Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtly první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Malinko rozpačité, i když jako rozjezd k brutálnímu finále vlastně postačí. Jenom je to až příliš rozkouskované, chybí tomu silný záporák a linka s Harveyem Dentem zůstala ležet nevyužita. Cast vynikající hlasu Petera Wellera byla ale absolutní trefa do černého. Oproti druhému dílu je to ale fakt čajíček. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka pro všechny příznivce kreslených superhrdinských filmů. Bruce má šedesátku na krku, je z něj jen hromada starých svalů s touhou do něčeho hodně tvrdě praštit. A taky to udělá. Pomáhá mu v tom taková malá nesympatická cácora, která si říká Robin a patrně nesmrtelný komorník Alfred, který měl být už aspoň dekádu pod drnem. Ale co, ve dvou dílech Batman předvádí své nejsurovější umění a podává si padouchy bez rukaviček. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

A deti spať! Nie každý kreslený animák na základe komiksov má tu disneyovskú atmosféru, čo je pre dospelákov iba prívetivé. Ostatne už samotná predloha nieje nič barvičkové a DC prišli na to, že ak im to ,,warneráci,, nedovolia rozbaliť v plnej poľnej na plátne v live action, aspoň to skúsia na nosičoch a animovane. No a práve formálne, som ale čakal trochu viac tej reálnosti, už keď ide o dospelú ponuku a menej tej uhladenosti ( aj keď krvou sa nešetrí ). Proste Warner Animation klasa. ()

OughJay 

všechny recenze uživatele

Komiks se mi do rukou bohužel nedostal a tak mi nezbylo, než se spolehnout na Christophera Nolana. Několik týdnů po premiéře Dark Knight Rises se ke mě ovšem dostal tento animák a jako Batmanův fanoušek jsem jej s gustem zhlédl. Part 1 neurazí, ale ani nenadchne. Návrat Batmana do ulic Gothamu je sice stále impozantní, ovšem padouch v podobě vůdce mutantů mě neoslovil. Bezpáteřní hrubá síla je to jediné, co umí nabídnout a i když je Bruci Waynovi v jeho věku více než důstojným fyzicky zdatným soupeřem, na intelektuální stránku si moc nepotrpí. S tím strádá jak hraný film, tak první část Batmanova animovaného comebacku. To lepší ovšem nabízí až část druhá... Joker: "Buh-buh... Ba-Batman... Darling!" ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Není to tak nadupaný jako 2.pokračování z několika důvodů - obsazení postav. Je tady pouze jeden hlavní padouch, kterej se ale nemůže srovnávat s Jokerem a Supermanem. Ale i tak se jedná o parádní komixový výlet za Batmanem. Stejně je zajímavý kolik různých zpracování má na svým kontě tenhle supr hero :o). Vypadá to, že se pustím do Ligy spravedlivých a uvidíme. Tohle beru jako takovýho předjezdce výbornýho pokračování. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (6)

  • Rozpočet studia na jeden animovaný film umožňoval stopáž o délce 70 až 75 minut. Komiksová předloha Franka Millera „Návrat temného rytíře“ byla ale tak obsáhlá, že nebylo možné adaptovat ji jako jeden jediný film bez zásadních změn a škrtů v původním ději. Proto byl film rozdělen do dvou částí, aby tak tvůrci potěšili fanoušky více věrnou adaptací. (ČSFD)
  • Postava doktora Bartholomewa Wolpera má na sebe tričko s logom Supermana, ďalšieho superhrdinu zo stajne DC Comics. (BlackTom)

Související novinky

Ještě více Batmana na cestě

Ještě více Batmana na cestě

27.08.2020

DC Fandom je za námi a ty největší novinky už jsme si probrali – tedy alespoň ty na poli hraných filmů. Komiksová stáj DC ale rovněž vyrábí poměrně dost a poměrně kvalitních animáků, mezi nimiž byste… (více)

Reklama

Reklama