Reklama

Reklama

Poslední dny na Marsu

  • Velká Británie The Last Days on Mars (více)
Trailer

Měl to být poslední den jejich mise na Marsu, jenže poté, co se jeden ze členů týmu vydá na neschválenou expedici, to možná bude i poslední den jejich života... (Czexx)

Videa (3)

Trailer

Recenze (379)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre mňa nakoniec celkom príjemné prekvapenie. Film implicitne rieši otázky, čo robí človeka človekom, respektíve akí v skutočnosti ľudia sú keď príde na lámanie chleba, alebo ak chcete, kedy nastáva ten moment, že sa z človeka stane bezcharakterný jedinec. Ako metafora pre tieto myšlienky je tu využitá béčková schéma zombie hororu, takže je potom zrejmé, prečo ide pre mnohých v konečnom dôsledku o sklamanie a varenie z vody. Posledné dni na Marse ale slušne šľapú, niečo podobné sme tu mali prípade Life, takže komu sa páčil ten, s týmto kúskom by nemal mať problém. No a pomerne otvorený záver celkom potešil, až by tí spokojnejší z náš prijali aj pokračovanie... 70% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je hodně slabý sci-fi horor a to jak obsahově, tak hlavně formou. A nejde vůbec o nějaký efekty, ale prostě o styl zpracování. Námět je sice ohraný, ale minimálně pro fandy subžánru lákavý, nicméně ta forma z toho udělala tak nezáživný počin s rádoby atmosférou a akcí, že jsem to fakt jen horko těžko dokoukával. Tohle bych vážně nedoporučoval, je celá řada lepších sci-fi hororů a všechny nejsou tak staré a zaprášené jako mistr Vetřelec... 45% ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Já u těchto filmů mívám problém s tím, že to, co by měli být jedni z psychicky nejodolnějších a nejtrénovanějších lidí planety, jsou v podobných filmech většinou třesoucí se konstituce hrozící sesypáním. Ani k tomu nepotřebují mimozemské organismy. Zde v tomto podání aspoň co do vybavení základny a některých postupů to působí celkem věrohodně, dokonce ani tolik není dáván důraz na hororovou stránku, spíš se to pokouší být thrillerem o lidech v neobvyklých situacích. Problém je v tom, že se to celé seběhne vlastně docela rychle a celkem bez napětí a sympatií pro postavy, až na Schreibera a Romolu Garai. Takový ucházející průměr. Ovšem, po naprosto všech stránkách lepší než Prometheus :) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem. Z příběhové hlediska zcela béčková záležitost, v níž se při jedné vesmírné misi zase jednou něco ošklivě pokazí, lidé začnou chcípat a divák přesně ví, co se kdy stane. I přes okoukanost zápletky a fakt, že se postavy někdy chovají jak idioti, jsem se ale překvapivě ani na minutu nenudil. Tempo je totiž hodně svižné, stále se tu něco děje a režii se navíc daří vybudovat jakž takž atmosféru. I v těch nejblbějších chvílích to navíc táhne charismatický Liev Schreiber. Prostě žádný zázrak, ale jako jednohubkový sci-fi napínák vás další výlet na Mars určitě zabaví. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa teda nepodarilo. Typický príklad nevyužitého potenciálu, pretože námet, aj keď obohraný ako stará platňa, je skvelý a ponúka veľa možností. Len čo z toho, keď scenár je totálne hlúpučký a naivný? Nejaké to napätie tu bolo, to áno, len škoda, že všetko bolo priklincované takým kopcom nelogických situácií až sa mi chce z toho plakať. Scenárista asi nepozná základy fyziky, inak si to neviem vysvetliť. Hlavne ten koniec ma dostal teda, normálne som rozmýšľal či sa to myslí vážne alebo pozerám nejakú paródiu na Vesmírnu prdu. Zahrané to bolo celkom fajn, ale výprava a réžia mi akosi nesadli. Miestami som mal pocit, že pozerám televíznu inscenáciu. Možno to bolo aj tou hudbou, ktorá sa k filmu nehodila. Ale niekomu možno bude vyhovovať. U mňa to je jasne podpriemerný film. 40/100 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení snímku probíhalo převážně v oblastech Jordánska, státu v oblasti Blízkého východu. (Conspi)

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama