Reklama

Reklama

Blízko od sebe

  • USA August: Osage County (více)
Trailer 1

VOD (1)

Celá rodina Westonových se sjíždí do rodného domu v Oklahomě na pohřeb otce (Sam Shepard), básníka a opilce, který spáchal sebevraždu. Jeho žena, cynická a celoživotně konfliktní Violet (Meryl Streep) takřka s potěšením rozdmýchává spory se svými třemi dcerami (Julia Roberts, Julianne Nicholson a Juliette Lewis). Ani jedna z nich to nemá jednoduché: jedné se hroutí manželství, další tutlá aférku se svým bratrancem, třetí se právě zasnoubila a ani na pohřbu není schopna mluvit o ničem jiném než o nadcházející svatbě. Přičemž každému kromě ní je jasné, že její snoubenec (Dermot Mulroney) je slizký parchant. (Bontonfilm)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (428)

POMO 

všechny recenze uživatele

Sex v meste po tridsiatych rokoch. Na vesnici. Chlapi tu veľa priestoru nedostanú, skôr iba príležitostne odľahčujú pridusnievajúcu atmosféru rozhádanej ženskej rodinnej sešlosti. Aká matka, taká Katka. Vďaka hereckej výzbroji, hrajúcej na plný plyn, viac než dobré. Meryl opäť neskutočná. Chcelo by to ale občas zvolniť tempo a nechať diváka vstrebať pocity a myšlienky z ubehlej hádky, než sa rozbehne ďalšia, ešte rýchlejšia a intenzívnejšia. Zvolniť tempo napríklad venovaním sa prostrediu a miestu, v ktorom sa film odohráva. Tvorením atmosféry. Vzťahovému prepletencu postáv by to iba pomohlo a v divákovej pamati sa udržalo dlhšie nielen ako televízne sfilmované divadlo, ale ako film, hodný veľkého plátna a jeho hereckých hviezd. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Vcelku depresivní psychologické drama,naštěstí jsem vůči depresi imunní,takže jsem nemusel nic rozdýchávat,na druhou stranu je pravda,že vůči Julii Roberts imunní nejsem,ta mě svým bolestínským výrazem dokáže otrávit kdykoliv a povedlo se jí to i teď.Příběh je už klasický,rodina se schází na pohřbu a odehrají se záležitosti,které málokoho potěší,to už většina z nás zná z vlastních rodinných sešlostí,takže tím,co mě potěšilo,byly jen herecké výkony Meryl Streep a Chrise Coopera,jinak mám radši film Světlušky v zahradě. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Je až neuveriteľné, aké veci si dokážu ľudia povedať do očí a koľko hnevu a zahorknutosti v sebe môžu ukrývať a čo príde keď sa to rozhodnú dať najavo. Film vyslovene o postavách a musím povedať, že to aj funguje nakoľko sa tu dostali veľmi dobrí herci do jednotlivých rolí. A nemyslím len Streep a Roberts ale aj všetci ostatní boli podľa mňa správne zvolení. Večera, pri ktorej sa Meryl Streep rozhodne povedať pravdu je dosť hustá scénka a vo filme ich je ešte pár, ktoré určite človek nezabudne. Zaujímavý film, dobré spracovanie a som rád, že som ho videl. Hodnotenie B+ ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Máte pocit, že vaša rodina nie je úplne normálna? Pozrite si tento film a v drvivej väčšine zistíte, že to mu tak určite nie je ! Príbeh tohto filmu svojím pomalým tempom rozohráva zaujímavú štúdiu vzťahov jednej rodiny z Oklahomy. Postupne spoznávame jej jednotlivých členov, ktorý nám pomaly začnú odhaľovať svoje dlho ukrývané tajomstvá, ktoré nám vysvetlia prečo sú mnohé veci také aké sú ....dlho ukrývané tajomstvá, roky vytvárali rany v dušiach vinníkov i nevinných, ktorý sa stali ich nechcenými obeťami avšak najbolestnejšími sa stávajú vo chvíli, keď uzrú svetlo sveta. Neprinesú oslobodenie ale len väčšiu bolesť. Komorný príbeh blízkych členov rodiny a predsa tak vzdialených stojí najmä na kvalitných hereckých výkonoch, ktorým kraľujú Meryl Streep a Julia Roberts a ktorý určite stojí za pozretie. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti filmovému praní špinavého prádla a je mi celkem jedno, jestli je to v dramatické nebo komediální rovině. Ale u obojího platí, že se mě to, co se na obrazovce děje, musí nějakým způsobem dotýkat. A to se v případě August: Osage County nestalo. Problémy a spletité vztahy mi tady přišly naprosto cizí a nebylo v mé moci se do filmu plně ponořit. Mrzí mě to především kvůli obsazení, ale nakonec to byli právě herci, kteří mi dovolili si to alespoň částečně užít. Zástupu osvědčených jmen vládla jednoznačně Julia Roberts, která vystřihla jeden ze svých životních výkonů a o to víc závidím těm, kteří si to celé dokázali užít naplno. U mě je to bohužel jen za 65%. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (51)

  • Natáčení pobíhalo v Los Angeles a na různých místech Oklahomy od 20. října do 8. prosince. (jezurka42)

Související novinky

The Last of Us nabírá herního skladatele

The Last of Us nabírá herního skladatele

13.03.2020

Necelé dva měsíce nás dělí od vydání jedné z nejočekávanějších her letošního roku The Last of Us Part II. Pár dní nazpátek přitom bylo oznámeno, že se kabelovka HBO, scenárista Craig Mazin (Černobyl)… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama