Reklama

Reklama

Jaro je ve vzduchu

(festivalový název)
  • Indie Ful futuk na futuk aaj basanta (více)

Obsahy(1)

Lyrický příběh o dívce Bonobashi, žijící ve starém indickém městě, se téměř podobá pohádkám o princezně zavřené v komnatách hradu. Atraktivní mladá dívka, která se přistěhuje do chudé čtvrti, na sebe začne strhávat veškerou pozornost okolních mladíků i mužů. Přesto však ani jednou nevykročila ze svého bytu do ulice plné zvědavých výrostků. Byt spolu s ní sdílí výstřední stařec, pravděpodobně její otec, který její kontakt s okolním světem přísně střeží. Jedním z nápadníků je také mladík jménem Bishu, jenž se bezcílně potuluje po zdejších ulicích. Snímek nabízí poetickou impresi uzavřeného světa chudé čtvrti a jejích izolovaných obyvatel. Skrze jednoduché prostředky podmanivým způsobem ukazuje síť bujících citů, které nezapomíná prodchnout vnitřní magií a tajemstvím. Originální režijní vize je podtržena i působivou černobílou kamerou, jež dotváří drobné nuance atmosféry. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (9)

triss 

všechny recenze uživatele

Ježiš to byla blbost. Oškliví lidi co nemluví a jenom čučí, řeči o dmoucích se ňadrech pod blůzou a pak vyleze ženština ve středních letech s tlustým břichem. Ne-e. ()

Safrine 

všechny recenze uživatele

Povětšinou černobílé momentky nezapřou fotogenickou krásu, ale sdělení se autorovi předat nedaří. Děj jako by neplynul, ale točil se na místě – 70 minut zdá se být nekonečných. ()

Filty odpad!

všechny recenze uživatele

70 minut dlouhy film, ve kterem se absolutne nic nestane. Stezi jsem udrzel pozornost dele jak 5 minut v kuse. ()

Laura Luthy odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem na sebe neskutečně pyšná, že jsem neusnula během 10 minut (což se nedá říct o polovině sálu v Karlových Varech, většina druhé poloviny odešla během první půl hodiny). Jak může někdo natočit film, kde první čtvrt hodinu hraje hlavní roli jízdní kolo a zbytek filmu se i herci očividně zoufale nudí?? Nemám nic proti abstraktním filmům, ale v tomhle vážně nic najít nejde. ()

Reklama

Reklama