Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zákon není jeho nejlepší přítel. Federální agent Richard Chance občas neváhá porušit zákon, aby dostal členy podsvětí za mříže. Bez výčitek svědomí zneužívá donašečku Ruth, která je zároveň jeho milenkou. Nepolapitelný padělatel peněz Eric Masters jednoho dne zabije Richardova parťáka, který šel po jeho stopě. Richard je od té chvíle posedlý myšlenkou na pomstu. Proto svého nového kolegu Johna Vukoviche přiměje také porušovat zákon. Jejich nejnebezpečnější akcí je nelegální přepadení údajného zločince, od kterého chtějí získat peníze na fingovanou transakci s Mastersem. Zatímco oni riskují stále víc, Masters jim pořád uniká… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrný akční thriller, ve kterém mi ale utkvěla scéna automobilové honičky. Ta sice sama o sobě není nic moc, ale má skvělý bezvýchodný feeling, protože v ní utíkají dva policajti poté - SPOJLER - co omylem zastřelili policajta vydávajícího se za zločince a teď po nich jde celé město. A taky mě překvapilo, že jeden z hrdinů zařval těsně před koncem. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Drsná kriminálka s hutnou atmosférou a nepředvídatelným příběhem.. Hlavní postava je rozporuplná, dlouze by se dalo polemizovat nad pracovními postupy, charakterem, morálkou.. Záporák je ovšem skvělý, Willem Dafoe nemá chybu, osobně bych mu udělila doživotí.. Závěr si s divákem (ne)pěkně pohraje, tedy u mě spokojenost.. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zločin a jeho vyšetřování je hra chyb. Kdo jich udělá míň, vyhraje.. Dvojice nepříliš bystrých agentů na stopě zručného padělatele bankovek s prezidentem Andrew Jacksonem. Postavy škemrající o ambivalenci, střelba, honičky v autech, sex, násilí a genius loci políbený hudební stopou britské kapely Wang Chung. Friedkinův stylový neo-noir mi svou neučesaností, divokostí a dějovou roztříštěností lehce připomněl jistý seriál o kníratém komisaři z německého Duisburgu. Akorát u Schimiho nikoho nestříleli brokovnicí do ksichtu.. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Naprosto nepředvídatelná žánrovka, ve které do nás Friedkin řeže prakticky non stop. A to se tu přitom jede přes tak tendenční záležitosti. Atmosféra se buduje pomocí synťáku a industriálních výjevů z Los Angeles, nechybí tradiční trademarková honička v autech a ženy jsou zásadně vyobrazovány jako děvky a informátorky. Co tenhle film povyšuje nad zbytek jemu podobných je neuvěřitelné tempo vyprávění, spolu s morální ambivalentností postav a téměř snová atmosféra vydestilovaná z všudypřítomného bordelu, betonu a potu. Bez neonů, zato s brokovnicemi. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný krimifilm o muži, který tiskne a do oběhu pouští falešné "dvacetidolarovky". Jeho malá organizace je téměř nedostižná, vždy je o krok dál, než vyšetřovatelé. Avšak zaujatý mladý státní agent, kterému padělatel zabil kolegu před důchodem, se do pátrání pustí ze všech sil a s novým parťákem jdou nebezpečnému vrahovi po krku. První hlavní role herce Petersena, výrazná, herectví slušné. A hlavně Friedkinova režie a spoluautorství jsou typické a tvrdé. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (56)

  • Spousta scén ve filmu je improvizace. (Terva)
  • Michael Mann zažaloval Friedkina za plagiátorstvo, údajne ukradol celý koncept televízneho seriálu Miami Vice (1984–1989). Mann súd prehral. Friedkin sa vyjadril, že je s Mannom priateľ už 30 rokov a nič podobné sa predtým nestalo. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama