Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(19)

Obsahy(1)

Série zasazená do časového období mezi událostmi prvního Tronu a jeho pokračování Tron: Legacy sleduje osudy Becka, mladého programu, který se postupně stává vůdcem revolty ve vnitřním počítačovém světě Grid proti dobyvačnému programu Clu a jeho přisluhovačům. Beck, původně naprogramovaný jako mechanik, se stane učedníkem Trona, největšího bojovníka, kterého kdy Grid poznal. Tron tak Becka trénuje nejen v boji a umění závodů na světelných motocyklech, aby se mohl postavit brutální vojenské okupaci města Argon, ale zároveň ho vede a učí jak být správným lídrem a jak ovládat svou bouřlivou povahu. Beck postupně přejímá Tronovy schopnosti a znalosti a stává se nepřítelem číslo jedna pro Generála Teslera a jeho okupační vojska, sloužící samotnému Clu. (Caszidy)

(více)

Recenze (72)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Poctivě využívá nové generace GRIDu a to jak po stránce vizuální tak po stránce zpracování. Nepamatuji si, že by animovaná vsuvka tak šikovně vystihla atmosféru samotného snímku. Jsou zde sice menší problémy co se týče až přílišné volného rozvíjení celého univerza a po příběhové stránce to trochu vázne, nicméně vše ostatní je až překvapivě dobře vyvážené. Příjemná recyklace a variace novodobých melodií původního filmu a skvělé akční scény jsou jen pozitivem ze kterého se dá dále těžit. Rozhodně jedno z největších překvapení za poslední dobu. Pokud se tvůrcům podaří udržet úroveň, seriál určitě ocení nejen skalní fanoušci této frančízy. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Příběh výborně doplňuje a rozvíjí svět hraného Trona. Postupně, jak díly přibývají, se odkrývá jistá klišovitost a schematičnost děje. Ale to nic neubírá na zábavnosti a množství nápadů, kterými scénáristé a animátoři základní dějovou linku nalakovali. A hudba, mno, není třeba více v komentáři rozebírat, jedním slovem paráda... Je to snad první Disneovka, která se mi líbí a upřímně si ji užívám. ()

Reklama

Liznic 

všechny recenze uživatele

Film Tron mě nudil a Legacy mě zklamalo. Uprising si z filmů bere všechno dobré a přidá pár seriálových neduhů, ale je to nejlepší, co pod značkou Tron kdy vzniklo! Vizuální pojetí se drží předobrazu z Legacy a i hudba se jí velmi příjmeně podobá (Joseph Trapanese už spolupracoval na Legacy). Akce je výborná, svižná, akční a dobře natočená. Mínusem jsou jen časté seriálové výtky: řada nezajímavých postav, některé zbytečné epizody a dějové linie. Uprising ale výborně plyne a baví, diváku tak ani nevadí celkem pomalý posun hlavní dějové linie. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Seriál perfektně rozvíjí již tak komplexní svět a obohacuje jej o další detaily a "barvy". Z GRIDu tak vytváří mnohem větší a míň studený precizní organismus, který má poměrně bohatý život na sociálních sítích a vypovídá hlouběji o struktuře celého systému. Vizuálně se nedá snad nic vytknout, je to skutečně designérský úkaz. Pokud jsem označil Legacy za "perfekcionistický videoart", tak o Uprising lze říct totéž. V seriálu se všem prohlubuje jistý drobný kaz z filmu - a to vztah vizuálu s dialogy. Obávám se, že některé naivnější vyluzují lehký smích. Pořád je to ale TRON - se skvělou novou hudbou a hutnou atmosférou. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Mám rád tento seriál. Má perfektné prostredie i atmosféru, akcie je kopa. Digitálny svet umožnuje celkom brutálne killsy. Občasné zjednodušvanie mi však dosť vadilo. Pri takých CLONE WARS mi určitá dávka naivity vôbec nevadila, ale tu sa mi zdali niektoré dejové línie príliš prostoduché... Ako projekt rozširujúci univerzum dvoch celovečerákov dokonalé... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • S českým dabingem bylo na televizi Prima uvedeno pouze osmnáct epizod místo původních devatenácti - pilotní díl s názvem Beck's Beginning totiž nebyl z neznámých důvodů nadabován. (Adasin)
  • Autor hudby Joseph Trapanese pomáhal dvojici Daft Punk s orchestrací skladeb již k filmu TRON: Legacy (2010). (Brousitch)

Reklama

Reklama