Reklama

Reklama

Pinocchio Guillerma del Tora

  • USA Guillermo del Toro's Pinocchio (více)
Trailer 7

VOD (1)

Nádherný hudební film, ve kterém oscarový filmař Guillermo del Toro pomocí fázové animace znovu vypráví příběh slavné dřevěné postavičky. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 7

Recenze (217)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy Guillerma del Tora a aj keď ma príbeh Pinocchia moc nebaví (predošlý film od Zemeckisa bol celkom slabý), tato Guillermová drsnejšia verzia mi prišla zaujímavejšia. Animácia nie je síce môj šálok kávy, ale da sa na to zvyknúť. Nemám moc rád ani muzikály, takže týmto si ma tiež film nezískal, no musím uznať, že je to pekne natočené, so sympatickými postavami a dobrou hudbou. Cely film by som hodnotil asi za tri hviezdičky, no záver je pekný a dojímavý, tomu by som dal za päť. Takže s prižmúrenými očami na to, že som sa vyložene nenudil, napriek muzikálovému podaniu, slabšie štyri dám. 75% - 4* ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Já asi půjdu proti proudu a dávám nízké hodnocení. Ale začnu pozitivině, oceňuji animaci, s tou si dal Guillermo del Toro a jeho tým skutečně práci a výsledek vypadá krásně. Co se týče děje, tak začátek nebyl špatný, jenže po smrti Carla mě ten příběh vůbec, ale vůbec nezaujal. Nesedlo mi ani zakomponování války a fašismu do tohoto filmu. Od del Tora jsem čekal lepší film, bohužel musím říci, že Pinocchio od Disneyho byl lepší. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Guillermo del Toro's Pinocchio" bol jeden z výrazne očakávaných projektov a najmä som bol som zvedavý ako film obstojí keď ho porovnám s "Pinochiom" od Roberta Zemeckisa. A keby som mal povedať, ktorý film vyhral tento súboj tak je to jednoznačne táto verzia. Mám pocit, že del Toro priniesol do tohto projektu niečo, čo tento príbeh reálne potreboval a to je trošku iný uhol pohľadu. Celé je to zasadené v trošku inom svete, viac to reflektuje udalosti, ktoré sa diali a je to oveľa silnejšie a smutnejšie, keď to človek vidí. V mnohom ma to emocionálne chytilo ako keď som sledoval film "Bicentennial Man". S tým záverom to zapôsobilo veľmi silne. Stop-motion animácie sú kvalitné a najmä je to viac spracované ako film pre dospelých než pre deti. Takže sa nebráni ísť aj do trošku vážnejších tém a scénok, ktorých by sme sa normálne v takomto projekte nedočkali. Takže v tomto smere film vysoko oceňujem a odporúčam pozrieť všetkým, ktorí by mali záujem vidieť trošku iný príbeh Pinocchia. Stojí to za to. Hodnotenie: A ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hezká pohádka, jen škoda, že v příběhu, který už dávno všichni známe a za dekádu je to už 3 adaptace. Del Torova vize je sice nejzajímavější a jeho Stop Motion animace je kouzelná, pořád se nemůžu zbavit dojmu, že bych tohle zpracování viděl raději v jiném filmu a ideálné mířený pro dospělé. Díky předvídatelnosti, film ztrácí na zábavnosti. Mám raději pohádky zaměřené na akci s humorem, tohle má blíž k Drama a moc si nedokážu představit děti se u filmu bavit. Nejzábavnější je část s nácky a naštěstí písniček tu není mnoho. Celkem by mě zajímalo, kde se schovávají hateři Netflixu a remaků TEĎ. 65% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pinocchio prichádza v predvianočnom čase, ale na štedrý deň si ho radšej nedávajte. Vtedy si radšej zopakujte Disneyho klasiku. Del Toro mal zámer nakrútiť ambiciózny, temný a politicky nagažovaný film, ale stále s fokusom na staré známe hodnoty známe z oveľa prístupnejších, hrejivejších filmov. Spôsob, akým to robí, si zaslúži uznanie. Jeho rukopis je jasný, ale spomeniete si aj na Švankmajera (Otesánek sa hneď ponúka) alebo Karla Zemana. A odporúčam si ihneď po filme pozrieť na Netflixe aj film o filme. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Režisér bilancuje, že väčšina jeho filmov je o strate. Pri hodnotení tohto diela vidí viac rozjasnený kúsok ako pochmúrny: „Už keď som mal sedem rokov, bol som ako predčasne zostarnutý sedemdesiatnik. Takže vlastne starnem pospiatky do o niečo radostnejšieho štádia.“ (Biopler)
  • Režisér prežil mätúce detstvo. Stretával sa s brutalitou a neľudskosťou, ktorú nemohol nevidieť. Všetci mu vštepovali, aby dodržiaval pravidlá, ktoré oni sami porušovali. Časť z toho pretavil aj do postavy Pinocchia, ktorý na vlastnú päsť objavuje povahu sveta a formuje si charakter a to až do takej miery, že je v závere schopný urobiť veľké gesto, ktoré je potvrdením jeho bezhraničnej lásky ku Gepettovi. (Biopler)
  • Pinocchio v podaní Guillerma del Tora ukazuje, že veľký nos neoznačuje klamára, ale v tomto prípade označuje predovšetkým silný charakter. (Biopler)

Související novinky

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (více)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (více)

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Ceny BAFTA ovládla válečná vřava

Ceny BAFTA ovládla válečná vřava

19.02.2023

V neděli 19. února se v Royal Festival Hall v londýnském Southbank Centre uskutečnil 76. ročník slavnostního předávání prestižních cen Britské akademie filmového a televizního umění (BAFTA), na němž… (více)

Reklama

Reklama