Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou bratrů, které rozdělila jedna žena. Špičkový neurochirurg utápějící se v bludném kruhu operací, alkoholu a milostných avantýr a jeho horkokrevný bratr, který se vrátil z české mise v Afghánistánu, vychovává dvě dcery, ale prohrává svůj boj s dluhy a návratem k normálnímu životu. A všechno to řídí jejich matka. Jejich osudy se prolínají s dalšími postavami kolegů, spolubojovníků, kamarádů, všichni však mají něco společného. Každý se totiž někdy zachová jako všivák... (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (330)

Fr 

všechny recenze uživatele

SRDCE JAKO KNÍŽE ROHAN MUSÍŠ MÍT… /// Na rozdíl vod některejch si myslím, že scénář je zajímavej. Pak ti herci! Vobsazení jak z Hollywoodu! Příběh plnej průserů a lidskejch problémů, ve kterým se osudy protínaj jak v těch Haggisovejch dramatech. Pravda, Kašparovský toho chce říct zbytečně moc (jakože honí moc králíků najednou). Nevadí mi to, páč dokážu (u filmu) myslet na víc věcí najednou (chipsy, cola, titulky…). 3a½! A abych podtrhl úžas nad autorovou prvotinou, fláknu 4*. A to přesto, že pár věcí nefunguje. Je totiž fajn, že se vobjevil zase někdo originální! Že Hřebejku? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Myslím, že Mádl je retardovanej. 2.) Fotr se vrátil z Afghánu. Trochu chlastá, gemblí… /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Ondřej Vetchý je borec a linii v Afghánistánu bych si s ním chtěl užívat mnohem déle. Tohle ale bohužel není film o Afghánistánu, o válečných traumatech, ale film o... a o tom to vlastně je. Tak nějak rozumím, kam to Roman Kašarovský směřoval. Pro své záměry měl neskutečně kvalitní obsazení a skvělého kameramana. Ale někde se stala chyba a celí Všiváci se rozklížili natolik, že nevíte, zda být najatý, nevěřícně kroutit hlavou a nebo se smát. Tedy smát... ono řadit film do žánru komedie je samo o sobě docela dobrý vtip... ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Tentokrát byla zřejmě chyba, že jsem neměl ani tušení o čem bude film pojednávat. Že jsem nečetl ani stručný obsah. A tak jsem na dobrou polovinu filmu (spolu s dalšími, co film v tv sledovali se mnou) měl nejasno v tomto propleteném příběhu a jen se dohadoval, kdo je kdo a co se vlastně v té minulosti odehrálo a způsobilo rodinné rozkoly. Herecké obsazení opravdu hvězdné a pochvalné. Mohlo to být velice dobré drama o lidské zoufalosti. Některé scénáristické nápady a jednání postav mi však přišly zoufale absurdní (krom nejasného angažování slabomyslné postavy ztvárněné Mádlem asi nejvíc ono "finále se zbraní"). ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá, když otrlý nýmand úspěšně obšťastní bekofis nějaké obstarožní producentky, ta poté přeblafne Matého, nebo co je to tam teď za panáka, a vakuově jej pumpne o moje i vaše peníze, nevybíravě vybírané represivní státní mašinérií od každého, kdo je schopen vyslabikovat slovo TE-LE-VI-ZOR. Milý lízal pak jako mávnutím svraštělého klitorisu dostane na hraní patnáct míčů, které velkolepě vyplýtvá na vynikající herce, výborného kameramana a skvělého skladatele, přičemž nikomu asi moc nevadilo, že režisér a scenárista stojí za, jak to jenom teď říct slušně, abych příliš neurazil, tak snad „za starou piču“. Po všem tom splachování koncesionářských poplatků do hajzlu evidentně ještě něco zbylo, tak proč si neudělat s Ondrou príma adrenalinovou dovču v Afganistánu za účelem zcela opodstatněné autentizace exteriérů, která by se jinak dala naprosto stejně zmáknout v Klíčanské pískovně za desetinu, že ano? Výsledkem je první opravdový český Kreš, jenž nádherně ukazuje, jak by mohla vypadat ještě horší než obvykle špatná epizoda Ulice, kdyby někdo do té žumpy vyhodil prachy a osadil ji lidmi, co umějí hrát. Tedy kromě Mádla. Nevím, jestli jste slepí, ale Jiřík toho dementa „parodoval“ opravdu jako dement, až jsem nevěděl, jestli se mám smát nebo brečet, a do budoucna by se měl raději výhradně držet svého Kokotka a jen nadále dráždit třináctileté pipinky raftovým pádlem. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Herecká sestava značí, že Všiváci mají v zádech velké režisérské jméno, ale už po několikáté je u nás opak pravdou a Kašparovský je zlanařil z pozice nováčka. Měl k dispozici ostřílené matadory i mladé talenty, takže si tam každý najde svého oblíbence. Krejčíková podle očekávání provětrala kůzlata. Za kamerou pak kouzlil rutinér Smutný. Celou dobu se honí několik zajíců najednou a pár jich uteče, ale pověstné české dno se nachází mnohem níže. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Film vznikl pod záštitou tehdejšího ministra obrany Alexandra Vondry. Ve filmu pak účinkuje také skutečná česká armáda. [Zdroj: deník Metro] (Freshoun)
  • Filmový štáb doprovázel skutečné vojáky také při předávání daru pro místní školy, ale směl se účastnit i nácviku bojových akcí včetně obrany při napadení základny. [Zdroj: kultura.idnes.cz] (hippyman)
  • Ve scéně, kdy mladý Ricky vyzvedává mladého Mickyho na nádraží, lze v pozadí spatřit vagón v aktuálním barevném řešení ČD, přestože se scéna odehrává v 80. letech. (Šéfik)

Reklama

Reklama