (s Deppem či Helenou). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej román, kterej napsal v roce 1869 Victor Hugo, jsem nečetl. 2.) Toužím plivnout do ksichtu aristokratovi. (Ahoj Miloši!) /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

No, ako knižka by ma to určite zaujalo viac. Victor Hugo je pánko svojho remesla, takže hoci mi spracovanie úplne nesadlo, silný príbeh o zjazvenom chlapíkovi rozhodne nebol na zahodenie. Malo to aj neuveriteľne krásny vizuál a herecké obsadenie tiež nebolo najhoršie, no vadilo mi to akože divadelné zachytenie deja a ako sme u komerčných filmov navyknutý, ani "pánu šabloidovi" sa tvorcovia nedokázali ( alebo nechceli) vyhnúť. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo především v České republice. (JoranProvenzano)
  • K znetvoření nechtěných dětí docházelo proto, aby v budoucnu nehledaly své rodiče. Často se mělo jednat o nemanželské děti šlechticů. (aporve)

Reklama

Reklama