Reklama

Reklama

Poklidný předměstský život rodiny Barretových se začne pořádně otřásat v základech. V jejich domě se stane série nevysvětlitelných událostí a oni brzy zjišťují, že je pronásleduje smrtící a děsivá síla… (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (408)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Úplně geniální film, možná jeden z nejlepších hororů, co kdy byly. Atmosféra graduje až do úplného konce a závěr je skvělý. Emocionální vykreslení postav a jejich zahrání je do detailů skvělé a všechna rozhodnutí vpohodě logická. Děj je nepředvídatelný a u některých scén až wtf is going on, protože tohle by diváka nenapadlo ani ve snu, pár scén skvělé lekačky a hodně, hodně husí kůže. Za mě dost nedoceněný horor, protože tohle má být v samotné topce moderních hororů. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Spíš než o horor se jedná o regulérní drama/sci-fi, v němž rodinu na klidném předměstí začne navštěvovat záhadná bytost z jiný planety. Bohužel pro diváka se film namísto atmosféry soustředí hlavně na osobní problémy každého jejího člena (tady je obzvlášť zbytečná kapitola se starším synkem a jeho první láskou) a napětí se vkrade zpočátku jen do dětskýho pokoje a následně do závěrečné, poněkud haluzoidní desetiminutovky. A to je trochu málo. Předchozí Stewartovy počiny sice byly magořiny, ale magořiny zábavný. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Smažte to slovo Horor v popisku filmu, tohle totiž není horor, i kdyby to řekl sám velkej Chuck... A pokud nechcete ztratit drahocenné minuty vašeho života, doporučuju film posunout někam k hodině dvacet, minuty předtím se tam totiž děje tak maximálně bla bla bla bla bla- vážně, někdo něco nepodstatného udělá, pak se to musí půl hodiny řešit a tak pořád dokola... Nikdy bych nevěřil, že to napíšu, ale zlaté Paranormal Activity a další duchařiny, to už se budete spíš bát u nějaké epizody Akt X, ba co víc, i ta opička E.T. dokázala vyděsit spíš... :) Od odpadu! tento skvost dělí jen ten fakt, že, světe div se, existují ještě větší kraviny- ale není jich mnoho... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Temné nebe má poněkud pozvolnější rozjezd, během něhož jsem si vybudoval celkem dost antipatický vztah k postavě otce (což přetrvalo i po celou další stopáž filmu), ale od prvního zjevení nevítaného navštěvníka se děj filmu pěkně rozjel a nezastavil ho ani divočejší (a možná už moc překombinovaný) závěr. Ve filmu je pár lekaček, které fungují díky dobře zvolenému zvuku/střihu, přesto se ale jedná o spíše umírněnější sci-fi horor, u něhož je zároveň s ohledem na Šediváky cítit i menší rozpočet ($3.500.000). Potěšila mě ale menší role J. K. Simmonse - klidně mohl dostat více prostoru. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Budete milo prekvapení asi z 3 častí tejto snímky. Pomerne rýchle zoznámenie sa s postavami do 15 minút, solídne budovanie tajomna v ďalších 40 minútach, kde sa vrstvia jednotlivé javy a napokon efektné ľakačky či až dobre budovaný teror v závere. Sci-fi tu dominuje, horor sa pripája neskôr. Najväčšie napätie prichádza vo finále, ktoré nemusí každý akceptovať, ale ako vyvrcholenie a vydýchnutie si po predchádzajúcich udalostiach sa hodí. Je tu relatívne slušné množstvo klišé a nehororové scény či momenty bez sci-fi môžu vadiť. Nasadenie kamier s nočným videním v polovici filmu je z hľadiska deja vhodné, ale spracovanie ľahko zvádza k porovnaniu s Paranormal Activity a film sa tu stáva dosť ošúchaný. V konečnom zúčtovaní malý, nenápadný, ale na jedno zhliadnutie dobrý sci-fi horor. Nenakrúca sa ich veľa, takže ak máte chuť sa trochu báť a ísť na emzákov, civilných, a nie vybuchujúcich, je tu akceptovateľná alternatíva. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Úvodné motto filmu: "Two possibilities exist... Either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.”, patrí Arthurovi C. Clarkovi, ktorý je známy najmä ako autor science fiction literatúry. (Lukoh)
  • J. K. Simmons bol do svojej kľúčovej malej úlohy Pollarda obsadený veľmi rýchlo. Ak nepočítame jeho krátke vystúpenie v závere (niekoľko sekúnd, nie viac), Simmonsov čas vo filme trvá len 10 minút. (molcan2)

Reklama

Reklama