Reklama

Reklama

Stoupenci zla

(seriál)
  • USA The Following (více)
Trailer 10
Mysteriózní / Krimi / Drama / Thriller
USA, (2013–2015), 33 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Shawn Ashmore, Valorie Curry, Nico Tortorella, Annie Parisse, Connie Nielsen, Sam Underwood, Kyle Catlett (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(45)

Pověstný sériový vrah Joe Carroll (James Purefoy) unikne z cely smrti a znovu se pustí do zabíjení. FBI osloví bývalého agenta Ryana Hardyho (držitel Zlatého globu® Kevin Bacon), který Carrolla před devíti lety zadržel. Zjizvený veterán ve spolupráci se zvláštní agentkou Debrou Parker a ostrým hochem Mikem Westonem zjistí, že Carroll vybudoval dokonalou síť svých oddaných stoupenců. Ti se mohou objevit kdykoli kdekoli a uskutečnit plány svého ďábelského vůdce. Zatímco Carroll pomalu utahuje smyčku kolem Hardyho bývalé ženy, syna a dokonce i agenta samého, Hardy se snaží ochránit nevinné, odolat své Nemesis a rozbít chorobný kult sériového vraha. První série hrůzostrašného seriálu Kevina Williamsona (Vřískot, Upíří deníky) přináší 15 fascinujících epizod – nikdy je nesledujte o samotě! 
(Magic Box)

(více)

Videa (219)

Trailer 10

Recenze (256)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Seriál řadím mezi má guilty pleasure. Kevin Williamson si se všemi těmi psycho-profily vážně vyhrál. 1. série - 80% Druhá série už bohužel moc zábavná není, tvůrci vaří z vody, je to v podstatě pořád dokola totéž a s touhle scenáristickou bezradností si opravdu neumím představit, jak bude vypadat třetí série. Dle mého měl seriál skončit hned po první řadě. 2. série - 50% S třetí řadou to zpočátku vypadalo bledě, ale nakonec se děj vcelku slušně rozjel. Reputaci už si Ryan Hardy a spol. sice napravit nestihli, ale nakonec to není až tak tragické zakončení seriálu. 3. série - 70% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Děsná naseriálovina, ale s vypnutým mozkem koukatelná. Taková normální FBI zabíjačka, plná "neočekávatelných" zvratů a nevyužitých šancí. Několik tuctů citově deprivovaných sériových zabijáků bloumá seriálem i rozlehlým barákem sekty jako duše bez těla, případně se povalují otráveně na pohovkách, jak Rosický na střídačce Arsenalu a jen tiše doufají, že jim dá velký guru šanci ukázat, jaký vražedný talent v nich dřímá. Ve svých pěti minutách slávy před kamerou pak nadšeně hýkají, jak jejich zoufale prázdnému životu dal pan profesor (děsně užvaněná reinkarnace E.A. Poea) smysl a jak je fajn někam patřit. Do velké rodiny podobně frustrovaných vrahů. Jde vlastně o romantický rodinný seriál aneb i masoví vrazi jsou jen lidi a jako takoví si zaslouží být milováni a začleněni do společnosti. Guilty pleasure ombudsmanky Šabatové. Naštěstí má vůdce sekty Joe k dispozici svých následovníků tolik, že by je mohl vidlemi přehazovat (zajímavá představa), takže pár psychoušů nás přece jen mile překvapí a nechá pěkně vyhřeznout svůj nepěkný charakter. Diagnostikovaný magor Carrol však své ovečky i vlky v rouše beránčím čím dál víc zanedbává, pracně smolí svou knihu a užírá se nedostatkem invence i nedostatkem lásky. Zlá (!) exmanželka ho totiž tvrdošíjně odmítá milovat, neb jí kdysi děsně zasvinil ložní prádlo krví 14 vykuchaných dívek. Ona to pak použila jako záminku k rozvodu, místo aby svolila k návštěvám manželské poradny. Ty ženy, ty ženy...  První série: 70%. Ve druhé sérii už diváci, agenti FBI i vrazi trpí syndromem vyhoření a pracně hledají smysl vraždění. Moc je nebaví už po stodvacáté si na někoho brousit kudlu. Nebýt společného nepřítele agenta Hardyho, naši vrazi by to už zabalili a usadili se a asi i začali chovat králíky. Slovy zamilované úchylné macechy Lily Gray: "Utečeme ze seriálu pryč! Mám soukromý tryskáč a skromnou chýši ve Venezuele, budeme rodina!" Druhá série: slabých 40%. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilotní epka je jedním rozřezaným slovem prostě T-H-R-I-L-L-E-R. Kdokoliv bude tvrdit, že čekal, jak těch prvních 40 minut skončí, tak jednoduše kecá. Bojím se následujícího progresu, ale asi to bude sranda. Bring it! Po sedmé epizodě už je víceméně jasné, že jde seriál (scénář, hlavně scénář!!) po hlavě do prdele. Jsem "zvědavý" na season finale. 1. sezóna: Jo, tak jsem to přetrpěl. Z recenzentských povinností - nic víc, nic míň. Donekonečna nastavovaná kaše plná dementních zvratů a útrpné hry na kočku a myš. Bavilo mě to pár dílů. Dál už je to katastrofa. A ten nastavený konec? Šílené. Těšte se na znetvořeného Carrolla na vozíčku v druhé řadě! ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Těším se na druhou sérii. První sérii jsem zkoukla během pár dní a naprosto mě uchvátila. James Purefoy mě taky nadchl (i když to možná udělala jeho zjevná fyzická podobnost s Hugh Jackmanem) a prakticky vše na tom seriálu je dobré. Bavilo a doufám že ještě nějakou dobu bavit bude 5* EDIT: Druhá série byla o poznání horší. Nicméně koukatelná. Ovšem 3. série byla naprostá tragédie. Přetrpěla jsem to do konce a jen mě mrzí, že to místo seriálu nebyla jen desetidílná minisérie. Bylo by si to zachovalo svojí důstojnost. 3* ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní brutalita, vynikající obsazení a fungující atmosféra. Nicméně doufám, že Williamson neztratí odvahu a kult se v průběhu první sezóny "postará" o velkou většinu toho obrovského rance průměrných postav. PO 11. DÍLE - s každým dílem průměrnější a procedurálnější podívaná s naprosto nevyužitým Baconem, solidním Purefoyem a stále slabší atmosférou. Kromě několika momentů na hranici každotýdenní koukatelnosti. Hvězda dolů. ()

Galerie (425)

Zajímavosti (3)

  • Jména psů, Ross a Rachel, odkazují na seriál Přátelé (od r. 1994). (Duoscop)
  • V 1. díle 1. série v čase 34:28 Ryan (Kevin Bacon) poté, co přijede k majáku, vystoupí z auta a jde k bráně, přičemž je při čelním záběru na Ryana v pozadí možné vidět krčícího se člena štábu v jeho autě. (O´Neill)

Reklama

Reklama