Reklama

Reklama

Apostle

  • Velká Británie Apostle
Trailer

VOD (1)

Rok 1905. Tulák se vydává na nebezpečnou misi zachránit svoji sestru ze spárů náboženského kultu na izolovaném ostrově. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Gareth Evans je bůh a ať kouká točit filmy s železnou pravidelností, jelikož jsem si Apostle strašně užil od začátku až do konce, navzdory tomu, že je to občas extrémně pomalé a má to 130 minut. A zároveň je to taková řežba, kterou bych rozhodně nedoporučil nejen lidem se slabší povahou, ale pouze těm obrněnějším, jelikož například hollywoodské horory jsou proti některým scénám v Apoštolovi vyloženě čajíček. PS : Dan Stevens vyloženě musí iritovat svým pokřiveným kukučem spoustu lidí, a možná právě proto ho neskutečně žeru. Legion a tohle ftw! ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Bohyně přírody, zbaví vás pohody. Nic už vám nevzklíčí, úroda je v pí..." A očekávaný filmový zážitek tamtéž. Ach jo. Přitom zajímavý ostrov, sympatická sekta a náčelník šik pošuk (český herec pro tuto roli - Jaroslav Dušek!), to vše infiltrováno drsným Thomasem, s tak přesvědčivýma očima psychopata, že by mu i Charles Manson mohl závidět. Role průvodkyně dějem a prima štolami se (prý nedobrovolně?!) ujala samotná Bohyně Přírody, zde strašidelná bába, střídavě holka v rozpuku nebo v rozkladu, to podle množství a kvality krmě (zde krve). Úspěšný převrat a uchopení moci otcem Quinnem, který svou kvalifikaci pro funkci náčelníka prokázal vykucháním vlastní dcery a zvědavým nakouknutím do mysli dceřina milence, za pomocí vykružovacího vrtáku do zdi (zde hlavy) o průměru 12 cm. A prima závěr s výměnou rolí, sestřička už ne na ostrově na semeno, místo ní bratr na hnojivo. JENOMŽE... ta hrozná délka! Ta uondanost... Majznout se do rypáku válečkem na nudle, pustit čůrek krve do květináče na kaktus a pak ho dvě hodiny upřeně pozorovat, jestli vykvete... přibližně stejná zábava. Njn, když on si to stříhal režisér Gareth Evans sám... Normálně kecá, vůbec nic nestříhal! Škoda, cca půl hodiny dolů a mohly jít hvězdy nahoru. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Výborný rozbeh a skvelá atmosféra takmer opusteného ostrova s niekoľkými desiatkami vyznávačov prapodivného božstva sa v druhej v polovici zmení na priemernú naháňačku na mačku a myš. Mačke ale začne onedlho trochu šibať ( spoiler - inak povedané, vodcovia kultu sa začnú medzi sebou zabíjať, čím Thomasovi celú situáciu dosť uľahčia... keby sa radšej zachovali ako sektári z Wicker Mana, bolo by to väčšie žúžo - koniec spoileru ). P.S. Celkom ma taktiež mrzí, že záhada okolo "bohyne" nebola dostatočne objasnená. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Gareth Evans má na svědomí možná nejlepší soubojové scény, co byly kdy promítnuty na plátno, ale že jeho ambice tu (bohužel pro něj i pro nás) nekončí, bylo jasné vlastně celou dobu - Apostle je toho nevyhnutelnou eskalací. Není to špatné - má to v sobě ledasco sympatického, třeba expresivitu, jaké si většinou západní filmy netroufají. Myšlenkově to ale svojí nabubřelou banalitou evokuje nejslabší momenty Aronofského a po Witch to nemá zdaleka takovou údernost, jakou by to mělo před dní. 3 a 1/2 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

The Wicker Man 1905, u kterého by jeden v kolonce scenáristy a režiséra dle stylu i průběhu očekával spíše S. Craiga Zahlera než Evanse. Navzdory nejedné masařce (především pak neopodstatněné délce a trestuhodně nevyužitých svátečních masek) jde o veskrze sympatické dílo, které sice do sektářského thrilleroidně-horrorového subžánru nic moc nového nepřináší, ale je tak dobře nasnímané, odehrané, intenzivní, bizarní a oplývající hutnou nekompromisní atmosférou, že to stěží lze brát jako zápor. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Mother of Mine“ od Neila Reida. (Duoscop)
  • Při popravě/řozhřešení provrtáním lebky měli sklíčidlo ze současné strojní vrtačky. Na výrobu něčeho takového neměli v té době vůbec technologii. (ČSFD)
  • Film je věnován milující vzpomínce na Mary Doreen Evans. (Rominator)

Související novinky

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

Reklama

Reklama