Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Debutový film britského rapera Plan B zachycuje britský underground v nejsyrovější podobě. Krádež, prostituce, drogy a vraždy jsou na denním pořádku. Režisér - vypravěč, vás provede londýnským podsvětím a přesvědčí vás o tom, jak je britská vláda pasivní k jakémukoliv řešení. Nedílnou součástí filmu je hudba, kterou zajistil právě režisér a jeden z největších talentů současné britské hudební scény. (sedlina88)

(více)

Recenze (79)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Čtvrť plná sraček- volně přeložený název filmu. Město bohů v anglickém znění. Čtvrť plná dealerů. feťáků, šlapek a beznaděje. Tvůrci nám servírují několik příběhů lidí, kteří se dějem pak volně proplétají. Není naděje a to je vše. Nic nového, přesto nezavrhuji. Přes velmi divný a nudný začátek poměrně slušné sociální drama. Viděl jsem ale i lepší kusy. 60% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nejsu žádnej hip-hoper, ale tady se soundtrack povedl. Hodí se to k té dealerské komunitě plné děvek, vrahů, zlodějů, feťáků a úchylů, ale zároveň bylo zajímavé, že rapem se vysvětloval děj (až jsem nestíhal číst titulky). Holt Ben Drew aka Plan B má v hudbě pro mě plus. A taky Keef Coggins, kterej se do role dealera Kirbyho skvěle hodil a zahrál ho dokonale. Celkově to ale mohlo být v něčem lepší. Neřikám, že bych se na to někdy nepodíval znovu, ale teď na to prostě nemám chuť. Ale OST si asi seženu... Jindy bych možná dal jen 3 hvězdy, ale má to v sobě něco, co mi v tom brání... ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…ZAPNĚTE PÁSY, PROTOŽE JSTE VSTOUPILI NA ŠÍLENOU JÍZDU, KTERÁ SE JMENUJE ILL MANORS, KDE SE VEČER DĚJÍ POŘÁDNÉ VĚCI.“..... /// Sedm dnů, osm postav a Londýnská ,,Forest Gate“. Feťáci, kurvy, dealeři, vraždící děti, lidi bez naděje … a jejich drsný příběhy vložený do jednoho. Lidi, který Bůh ignoruje, snažící se přežít jak umí. ZLOMENÁ BRITÁNIE. Baví mě styl vyprávění s hudbou a texty plnejch rapovejch výpovědí tvořící děj (což překvapuje dvojnásob, páč já a rap = pole neorané…nebo minové?). Stejně zajímavý je i propojení postav. Jinak se samozřejmě připravte na věci, který by mně dřív hlava nebrala. Teď už su ale velkej a o životě a světě vím svoje. Jestli hledáte místo kde se lidi nemodlej za úspěch a zároveň jste sociálně založený – zrovna teď asi na nic lepšího doma v obejváku nenarazíte. (…ale kdyby jste chtěli jít ven….) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Baví mě filmy, ve kterejch se daj dobře zpeněžit parchanti v kočárku. 2.) Vždycky mám Plán B. 3.) Thx za titule ,,KeeperX“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

klida 

všechny recenze uživatele

Mrazivá záležitost. Výbornej, špinavej (nebo možná výborně špinavej) film, který, myslím, reálně zachycuje nejen současný Londýn a nejen současnou Anglii. Akorát tomu ubližujou ty rodinný pouta v poslední tři čtvrtě hodině. Možná by tomu tady vedle Drama / Thriller slušela i nálepka Muzikál nebo alespoň hudební..... :) ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuju, že Ill Manors jsou mi prostě vrcholně sympatický - ten film má koule, nebojí se technicky experimentovat, herci jsou slušný, nejedna situace je perfektně vygradovaná (za mě vede poprava u řeky) a drsná in da hood atmosféra je celkem autentická. Navíc celá tahle paráda stála 100 000 liber. To je pro představu třeba půlka toho, co stojí jedna dialogová scéna v Sherlocku Holmesovi. Zápory Ill Manors se prakticky všechny dají vztáhnout na to, že Ben Drew si to celý napsal a nakroutil sám. A vlastně je celkem zábavný z toho ty malý chybky vypichovat. Scénář například dobrou půlku událostí vytváří pomocí strašných náhod, což je vážně tak přibližně první/druhej semestr předmětu tvůrčího psaní. Stejně nepatřičně působí snaha režiséra celou tu mozaiku nějak filmově na konci uzavřít, což po něm fakt nikdo nechce a věrohodnosti taky moc nepomáhá fakt, že hlavní postava má silnější morální kodex než já. Ale stejně... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Ben Drew (Plan B) si střihl malé cameo, když se objevil jako řidič taxi v poslední scéně před titulky. (KeeperX)
  • Pri požiari v bare Earl of Essex pred koncom filmu môžeme vidieť pristavené požiarne auto, ale sirény je počuť v diaľke, akoby len práve prichádzali. V ďalšej scéne sú už všetky bezpečnostné zložky v pohotovosti. (vander19)
  • Na začiatku filmu, keď je zatknutý Ed (Ed Skrein), ho do cely privádza strážnik v uniforme anglickej väzenskej stráže, keď ho po 24 hodinách prepúšťajú, má na sebe žalárnik uniformu britskej polície. (vander19)

Reklama

Reklama