Reklama

Reklama

Defiance

(seriál)
Trailer
USA, (2013–2015), 27 h 38 min (Minutáž: 40–86 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Grant Bowler, Stephanie Leonidas, Julie Benz, Tony Curran, Jaime Murray, Jesse Rath, Trenna Keating, Graham Greene, Dewshane Williams, Nicole Muñoz (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(38)

Obsahy(1)

Defiance (Odpor) je názov nového veľkolepého sci-fi dobrodružstva vychádzajúceho z rovnomennej počítačovej hry.  Dej seriálu je zasadený do blízkej budúcnosti, v ktorej mimozemšťania známi ako Votani prichádzajú na Zem s cieľom nájsť nový domov potom, čo bol ich solárny systém zničený. Keď však na planétu ľudí konečne dorazia a absolvujú zdĺhavé rokovania s vládami štátov, zistia, že na Zemi nie sú vítaní. Namiesto toho, aby odleteli preč, však vyhlásia ľudstvu vojnu a snažia sa Zem kolonizovať pre svoju vlastnú rasu. Vo vojne Votani nasadia roboty, ktoré transformujú povrch planéty: úrodnú pôdu vypália, naplnia ju priepasťami a atmosféru naplnia prachom a troskami. Po desaťročiach bojov si ľudia aj mimozemšťania uvedomia, že planéta sa postupne stáva neobývateľnou. Uzavrú preto prímerie, aby mali zvyška oboch rás šancu prežiť.
Hlavným hrdinom príbehu je Jeb Nolan (Grant Bowler), ktorý mal iba desať rokov v čase, kedy Votani dorazili na planétu. Jeb celý život slúžil v armáde, a keď sa vojna skončí, vráti sa do svojho domova v meste St. Louis. Zisťuje však, že prekvitajúce mesto sa zmenilo na tábor utečencov. Rozhodne sa prijať pozíciu hlavného strážcu zákona, keďže má najviac skúseností s nebezpečnými konfliktami medzi ľuďmi a mimozemšťanmi. Jeho úlohou je tiež ochrana obyvateľov tábora pred vojenskými zbehmi a ďalšími nebezpečnými návštevníkmi, ktorí z času na čas dorazia pred brány mesta. (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Helo 

všechny recenze uživatele

Zatím průměr zasazený do dobře vymyšleného světa. Z průměru to zatím vyzvedávají pouze scény, ve kterých tvůrci nechali vyniknout Medvědovu(opět nepřekvapivě) skvělou hudbu. Jen mě trošku udivují vizuální efekty - většina jich je naprosto perfektních a pak přijde scéna, která tu perfektnost okamžitě smete (např. honička s auty). Update: Jak jsem napsal, z počátku průměr, ale zhruba tak od poloviny řady se to zlomilo a scénáristé začali rozplétat jednotlivé dějové linky tak, aby je zase mohli zaplést dohromady v perfektní finální epizodě. Pokud se druhá řada ponese v duchu závěru té první, tak se nebudu bát hodnocení ještě zvýšit. PS: už by mohli začít vymýšlet lepší úvody do děje a né že někdo cizí někam přijde, něco udělá a za odměnu z něj udělají šerifa, velitele atd. Začíná to býti poněkud okoukané (jen tak z hlavy: Defiance, Terra Nova, Eureka, Outcasts,...) PS2: Ty písničky na konci skoro každého dílu mě vskutku iritovaly. Update2: Druhá řada na přibližně stejné úrovni jako ta první jen s tím rozdílem, že jednotlivé epizody byly sami o sobě silnější, kdežto celkový příběh o něco slabší. Ve výsledku stejné. Update3: Ve třetí sérii jakoby snad tvůrci chtěli konkurovat GoT, páč se nebrání zabíjet, vraždit, mrzačit a mučit většinu hlavních postav, ukazovat vnitřnosti, usekané ruce, a dokonce jsem na chvíli myslel, že i nějaká ta bradavka vykoukne. Žel nevykoukla, ale bylo to namále. Takže o něco málo lepší, než první dvě řady, ale prozatím nechávám lepší 4*. I když posledních deset minut posledního dílu mě hodně tahá hodnocení do těch pěti, protože to bylo naprosto parádní. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý pokus o znázornění země jak by mohla vypadat po válce s mimozemšťany. Zemský ekosystém je zmutovaný tím mimozemským a různé druhy mimozemšťanů se pohybují mezi zbytky lidstva. Funguje tu jak mezidruhový rasismus (mezi lidmi a emzáky) tak mimozemský rasismus (různé emzácké rasy a frakce) a všichni se snaží v nových podmínkách nějak přežít. Chvílemi seriál připomíná Firefly, ale to jen tak lehce skoro náznakově, jelikož oproti Firefly tomuto seriálu schází solidní scénář, prokreslenější postavy, chytrý humor a dostatečná nadsázka. V jiných chvílích to může připomínat Terra Novu, naštěstí oproti ní jde o kvalitnější kus, který si nemusí vypomáhat berličkami a oslími můstky. Celkově mne první série potěšila, seríál docela dobře zvládá interakci mezi druhy i když občas se nevyhne nelogičnostem a určité schematičnosti a vaty. Moje hodnocení jsou tudíž lepší 3* , skoro je to i na horší 4* , ale to se uvidí při další sérii. (17.10.2013) Druhá série ještě docela šla, i když mi přišla také o něco slabší. Ale ta třetí to úplně zabila, nedivím se, že zároveň s ní skončil i celý seriál. Přidali novou rasu a postavy se začaly chovat jako zběsilé trosky, případně je scénáristé ve své zoufalé bezradnosti raději odpravili. Třetí série pro mne tak skončila jen těsně nad odpadem. (24.11.2017) ()

Reklama

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Pilot: Ústredné duo v porovnaní s mnohými inými veľmi sympatické, (silné) ženy v meste super, (mocní) muži ako potenciálni nepriatelia/machinári zatiaľ nič moc. Technická stránka a masky super. Trochu sa strácam v nových názvoch a slovíčkach. Obdoba BSGčkového "frak" trochu nasilu, ale nevadí. Dej na úvod a potažmo vytvorenie vzťahov postáv ok, ale dúfam majú v rukáve niečo poriadne a nebudeme sa srajkať. Ak by som to mala k niečomu prirovnávať, asi štart Falling Skies bolo podobného razenia a záživnosti. Očakávam nijak prevratný, ale príjemne sledovateľný seriál. // E3 som pozerala celý deň, lebo som po cca 15 minútach furt pauzla pre niečo "neodkladné" a pár hodín si na to nespomenula. Na e4 sa teda zatiaľ nechystám. ()

Bobris

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut pilota naprostá paráda. Přál sem si, aby to jelo v tomhle duchu. Připomínalo mi to malinko Firefly. Jenže pak přišel zvrat, tupé dialogy - dokázal sem předvídat co řeknou do posledního slova, klišé jak prase, hrdinství jak stehno. Chytal sem se za čelo, křenil sem se a zavíral oči. Nešlo to. Dokoukal sem to jen kvůli té pěkné zrzce, která mě ale nakonci taky zklamala. Průser. O efektech radši pokračovat nebudu, protože vím jak to ve scifi serialech chodí, takže tady žádné překvapení. Možná jsem až moc kritický, ale naštvalo mě to, těšil sem se. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Pilot z celého seriálu vytřískal asi nejvíce. Ze zbylých 11 epizod vyčnívali lehce nad průměrem možná další 2. V porovnání s jinými sci-fi, co jsem měl možnost vidět, je tohle asi nejslabší kousek. Největší slabinu bych viděl ve stále stejném prostředí - města Defiance a jeho nevyužitém potencionálu. Všechny ty rasy působí vyčpěle a nebyla tady žádná pořádná zápletka mimo epizodní děje. edit: Druhá série byla zhruba na stejné úrovni, tzv. nic moc. Velký prostor dostávají ženské postavy a děj stojí dost na jejich manipulaci. Nejlepší postava bezpochyby Stahma Tarr, perfektní výkon, její obličejové mimiky. (hodnocení za 1. - 3. sérii - konec) ()

Galerie (260)

Zajímavosti (6)

  • Úspěch neslaví jen seriál, ale i stejnojmenná MMO videohra, která má přes milion registrovaných úč­tů. (AndyMagika)
  • V seriálu bylo město St. Louis přejmenováno na Defiance. Město se stejným názve ve skutečnosti existuje, nachází se 40 mil západně od St. Louis. (Remivsremi)

Reklama

Reklama