Reklama

Reklama

Jak prosté

(seriál)
  • Česko Sherlock Holmes: Jak prosté (více)
Ukázka z filmu 22
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2012–2019), 109 h 9 min (Minutáž: 39–46 min)

Tvůrci:

Robert Doherty

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Jonny Lee Miller, Lucy Liu, Aidan Quinn, Jon Michael Hill, John Noble, Ophelia Lovibond, Nelsan Ellis, Jordan Gelber, Ato Essandoh, Desmond Harrington (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(154)

Excentrický detektiv Sherlock Holmes a jeho střízlivá společnice doktorka Joan Watsonová tvoří moderní dvojici, která řeší ty nejnemožnější případy newyorské policie. (SkyShowtime)

Videa (30)

Ukázka z filmu 22

Recenze (185)

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Byl jsem rozhořčen snahou autorů "naroubovat" Holmese, jeho příběh a nejznámější případy na dnešní dobu. A ještě navíc v USA? Jaká nebetyčná drzost! Hubu mi částečně zavřela Lucy Liu, pro kterou mám slabost a na kterou se dá koukat stále dokola i když bych ji rád viděl v jiném žánru...No nic. Každopádně přes můj prvotní "odpor" jsem musel uznat, že Jonny Lee Miller se do role - nechci říkat Holmese - ale do role Angličana s podivínskými zvyky a s náběhem na autismus velice hodí (ještě aby ne že?). První řady obsahují i vyčerpávající klasické dedukce, které Holmese tak proslavili. Nakonec jsem seriálu přišel na chuť a hodnotím ho kladně. Jistě, že jsou některé díly slabší a jiné zase velmi povedené. Jako celek je to zábavný seriál, který vám díky vloženému Holmesovskému příběhu neustále připomíná jistou povědomost a sympatičnost. Nakonec - proč bychom si nemohli představit Holmese v dnešní době? Jak by asi on řešil případy za pomoci moderních metod a techniky? ()

eccola 

všechny recenze uživatele

Johnny Lee Miller nemá v porovnání s Cumberbatchem dostatek šarmu ani geniality a Aidan Quinn je v roli detektiva skutečně hloupý...když ale odhlédnu od toho, že bych se měla dívat na americkou verzi Sherlocka, tak jako detektivka s lehce divným amatérským vyšetřovatelem je to slušný průměr. Kdy už konečně bude ta třetí série britského Sherlocka!!!??? Druhá série zachovává kvalitu a navíc, jak si člověk zvykne, že je to moderní detektivka z New Yorku, nezbývá než přidat jednu hvězdičku... ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Robert Doherty | Hudba: Sean Callery, Zoe Keating | Produkcia: Alysse Bezahler | Distribúcia: CBS | Štúdio: CBS Television Studios, Timberman/Beverly Productions, Hill of Beans Productions | Rozpočet: ? $ | Tržby: ? $ || Pomalé, neinteligentné, nevďačné, amerikanisticky sprasené. Dej sa vlečie jak sopeľ z nosa, tuposť a samoúčelnosť je na každom kroku, nevďačné je to zo základu, že sa to snaží stavať na úspechy britských predchodcov - takže je dielo zo základu porovnávané, a nakoniec, amerikanistické prasenie formy a predlohy vrcholí zoženštením Watsonovej postavy. Ďakujem, neprosím si, a radšej čakám na 3. sériu s Cumberbatchom a Freemanom... Nie všetko šlape, aj keď je to americké. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Nechtěla jsem se na to koukat, jsem skalní příznivec britského Sherlocka a doteď si myslím, že ten nápad Američani prostě ukradli. Nakonec jsem se nechala přesvědčit argumentem, že nemůžu kritizovat něco, co neznám, takže jsem se na to v podstatě začala koukat, jen abych měla proč to kritizovat. Akorát se mi to začalo líbit :D Ne tolik jako Sherlock, ale dost na to, aby mě to bavilo. Jde o to, že je to totiž úplně jiný seriál. Je to prostě klasická detektivka, hrozně mi to připomíná Castlea. Případy nemají s knihami od Doyla nic společného, pouze postavy, a to taky jen okrajově. Herce povětšinou schvaluju. Jonny je super. Edit: V současné době (5. řada) mě to baví víc jak britský Sherlock. ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

Najväčším problémom tohto seriálu je meno hlavného hrdinu. To meno nás núti porovnávať, ale bohužiaľ sa táto americká verzia nemôže rovnať svojim súčasníkom ani predchodcom. Meno Sherlock Holmes to nie je len detektív, ktorý rieši prípady pomocou dedukcie, má predsa svoje charakteristické črty tak fyzické ako duševné a toto Johny Lee Miller absolútne nespĺňa, pričom mu nepomáha ani scenár. A urobiť z Dr. Watsona ženu, s ktorou by v budúcnosti malo dôjsť k zblíženiu, tak to už snáď ani netreba komentovať. Ale ako som v úvode napísala, stačilo by zmeniť meno hlavnej postavy a bol by to celkom pozerateľný kriminálny seriál, ktorý však tak ako tak neprekračuje hranice jemu podobných. ()

Galerie (1 263)

Zajímavosti (18)

  • V 17. epizodě 1. série "Druhá možnost" od 4 minuty jede Sherlock (Jonny Lee Miller) s Watsonovou (Lucy Liu) v limuzíně proti směru jízdy. Dvakrát však ulice za nimi ubíhají, jako by jeli po směru jízdy. (Malory)
  • Sherlock (Jonny Lee Miller) ať je v jakémkoli psychickém rozpoložení, vždy zůstává gentlemanem (otevírá a zavírá dámě dveře, pomáha s kabátem, s usazením u stolu, nosí dámě snídani do postele , vybírá garderobu atd.), nutno však dodat, že některé činnosti dělá jen proto, aby ostatní popohnal, aby nebyl zdržován. (ben666)

Související novinky

Pokračování Shazama našlo záporačku

Pokračování Shazama našlo záporačku

13.04.2021

Herečka Lucy Liu (Kill Bill, Kung Fu Panda) hlásí návrat do první ligy, objeví se totiž jako záporačka v pokračování komiksového blockbusteru Shazam! Fury of the Gods od studia Warner Bros. Liu… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

26.11.2012

Ještě těch moderních variací na klasickou detektivku z pera Arthura Conana Doylea nemáte dost? Pak vězte, že po Sherlocku Holmesovi s Robertem Downeyem Jr., televizním Sherlockovi s Benedictem… (více)

Reklama

Reklama