Reklama

Reklama

Jaro je ve vzduchu

(festivalový název)
  • Indie Ful futuk na futuk aaj basanta (více)

Obsahy(1)

Lyrický příběh o dívce Bonobashi, žijící ve starém indickém městě, se téměř podobá pohádkám o princezně zavřené v komnatách hradu. Atraktivní mladá dívka, která se přistěhuje do chudé čtvrti, na sebe začne strhávat veškerou pozornost okolních mladíků i mužů. Přesto však ani jednou nevykročila ze svého bytu do ulice plné zvědavých výrostků. Byt spolu s ní sdílí výstřední stařec, pravděpodobně její otec, který její kontakt s okolním světem přísně střeží. Jedním z nápadníků je také mladík jménem Bishu, jenž se bezcílně potuluje po zdejších ulicích. Snímek nabízí poetickou impresi uzavřeného světa chudé čtvrti a jejích izolovaných obyvatel. Skrze jednoduché prostředky podmanivým způsobem ukazuje síť bujících citů, které nezapomíná prodchnout vnitřní magií a tajemstvím. Originální režijní vize je podtržena i působivou černobílou kamerou, jež dotváří drobné nuance atmosféry. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (9)

triss 

všechny recenze uživatele

Ježiš to byla blbost. Oškliví lidi co nemluví a jenom čučí, řeči o dmoucích se ňadrech pod blůzou a pak vyleze ženština ve středních letech s tlustým břichem. Ne-e. ()

Mulosz odpad!

všechny recenze uživatele

Kdybych byl Karlem Ochem, cloveka, ktery doporucil a objednal na festival tento film, okamzite vyhodim. ()

Reklama

Laura Luthy odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem na sebe neskutečně pyšná, že jsem neusnula během 10 minut (což se nedá říct o polovině sálu v Karlových Varech, většina druhé poloviny odešla během první půl hodiny). Jak může někdo natočit film, kde první čtvrt hodinu hraje hlavní roli jízdní kolo a zbytek filmu se i herci očividně zoufale nudí?? Nemám nic proti abstraktním filmům, ale v tomhle vážně nic najít nejde. ()

Safrine 

všechny recenze uživatele

Povětšinou černobílé momentky nezapřou fotogenickou krásu, ale sdělení se autorovi předat nedaří. Děj jako by neplynul, ale točil se na místě – 70 minut zdá se být nekonečných. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama