Reklama

Reklama

Stoupenci zla

(seriál)
  • USA The Following (více)
Trailer 19
Mysteriózní / Krimi / Drama / Thriller
USA, (2013–2015), 33 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Shawn Ashmore, Valorie Curry, Nico Tortorella, Annie Parisse, Connie Nielsen, Sam Underwood, Kyle Catlett (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(45)

Pověstný sériový vrah Joe Carroll (James Purefoy) unikne z cely smrti a znovu se pustí do zabíjení. FBI osloví bývalého agenta Ryana Hardyho (držitel Zlatého globu® Kevin Bacon), který Carrolla před devíti lety zadržel. Zjizvený veterán ve spolupráci se zvláštní agentkou Debrou Parker a ostrým hochem Mikem Westonem zjistí, že Carroll vybudoval dokonalou síť svých oddaných stoupenců. Ti se mohou objevit kdykoli kdekoli a uskutečnit plány svého ďábelského vůdce. Zatímco Carroll pomalu utahuje smyčku kolem Hardyho bývalé ženy, syna a dokonce i agenta samého, Hardy se snaží ochránit nevinné, odolat své Nemesis a rozbít chorobný kult sériového vraha. První série hrůzostrašného seriálu Kevina Williamsona (Vřískot, Upíří deníky) přináší 15 fascinujících epizod – nikdy je nesledujte o samotě! 
(Magic Box)

(více)

Videa (219)

Trailer 19

Recenze (256)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Seriál,který ve mně vzbudil rozporuplné pocity.Základní myšlenka je perfektní a v první i druhé řadě slušně zpracovaná,hlavní zápornou postavu hraje James Purefoy,což byla skvělá volba,obsazení Kevina Bacona je dalším kladem,ale proč dělá scénář první řady z každého agenta FBI nebo policisty inteligencí neobdařeného jedince,to mi není jasné.Dalším problémem byly pro mě neustálé flashbacky,po čase už jsem měl dojem,že uvidím,jak si agent Hardy připravuje v roce 1986 toast.Druhá řada mi připadala vyváženější,jen kdyby nebylo toho naprosto nešťastně vyřešeného závěru.Třetí řada už byla zklamáním,připadalo mi,jako kdyby vzali scénáristé to nejlepší z první a druhé série a k tomu přidali všechno,co je napadlo,hustota sériových vrahů na hektar tady byla opravdu enormní,stejně tak se zvýšilo i množství dojemných klišoidních rozhovorů a prohlášení.Po druhé řadě bych dal seriálu 4*,ale třetí mě naštvala tak,že jsem chtěl udělit jen dvě,nechal jsem si čas na vychladnutí,přičetl jsem dobře budované napětí a tohle je výsledek. ()

nemik22 

všechny recenze uživatele

Doufám, že se nenecháte odradit negativními komentáři na první stránce. The Following patří rozhodně mezi ty lepší seriály. Od chvíle, kdy jsem dokoukal pilotní díl, se ve mně probudila silná závislost, která mě pronásledovala až do konce. Což je podle mého názoru silnější argument než cokoliv jiného. Hrozně se mi líbí herecké obsazení. Dokonce mě hodně baví i James Purefoy, kterého jsem do téhle doby znal spíš jako klaďase a kterého jsem zrovna dvakrát nemusel. Role záporáka mu vážně sedí a je až neskutečně přesvědčivý. Kdo má rád napětí a krev, nemůže si tohle nechat ujít. Myslím si, že to je kvalitní náhrada za Dextera. ()

Reklama

Laerry 

všechny recenze uživatele

Jakožto fanynku E.A.P mě zápletka první série dosti potěšila a stejně tak mě baví příběhy s inteligentním charismatickým vrahem v hlavní roli – ale když někdo neví, kdy přestat a hlavní primasu natahují do neskutečných délek, tak vše zákonitě musí jít do kopru. Druhá série byla už dost přehnaná (už prosím žádné vypatlané kulty!) a to ještě nejsme u konce (bohužel), ale aspoň pár otravných postav, které mi pily krev od úplného počátku, jsou pod drnem, tak aspoň v tom spatřuji malou naději na třetí sérii. Baví mě Ashmorova postava, ale z Kevina Bacona nejsem moc unesená, takže doufám, že se jeho postava začne chovat konečně inteligentně – a že to natahování bude mít své hranice. ()

kinghome

všechny recenze uživatele

Začalo to úžasně a chytlo mě to od prvního dílu. Vraždy podle prokletých básníků byli skvěle vymyšlené a celé to vypadalo jako na 5* seriál, jenže chyba. Po vytvoření kultu to všechno ztrácí tu zajímavost a originalitu a je z toho jen nudná krimi, ve které není nic zajímavého. Bohužel jsem nedokoukal ani první sérii. Skončil jsem u 8 dílu a k dalšímu už se prostě nemám sílu odhodlat. Nakonec z toho je obří zklamání, ani nevím jak bych to ohodnotil. Po prvích 4 epizodách jasných 5*, jenže pak to jde někam na 2* a držíse to takhle nízko. Hodnotit nebudu, možná to ještě někdy dokoukám a konec překvapí. ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Po pár dílech jsem zatím vzdal. Možná si ale počkám, až seriál ukončí (snad to nebude dlouho trvat), a pak zbytek dokoukám. Výborný Bacon, velmi dobrý Purefoy. Jinak je to ale hrozně nastavované - nemám rád detektivky, v nichž se noví a noví spiklenci vytahují jako králíci v klobouku, když je potřeba diváka v (zdánlivě) nevyhnutelné situaci vypravěčsky překvapit. Občas mi připadalo (viz obklíčení na farmě), že by se seriál mohl spíš jmenovat "To jste nečekali, co?" Trochu jako Ctihodný občan. ()

Galerie (425)

Zajímavosti (3)

  • Jména psů, Ross a Rachel, odkazují na seriál Přátelé (od r. 1994). (Duoscop)
  • V 1. díle 1. série v čase 34:28 Ryan (Kevin Bacon) poté, co přijede k majáku, vystoupí z auta a jde k bráně, přičemž je při čelním záběru na Ryana v pozadí možné vidět krčícího se člena štábu v jeho autě. (O´Neill)

Reklama

Reklama