Reklama

Reklama

Stoupenci zla

(seriál)
  • USA The Following (více)
Trailer 10
Mysteriózní / Krimi / Drama / Thriller
USA, (2013–2015), 33 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Shawn Ashmore, Valorie Curry, Nico Tortorella, Annie Parisse, Connie Nielsen, Sam Underwood, Kyle Catlett (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(45)

Pověstný sériový vrah Joe Carroll (James Purefoy) unikne z cely smrti a znovu se pustí do zabíjení. FBI osloví bývalého agenta Ryana Hardyho (držitel Zlatého globu® Kevin Bacon), který Carrolla před devíti lety zadržel. Zjizvený veterán ve spolupráci se zvláštní agentkou Debrou Parker a ostrým hochem Mikem Westonem zjistí, že Carroll vybudoval dokonalou síť svých oddaných stoupenců. Ti se mohou objevit kdykoli kdekoli a uskutečnit plány svého ďábelského vůdce. Zatímco Carroll pomalu utahuje smyčku kolem Hardyho bývalé ženy, syna a dokonce i agenta samého, Hardy se snaží ochránit nevinné, odolat své Nemesis a rozbít chorobný kult sériového vraha. První série hrůzostrašného seriálu Kevina Williamsona (Vřískot, Upíří deníky) přináší 15 fascinujících epizod – nikdy je nesledujte o samotě! 
(Magic Box)

(více)

Videa (219)

Trailer 10

Recenze (256)

Psema 

všechny recenze uživatele

Po pilotu: Fajn práce kombinující sračkoidního Havrana (znáte taky něco jinýho než Poa, vážení hollywoodští scenáristé?) se zvrácenější verzí Ctihodného občana, kde je Purefoy takovej Butler z výprodeje, přičemž kolem něj krouží suchý seriálový komparz a ne úplně křupavá Slanina. Uvidíme, co další díly, ale od Williamsona jsem čekal víc než pár klasických schémat, několik hodně wtf momentek (flashback se záchranou Maggie... džízis) a jeden vynikající twist. ()

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Jestliže Skandinávci i Argentinci již dokázali, jak uchopit koncept „s policií si pohrávající sériový vrah“ v seriálové podobě, tak Američané (respektive Williamson) to zatím nedokazují. A čert ví, jestli to v rámci tohoto seriálu vůbec kdy dokáží, když je to vzhledem k pojetí; a ostatně i žánru; až nemístně uhlazené. Vizuálně, charaktery a… A vlastně vším, především však atmosférou. Tuctový průměr, který si hraje na něco čím (zatím) ani zdaleka není. ()

Reklama

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 70% To je snad nejbrutálnější seriál, jaký jsem kdy viděl! První řada má hodně rychlý styl vyprávění. A má hodně zápletek. Oceňuji, že se nebojí sáhnout na život hlavním postavám. Na můj vkus je to ale moc přehnané, spoléhá to v mnoha případech na štěstí a není to postavené do reálného prostředí, kde by to fakt takto mohlo fungovat. Ale zaháčkovat to umí, drží to v napětí celých patnáct dílů. 2. série - 50% Po první sérii mám pocit, že si tvůrci ukousli až moc velké sousto. Opět chtějí šokovat počtem mrtvých a brutalitou. To funguje jako v první sérii, ale příběhová linka je fakt pořádný úlet. Noví stoupenci mě nebavili, přišlo mi to už moc přes čáru. Naštěstí to vypadá, že třetí série bude opět zcela jiná a snad lepší...3. série - 60% Po fiasku v podobě druhé série se konečně vracíme do starých kolejích. Líbí se mi hra s několika záporáky najednou. Hlavně Theo, toho jsem si fakt oblíbil. Dá se říci, že celých 14 dílů funguje dobře, i když kvalit první řady nedosahují. Pak ale přišlo finále a poslední díl to všechno zabil. Proč se prostě nedrží rozjetého standardu od první řady, ale vymýšlí blbosti? ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

S každým dílem stále slabší, až se bojím, že se z toho vyhrabe nelogický paskvil. Je sice super, že jediná KevSpa to očividně pochopila, ale co konkrétně je na tomhle herecky zdařilém a příběhově průměrném thrilleru tak pětihvězdně famózní, to si schovává pro strýčka Příhodu. No budiž. Uvidíme se na konci seriálu. Po 10. díle: Oficiálně nejlépe obsazená hovadina roku. Končím. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Stačil by trochu mazanější scénář a byla by to bomba. A tím mazanější myslím uvěřitelnější a promyšlenější. V praxi sice není o překvapení nouze a o náhlé zvraty už vůbec ne, ale ubíhající děj budí pocit že zmateně kličkuje a svůj cíl teprve hledá. Scénáristé si s nedostatkem invence poradili jednoduše. Když nevěděli kudy kam, tak přidali další postavu. Tenhle zástup kanónfuteru teoreticky může pokračovat donekonečna, ovšem že by v tom bylo nějaké napětí, tak to se říct nedá. Přitom začátek vypadal hodně nadějně, dokonce i nějaká kriminalistická činnost se tam vyvíjela. Od druhého dílu dál veškeré vyšetřování táhne vysloužilý federální agent s šestým, sedmým, a nejspíš i osmým smyslem. Pod jeho vedením mizela thrillerová atmosféra, zmizel slibný konflikt mezi Hardym a vedením FBI a zmizela Maggie Grace. To poslední je sice subjektivní mínus, ale zato výrazné. Každé tři díly snižují hodnocení o hvězdičku. A těch posledních pár vteřin patnáctého dílu, je snad jen nepodařený vtip. ()

Galerie (425)

Zajímavosti (3)

  • Jména psů, Ross a Rachel, odkazují na seriál Přátelé (od r. 1994). (Duoscop)
  • V 1. díle 1. série v čase 34:28 Ryan (Kevin Bacon) poté, co přijede k majáku, vystoupí z auta a jde k bráně, přičemž je při čelním záběru na Ryana v pozadí možné vidět krčícího se člena štábu v jeho autě. (O´Neill)

Reklama

Reklama