Reklama

Reklama

Mac (Seth Rogen) a Kelly (Rose Byrne) jsou hrdými rodiči malé holčičky a tak nějak smíření s tím, že pro ně už skončily divoké večírky a že jediné špeky, které mají, jsou ty na břiše. Žijí v útulném domečku v tiché ulici a pomalu se připravují na krizi středního věku. Když si sousední dům pronajmou vysokoškoláci v čele s vyrýsovaným hezounem Teddym (Zac Efron), zavětří sice nebezpečí, ale zprvu se rozhodnou pro přátelský přístup, k němuž bude patřit i slib dodržování nočního klidu a závazek nevolat hned poldy, kdyby se to náhodou někdy s pařením trochu zvrtlo. Jenže už druhá pořádná noční jízda všechny ušlechtilé závazky rozmetá a mezi oběma domy se rozzuří otevřená válka, ve které jsou všechny zbraně povolené. Na první pohled by se mohlo zdát, že unavení rodiče nemají proti rozjetým studentům sebemenší šanci, jenže i Mac a Kelly byli „kdysi" pařmeni a z té doby si pamatují na spoustu dost nepěkných triků. (CinemArt)

(více)

Videa (23)

Trailer 3

Recenze (557)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Neighbors měl rozhodně velký potenciál stát se další komedií po This is the End od které nikdo nic moc nečekal, a nakonec překvapila ve velkém stylu. Bohužel, většina gagů ve filmu je jen nakousnutá a podle mého názoru nedotažená do konce. Když se ve filmu objeví nějaký vážně povedený vtípek, režisér z blíže nespecifikovaného důvodu zatáhne za ruční brzdu a Neighbors rázem spadnou do mezí průměrnosti. Ze snímku po celou dobu stopáže doslova prýštil nevyužitý komediální potenciál Setha Rogena potažmo i Zaca Efrona, kteří vlastně dohromady ani nemají moc co hrát. Neighbors je oddychový film u kterého se občas zasmějete (party ve stylu Robetra De Nira), bohužel za srdce však nechytne a za pár dní zapomenete, o co že tam vlastně vůbec šlo. „He puts his dick in your mouth while you were asleep, bitch!“ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Typická americká vulgárna komédia, natočená scenáristom a režisérom obdobných snímkov Nicholasom Stollerom, sa vyznačuje siláckymi a oplzlými dialógmi a humornými nechutnými situáciami. Celkom dobrá komédia, ktorá svojim námetom a zápletkou vyzerala veľmi nádejne. Našlo sa tu dostatok trefných hlášok a podarených situácií ako trebárs dojčiaca scéna. Občas sa mi však zdalo, že keď sa dej trošku rozbiehal, tak znenazdajky bol preložený nejakou zbytočnou, nudnou scénou, ktorá príbeh vôbec nikam neposúvala. Avšak musím tvorcov pochváliť za veľmi vtipne stvárnenú a nápaditú bitku medzi hlavnými hrdinami v druhej polovici filmu. Ak prihliadneme k takmer ukážkovej scenáristickej štruktúre a spravodlivému záveru, potom je treba povedať, že Susedia sú, celkovo vzaté, skutočne zábavnou komédiou. Skutočne zábavnou, to áno. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vtipná a zároveň originální je maximálně patálie s airbagem, jinak zjistíte, Daveu Francovi jde lépe hraní De Nira, než hraní, Zac Efron vypadá jak ko… Kotek a při pohledu na nahého Rogena v misionářské poloze dostanete chuť na klobásy a čerstvé jitrnice.. Otázkou je, co jsem vlastně čekal. Přesto o mléka prosté prsa Rose Byrne uvědomělejší než předloňská párty Project X. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tvrdá sousedská válka kde mě hodně překvapil Zac Efron. Je to v podstatě typická bláznivá americká komedie, která ale nepůsobí v celku až tak "light", nýbrž trochu zvláštním a až maniakálním dojmem. Pořád mi dělá problém přebrat si ten dojem v hlavě a říct jednoznačně ano/ne. Tak jako tak je to rozhodně další Rogenův zásah přímo do černého - strategicky vzato velmi dobrá myšlenka, precizně natočená. Výsledek: přes $250m celosvětově. A 73% z rottenů mi v tomhle případě padne víc než hodnocení zde. Jestli se kdy dostanu ke druhý projekci, tuším že bych možná zvýšil na 4*. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Dodělám se!" Vcelku trhlá až generační komedie v níž se Rose Byrne naprosto utrhla ze řetězu. Škoda, že Seth Rogen nedokáže být ve svých rolích výraznější, vždycky ho převálcuje i kdejaké křoví. Taky by u něj už konečně mohla začít převažovat komičnost nad trapností. Ale Rose Byrne nandává i za něj, takže v pohodě. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (16)

  • 26.8.2013 bol zmenený názov filmu z Townies na Neighbors. (fatalista)
  • V Austrálii a Veľkej Británii bol film uvedený pod názvom Bad Neighbours, aby sa predišlo k zámene s austrálskym televíznym seriálom Neighbours (1985). (beso74)
  • Peta (Dave Franco) ve filmu studuje psychologii, stejně jako jeho představitel, který psychologii studoval na univerzitě. (AlfaNumerO)

Související novinky

Zac Efron fasuje plovák

Zac Efron fasuje plovák

12.08.2015

Téměř neuvěřitelné se stává skutkem. Nejen že dostaneme celovečerní Pobřežní hlídku, ale vážně si v ní zahrají dva populární fešáci, kteří si úspěšně budují komediální kariéry. Jeden konec pláže bude… (více)

Reklama

Reklama