Reklama

Reklama

Stoupenci zla

(seriál)
  • USA The Following (více)
Trailer 20
Mysteriózní / Krimi / Drama / Thriller
USA, (2013–2015), 33 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Shawn Ashmore, Valorie Curry, Nico Tortorella, Annie Parisse, Connie Nielsen, Sam Underwood, Kyle Catlett (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(45)

Pověstný sériový vrah Joe Carroll (James Purefoy) unikne z cely smrti a znovu se pustí do zabíjení. FBI osloví bývalého agenta Ryana Hardyho (držitel Zlatého globu® Kevin Bacon), který Carrolla před devíti lety zadržel. Zjizvený veterán ve spolupráci se zvláštní agentkou Debrou Parker a ostrým hochem Mikem Westonem zjistí, že Carroll vybudoval dokonalou síť svých oddaných stoupenců. Ti se mohou objevit kdykoli kdekoli a uskutečnit plány svého ďábelského vůdce. Zatímco Carroll pomalu utahuje smyčku kolem Hardyho bývalé ženy, syna a dokonce i agenta samého, Hardy se snaží ochránit nevinné, odolat své Nemesis a rozbít chorobný kult sériového vraha. První série hrůzostrašného seriálu Kevina Williamsona (Vřískot, Upíří deníky) přináší 15 fascinujících epizod – nikdy je nesledujte o samotě! 
(Magic Box)

(více)

Videa (219)

Trailer 20

Recenze (256)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilotní epka je jedním rozřezaným slovem prostě T-H-R-I-L-L-E-R. Kdokoliv bude tvrdit, že čekal, jak těch prvních 40 minut skončí, tak jednoduše kecá. Bojím se následujícího progresu, ale asi to bude sranda. Bring it! Po sedmé epizodě už je víceméně jasné, že jde seriál (scénář, hlavně scénář!!) po hlavě do prdele. Jsem "zvědavý" na season finale. 1. sezóna: Jo, tak jsem to přetrpěl. Z recenzentských povinností - nic víc, nic míň. Donekonečna nastavovaná kaše plná dementních zvratů a útrpné hry na kočku a myš. Bavilo mě to pár dílů. Dál už je to katastrofa. A ten nastavený konec? Šílené. Těšte se na znetvořeného Carrolla na vozíčku v druhé řadě! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot: Vypadá to na poměrně dobře obsazený thrilleroidní seriál s podivnou, zvrhlou a nutno uznat nepravděpodobnou (i když amíci umí být řádní magoři) zápletkou o fanoušcích sériového vraždění (ahoj Dexi ;-) ). Poe je sice trochu okoukaná inspirace, ale pro pilot stačí. Doufám, že Bacon začne víc chlastat, když akční moc nebude, vadné srdce vadí. Purefoy zatím málo mrazivý, ale měl málo prostoru. Uvidíme, zatím jsem docela navnazen, ale běda jestli se to nebude zlepšovat. První řada: Zvrácená hra s divákem a jeho vkusem? První polovina je hloupě rafinovaná a Joe a jeho malá sekta docela baví. Pak se začne hrát na osudové dopsání knihy a celé se to tak nějak začne rozpadat. Co je snaha o klišé románové a klišé sénaristické. Kde je chyba Joea a kde scénáristy? Celé to nepříjemně popírá žánr tím že ho kopíruje. Purefoy v závěru je úplně jiný než ten borec v počátcích, co říká... "ještě je moc brzo na to abych tě zabil". Bacon pak v závěru kardiostimulátor nakardiostimulátor naskakuje do bot Jacka Bauera, aby pak ze sebe nechal v závěru udělat úplného dementa. Ten konec je taková sviňárna na diváka, který chtěl po jedné řadě s touto společností skončit, že nevím co teď. Asi se na tu druhou řadu podívám, aspoň na jeden díl. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po 11 dílech: Již teď jasný adept na seriálový propadák roku. Po výtečném atmosférické úvodu se to totiž celé hodně rychle řítí do pekel. Ze scénáře se stává natahovaný guláš plný stokrát viděných zvratů, postavy jsou ploché a po psychologické stránce to zoufale nefunguje. Navíc tak stupidní chování tajných agentů jsem snad ještě v životě neviděl. Na druhou stranu to však táhne nepřekvapivě výtečná hlavní dvojice a Kevin Bacon si o nějakou tu hereckou nominaci fakt říká. Režie se taky snaží ze stupidního scénáře vytěžit maximum, ale někdy to prostě nejde. Dávám tomu šanci do konce série, ale už moc Williamsonovi nevěřím.50% ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

V prvních dílech i přes spoustu akce jsem to chtěl několikrát vzdát, nebavila mě myšlenka seriálu, vraždy podle románu a spousta hluchých míst. S velkým sebezapřením jsem první řadu dosledoval do konce, který mě dostal a nezbývá nic jiného než zkusit druhou řadu. Něco mi na tomto seriálu ale nesedí, chtělo by to asi lepší zpracování. Násilí ve filmu mě nevadí, ale tady je přímo v hlavní roli až je to účelné, leckdy spíš k smíchu, jak se tvůrci snaží za každou cenu šokovat. Navíc se mi to zdá až moc přehnané, nereálné, spíše trapné. Druhá řada se mi zatím líbí o trochu víc, je tam více akce, dobře natočených pouličních honiček apod. Pomalu tomu přicházím na chuť, uvidíme co přinesou další díly, možná zvednu i hodnocení. Ale začátek mě nudil, neustále flashbacky a seznamování se stále novými psychopaty. Dosti úchylný seriál. Tak jo, po třetí řadě zvedám hodnocení i přes spoustu klišé a nesmyslů. Třetí řada to celé zvedla. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Seriál řadím mezi má guilty pleasure. Kevin Williamson si se všemi těmi psycho-profily vážně vyhrál. 1. série - 80% Druhá série už bohužel moc zábavná není, tvůrci vaří z vody, je to v podstatě pořád dokola totéž a s touhle scenáristickou bezradností si opravdu neumím představit, jak bude vypadat třetí série. Dle mého měl seriál skončit hned po první řadě. 2. série - 50% S třetí řadou to zpočátku vypadalo bledě, ale nakonec se děj vcelku slušně rozjel. Reputaci už si Ryan Hardy a spol. sice napravit nestihli, ale nakonec to není až tak tragické zakončení seriálu. 3. série - 70% ()

Galerie (425)

Zajímavosti (3)

  • Jména psů, Ross a Rachel, odkazují na seriál Přátelé (od r. 1994). (Duoscop)
  • V 1. díle 1. série v čase 34:28 Ryan (Kevin Bacon) poté, co přijede k majáku, vystoupí z auta a jde k bráně, přičemž je při čelním záběru na Ryana v pozadí možné vidět krčícího se člena štábu v jeho autě. (O´Neill)

Reklama

Reklama