Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak novodobí vizionáři Bill Gates a Steve Jobs změnili svět. Na počátku digitálního věku stáli dva géniové Bill Gates a Steve Jobs vizionáři, kteří rozpoutali nesmlouvavý závod rozvoje technologií, souboj titánů v podobě firem Microsoft a Apple Computers. Od vysokoškolských kolejí až po křesla v ředitelských pracovnách jejich život nikdy neprovázela nuda, ani to nebyla žádná selanka. A nechyběl v něm ani humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ponaučení - když chceš něčeho dosáhnout, musíš být zmrd a krást nápady ostatním. Na druhou stranu si Gates s Jobsem nemají navzájem co vyčítat. Ovšem Xerox a Hewlett Packard jsou na tom jinak. Každopádně zajímavých momentů tam byla spousta, z nichž si člověk vezme to, že by rozhodně neměl v životě pohrdnout žádnou nabídnutou šancí. 70% ()

packa 

všechny recenze uživatele

Děkuji autorům snímku, že mě připravili i o ty poslední zbytky úcty, kterou jsem snad ještě choval k velkému Billovi. Fakta jsou mi sice dávno známá, přesto jsem měl problém se orientovat v časovém sledu jednotlivých událostí. Ještě jednou díky. Z vyššího hlediska je mi líto, že schopný byznysman a neschopný programátor BG trumfnul vizionáře (byť psychopata) Jobse. Leč stalo se. Za sebe ale prohlašuji, že pokud jednou budu nucen měnit svůj současný operační systém (Linux), nikdy se nevrátím do chřtánu té redmondské obludy, budu raději volit Apple. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov, ktoré sú určené len pre užšie divácke publikum. Svoje povie väčšinou len tým, ktorí sa aspoň trošku vyznajú a vedia aspoň čo-to o PC histórii. Na to, že ide o televízny projekt je film spracovaný celkom pútavo, no so zručnejším prístupom by to bolo podané zrozumiteľnejšie i pre laikov v tomto obore. Aj pre mňa bolo veľa faktov nových a prekvapujúcich, no skôr by som to zaradil ako dokument na jedno zhliadutie. 80%. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Velmi poučný a na (TV) dost dobrý film o začátcích nejznámějších počítačových firem Apple a Microsoft. Tvůrci chtěli obsáhnout velký časový úsek, takže vývoj trošku "urychlili". Nicméně se přidrželi skutečnosti, takže se před dnešním mladým uživatelem PC objeví spousta málo známých faktů a hlavně ta krása podnikání - když máte dobrý nápad, odvahu a štěstí :) ... Z málo známého hereckého obsazení bych vyzvednul hlavně Noaha Wyle, který byl v roli šéfa Apple velmi přesvědčivý. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

... aneb Jak se v období Vietnamské války a Květinových dětí rodily v bolestech jedny z nejvýznamějších celosvětových společností, bez jejichž produktů bychom si současný život snad ani nedovedli představit. Výborný nápad a téma, milý humor, slušní herci, ale bohužel jen průměrná filmařina. Ale i tak jsem rád, že jsem měl možnost nakouknout do historie vzniku firmy, jejíž logo vídám každý den na obrazovce svého monitoru. Díky, Bille! 70% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • V roce 1999, krátce po premiéře tohoto TV filmu, se konala konference Macworld, kde bylo publikum ohromeno, když se dozvědělo, že úvodní komentář neměl na svědomí Steve Jobs, ale ve skutečnosti to byl Noah Wyde. Skutečný Jobs se na této konferenci také objevil a z Wydea si utahoval. (HappySmile)
  • Steve Jobs po zhlédnutí snímku údajně řekl, že nesnáší scénář, ale výkon Noah Wyleho se mu líbil. Bill Gates o filmu pronesl v zásadě jen strohé: "Poměrně přesný." (T-pack)

Reklama

Reklama