Reklama

Reklama

The Gate

Krátkometrážní / Sci-Fi
Velká Británie, 2011, 8 min

Režie:

Matt Westrup

Scénář:

Matt Westrup

Recenze (8)

whack 

všechny recenze uživatele

Tajné experimenty na ľuďoch sú už nejaké tie roky objektom nie len sci-fi hororov, hier, ale aj rôznych konšpiračných teórií. Dnes už môžeme pozorovať otvorené snahy o genetické „vylepšovanie“ človeka, experimenty s DNA a podobne. Nie je žiadny dôvod predpokladať, že nejaké tie (ne)chcené mutácie aké vidíme v tomto kraťase, v niektorom z toľkých tajných vládnych zariadení nemôžu existovať. Farmaceutické spoločnosti zatajujú pravdu. Páči sa mi tajomná atmosféra filmu a zábery z pokusných zariadení. Biotech is godzilla. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Sci-Fi kraťas, kterej má určitě něco do sebe. Velmi povedených 8 minut. S větším rozpočtem a lepšími efekty by to mohl být zajímavej celovečerní film. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý britský kraťas. Zabývá se extrémními vedlejšími účinky neověřených léků dostupných na internetu. Celkem drsné co se z některých lidí stalo... "Jen 1/5 léků je prověřována." ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jako sci-fi, tedy jako film, kde jsou prvky z budoucnosti, ať už technické nebo biologické, film funguje výborně. Na druhou stranu je to problém v tom, že celá zápletka by se hodila spíše pro větší film, alespoň podle toho, co je nám všechno řečeno, respektive napsáno. Je to škoda, že se do filmu vešla vlastně hlavně akce a vše ostatní je sdělováno textem. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Takže toto má byť akože výstraha pred nelicencovanou farmaceutickou hrozbou? V prvom rade vyjadrujem súhlas, že o tomto by sa určite malo viac hovoriť a varovať pred možnými katastrofálnymi rizikami. Len toto bolo naozaj až príliš sci-fi, a podľa mňa zbytočne prehnané. Áno, lieky môžu mať aj ďalekosiahle genetické následky, ale žeby až takto? Veľmi, naozaj veľmi prehnané! Ale aspoň myšlienka popísaná v záverečných titulkoch mala to cielené posolstvo. ()

kriplozoik 

všechny recenze uživatele

Ze 3/4 něco jako showreel 3D/SFX specialisty, zbytek agitace farmaceutických korporací proti konkurenci. Efekty jsou skoro dokonalé (přesto ještě trochu "smrdí počítačem"), sestříhání a celá koncepce je taková rozpačitá, jakoby se chtěla vydat do vícero stran zároveň a místo toho zůstává na místě. ()

Reklama

Reklama