Reklama

Reklama

Fotoromanza

(festivalový název) (hudební videoklip)
  • Itálie Fotoromanza
Krátkometrážní / Hudební
Itálie, 1984, 4 min

Obsahy(1)

Videoklip ke stejnojmenné písni Gianny Nanniniové (nar. 1954), velmi populární v polovině 80. let minulého století. Film získal řadu cen a obletěl celý svět. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (8)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Videoklip k písni osmdesátkově nijaké, diskotékové, kromě Itálie zřejmě neznámé. Videoklip statický a i na polovinu 80. let nezáživný. I slavní režiséři zřejmě musí platit účty... ()

bassator

všechny recenze uživatele

47th KVIFF 2012 - TRIBUTE TO MICHELANGELO ANTONIONI - Pocta Michelangelovi Antonionimu (Fotoromanza / PHOTO-ROMANCE / Fotoromanza) ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Člověk by si takovou věc ani v noční můře nevymyslel... Michelangelo Antonioni + populární hudba = jistota nečekaného. Ze sestavy klasických kanonických režisérů si nevzpomenu na druhého, který by opakovaně takovým způsobem akcentoval různé proudy populární hudby. U Antonioniho ještě navíc nejednou kulturně odlišné. Od prorockého užití podkresu a kapel ve Zvětšenině a Zabriskie Point, přes Pátrání po jedné ženě, kde užil uznávané elektro kapely (Tangerine Dream, OMD) až k poslední dekádě a spojení třeba U2 či Van Morrisona v povídkovém filmu Za Mraky (tam ale berme v potaz i preference spolurežiséra Wima Wenderse). Tenhle videoklip je taková slepá větev tohoto vývoje:) Gianni Nannini začala údajně jako rockerka, ale tenhle song je povadlé italo disco. Styl hudby, který má u nás (vlastně nejen u nás) podivnou pověst zásluhou třeba Michala Davida, který se jím silně inspiroval... Antonioni v rozjásaném klipu plném roztomilých zhovadilostí používá umělou páru, kýčovité barvy, vyskakující čísla nebo céčkového detektiva (Dick Tracy by zíral). Neskutečná záležitost a nebýt jména autora, tak asi podobně zatracovaná jako klipy produkční společnosti SAW (třeba Dead or Alive) nebo starých Alphaville. Stojí za vidění, dobrá zábava. P.S. - třeba v tom najdete další formy odcizení;) (MFFKV 2012) ()

carnacv odpad!

všechny recenze uživatele

Tak strašný videoklip jsem ještě neviděl. Radost vzpomenout na Gondryho kouksy. Nicméně já nevím, zda je úplně dobré řadit videoklipy na čsfd, to už je podle mě trochu jiná kategorie. ()

Reklama

Reklama