Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká nezávislá komedie BROUK vypráví o tom, jak může smrt obyčejného hmyzu ovlivnit chod světa. Všední situace dokáže odstartovat řetězovou reakci, která změní osudy všech postav této bizarní komedie. Například: manželka v reakci na rozzlobeného muže vyhodí upečené kuře z okna činžáku přímo do popelnice, kde ho najde děvče se zoufalou chutí po kuřecím masíčku, která právě odešla s prázdnou z čínského bistra, jehož zoufale čistotný majitel pronásledovaný hygieniky nakonec nečekaně skončí v nemocnici (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

Torision 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové, s neznámými herci, nijak třeskutě legrační. Přesto musím říct - skvělé. Očividnej focus filmu byl dát člověku "brouka" do hlavy a pořádně ho donutit popřemýšlet si po nocích o tom, jak mohl dopadnout, kdyby.... a aspoň u mě se mu to povedlo. Oceňuju to, že se scénaristi snažili zapojit co nejvíc postav a propojit jejich životy a i díky tomu jsem se těšil na každou další scénu, co se stane a jak se věci vyvinou. A i když žádnej z herců nedostal příliš prostoru, dokázal jsem si k nim najít ne/sympatie. Nejlepší postava byl pro mě John Carroll Lynch dostávající v jednom kuse pokuty od tý samý policistky, toho mi bylo prostě líto. Víc takovejhle filmů! ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Další z dlouhé řady amerických nezávislých snímků, kde divní lidé dělají podivné věci a celé se to tváří děsně sofistikovaně a logicky. Většinou nemám problém se svérázností a motivacemi postav v podobných filmech, ale to s čím na mě přišel Brouk je příliš velká pakárna a snůška nesmyslů. Patrně jsem ignorant, ale pro takto vystavěný film nemám pochopení. Nepamatuji se, kdy naposled jsem viděl nudnější a povrchnější snímek. 20% ()

Reklama

Mairiel 

všechny recenze uživatele

Tento film mě velmi zasáhl. I když samozřejmě po výtvarné stránce není tak dobrý, přirovnala bych ho k Amélii z Montmartru. I když se zdá velmi složitý, našla jsem si ten svůj hlavní děj v příběhu chlapíka, který dostával neustále pokuty za špatné parkování. Byl to člověk, který se snažil učinit svět lepším a dostalo se mu za to po zásluze odplaty v šikaně od stále stejné policistky.. Plyne z toho ale ponaučení, že i když si to možná neuvědomujeme, všechno strašné co se nám děje může mít nějaký vyšší význam. (Já vím, je to jenom fiktivní film, některé přechody a souvislosti jsou hodně přitažené za vlasy, ale to poselství mě nějak dostalo...) ()

Bay_watch 

všechny recenze uživatele

Velice humorný a příjemný nezávislý film... a dost slušně odfláknutej nápad s "teorií chaosu". Celou dobu mi přišlo, že ten brouk v příběhu žádnou velkou roli nehrál... Na můj vkus až moc postav, ale i tak si každá z nich dokázala získat moji pozornost. Ke konci jsem si snad v každém záběru myslel, že přijde nějaká tragédie (vražda, teroristický útok...ostatně postava podivína z blízkého východu tomu dost nasvědčovala... ano, asi začínám být xenofobní), ale nic se kupodivu nestalo. Takže, jako zajímavé nakouknutí do osudů několika lidí, ano... ale že by se z vás po jeho zhlédnutí stal aspoň laický znalec "efektu motýlího křídla", to rozhodně ne (v tomhle jsem od filmu čekal trochu víc). ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Príjemný, zaujímavý a vtipný filmový počin. Námet je vynikajúci(niečo podobné ako v Butterfly effect-len spracované z tej humornej stránky a bez cestovania v čase) a herci neopozeraní. Ku koncu filmu som sa pristihol, že sa vlastne celý čas usmievam ako idiot-fakt sa na to veľmi príjemne pozerá. Jediné, čo mi trochu vadilo, bolo príliš veľa postáv(niekedy namontované do príbehu akoby nasilu) a roztrieštený príbeh. Na konci ale všetko do seba krásne zapadne. A ako bonus tu hrá aj Bellick z Prison breaku milujúceho otca-aj keď len minútu/dva. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama